مراقبتهای پس از کامپوزیت دندان | لیست غذاهای مضر + افزایش ماندگاری مراقبتهای پس از کامپوزیت دندان | لیست غذاهای مضر + افزایش ماندگاری کلینیک دندانپزشکی دکتر جوادیان

مراقبتهای پس از کامپوزیت دندان | لیست غذاهای مضر + افزایش ماندگاری

شنبه, 25 ارديبهشت 1400 ساعت 13:04
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

چکیده مطلب

آیا دندان های خود را کامپوزیت کرده اید؟ آیا از مراقبت های لازم بعد از کامپوزیت دندان اطلاع دارید؟ آیا از آسیب های احتمالی در صورت عدم انجام مراقبت های لازم بعد از این درمان چیزی می دانید؟
برای کمک به افزایش ماندگاری این روش، خواندن این مطلب در مورد نحوه ی مراقبت از روکش ها می تواند مفید باشد.

اهمیت مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

اهمیت مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

پس از بهبود کیفیت و ظاهر لبخند خود، برای به دست آوردن و به حداکثر رساندن مزایایی که کامپوزیت ها ارائه می دهند، باید نحوه ی نگهداری از آن ها را بدانید زیرا در صورت عدم مراقبت درست طول عمر آن ها کاهش می یابد و باید در فاصله ی زمانی کوتاه تری مجددا برای ترمیم آن ها به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید و این کار مستلزم صرف زمان و هزینه های اضافی می شود.

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

با استفاده از نکات زیر می توانید عمر روکش های خود را افزایش دهید و ظاهر زیبای آن ها را حفظ کنید تا تعویض تا حد ممکن به تعویق بیفتد.

  1. رعایت بهداشت دهان و دندان

    رعایت بهداشت دهان و دندان مانند دوبار در روز مسواک زدن و یک بار در روز نخ دندان کشیدن می تواند به افزایش طول عمر کامپوزیت کمک کند. شما باید از روکش ها مانند دندان های طبیعی خود مراقبت کنید. توجه به این نکته ضروری است که کامپوزیت ها مانع ایجاد پوسیدگی روی دندان نمی شوند. به همین جهت حفظ سطح بالای بهداشت دهان و دندان اهمیت دارد.
    از مسواک مناسب (مسواک با موی نرم) استفاده کنید زیرا مسواک زدن تهاجمی و مراقبت ناکافی دندان منجر به آسیب لثه شده و باعث می شود که لثه ها در اطراف دندان ها شروع به عقب نشینی کنند و محل اتصال بین روکش و دندان قابل مشاهده شود. هرچه عقب نشینی بیشتر باشد، محل اتصال بیشتر نمایان می گردد و در صورت ناخوشایند شدن ظاهر دندان ها ممکن است نیاز به تعویض کامپوزیت پیدا کنید.
  2. انجام ویزیت های 6 ماهه دندانپزشکی

    معاینه و تمیز کردن دندان می تواند به از بین بردن پلاک تجمع یافته ای که مسواک به تنهایی نمی تواند از بین ببرد، کمک کند. در صورت باقی ماندن پلاک، ممکن است نیاز باشد روکش ها برای دسترسی به محل برداشته شوند.
    همچنین باید از دندانپزشک خود بخواهید روکش های شما را بررسی کند تا ببیند آیا هنوز محکم هستند یا احتمال آسیب پذیری وجود دارد.
    مراجعه مکرر به دندانپزشک می تواند به تشخیص بیماری ها، ناهنجاری ها و علائم اولیه پوسیدگی کمک کند.
  3. غذا های سفت نجوید.

    هر چیزی که بتواند دندان را خرد کند می تواند به روکش نیز آسیب وارد نماید. فشار مستقیم به غذا های سفت در لبه ی روکش ممکن است باعث آسیب به آن شود.
    به همین دلیل توصیه می شود از گاز گرفتن غذا های سفت (مانند یخ، هویج خام، ذرت و آجیل) خودداری کنید. در صورت آسیب دیدگی کامپوزیت باید تعویض شود. عادت به جویدن مداد یا باز کردن درب بطری با دندان، باعث آسیب به روکش ها می شوند.
  4. استفاده از نایت گارد

    دندان قروچه یا فشردن دندان ها در خواب باعث آسیب به روکش ها می شوند به همین دلیل دندانپزشک به بیماران توصیه می کند از نایت گارد برای محافظت از دندان ها و کامپوزیت ها در هنگام خواب استفاده کنند.
  5. از مصرف غذا های رنگی پرهیز نمایید.

    کامپوزیت ها مقاوم در برابر لکه هستند اما با گذشت زمان برخی غذا ها و نوشیدنی ها می توانند ظاهر سفید آن ها را مخدوش کنند. مصرف قهوه، چای، شراب را متوقف و یا محدود کنید و اگر قادر به ترک نوشیدنی مورد علاقه خود نیستید، آن ها را با نی بنوشید زیرا این کار می تواند لکه گرفتن کامپوزیت دندان را محدود کند.
  6. ترک مصرف سیگار

    مصرف سیگار و سایر دخانیات باعث تغییر رنگ کامپوزیت ها می شود. علاوه بر این مصرف سیگار باعث ایجاد بیماری های دهان و دندان می شود که بر سلامت و ماندگاری کامپوزیت ها نیر تاثیر می گذارد.
  7. مصرف الکل را محدود کنید.

    مقادیر زیاد الکل می تواند مواد متصل کننده ی روکش به دندان را نرم کند و این عامل چسبنده را مستعد آسیب، فرسایش و لکه می کند. الکل می تواند در ترکیبات خمیر دندان و دهانشویه نیز یافت شود. بنابراین برچسب را بررسی کنید و مطمئن شوید که محصولات تمیز کننده ی دندان شما فاقد الکل هستند.
  8. عدم انجام فعالیت های ورزشی خطرناک

    از فعالیت های ورزشی که در آن ها احتمال ضربه خوردن به صورت و آسیب دیدن دندان وجود دارد خودداری کنید.

مواد غذایی مضر برای کامپوزیت دندان

مواد غذایی مضر برای کامپوزیت دندان

همانطور که مصرف برخی غذا ها و نوشیدنی ها به سلامت دندان ها آسیب می زنند، می توانند برای کامپوزیت ها نیز مضر باشند. ما پیشنهاد نمی کنیم این غذاها و نوشیدنی ها را به طور کامل از زندگی خود حذف کنید ولی پس از مصرف آن ها حتما دهان خود را بشویید و در صورت نیاز نخ دندان بکشید. این مواد غذایی عبارتند از:

  1. پاپ کورن

    تکه های کوچک ذرت بو داده می توانند به راحتی بین دندان ها گیر کنند و همراه با تجمع باکتری ها در آن ناحیه امکان پوسیدگی دندان وجود داشته باشد. همچنین مغز پاپ کورن که کاملاً پخته نشده است بسیار سفت است و هنگام جویدن می تواند باعث ترک خوردن و شکستن دندان ها شود.
  2. نان سفید

    چه کسی فکر می کرد چنین غذای ساده ای می تواند برای دندان های ما مضر باشد! غذاهای نشاسته ای مانند نان به دندان می چسبند و بین دندان ها می مانند. نشاسته هایی که باعث چسبندگی این غذاها می شوند، قبل از هضم شدن به قند تجزیه می شوند. این بدان معناست که هر چه مدت زمان بیشتری نان در دندان ها قرار گیرد، احتمال تبدیل شدن آن به قند و پوسیدگی دندان ها بیشتر است.
  3. نوشیدنی های انرژی زا

    اکثر نوشابه های انرژی زا نه تنها دارای قند و کافئین هستند، بلکه بسیار اسیدی می باشند و به طور کلی از اکثر نوشابه های گازدار بدتر هستند. از نوشیدنی های انرژی زا به طور کامل خودداری کنید و اگر مجبور به نوشیدن آن هستید، حتماً دهان خود را بعد از آن بشویید.
  4. میوه های خشک

    میوه های خشک سرشار از مواد مغذی و انرژی عالی برای ادامه فعالیت ما در طول روز می باشند. آن ها می توانند یک میان وعده عالی برای تغذیه بدن باشند. مشکل میوه خشک این است که قند بسیار بالایی دارد و بسیار چسبناک است و بین دندان ها گیر می کند. سعی کنید به جای آن میوه ی تازه بخورید و به یاد داشته باشید که دهان خود را بعد از غذا بشویید.
  5. بیسکوئیت

    کربوهیدرات های تصفیه شده در بیسکوئیت که خیلی سریع به قند تجزیه می شوند و می توانند مانند نان بین دندان ها بمانند، وقتی جویده می شوند، به دندان می چسبند و به قند تبدیل شده و باعث پوسیدگی دندان می گردند.
  6. مرکبات

    مرکبات شامل میوه هایی مانند پرتقال، گریپ فروت و لیمو هستند. این میوه ها می توانند برای ما بسیار مفید باشند زیرا سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی ضروری هستند. در حالی که مزایای آن ها زیاد است ولی اسید زیاد این میوه ها می تواند مینای دندان را فرسوده کرده و باعث پوسیدگی شود. پس از خوردن این میوه ها مقداری آب بنوشید.
  7. آبنبات ترش

    ما می دانیم که قند باعث پوسیدگی دندان های ما می شود، اما آب نبات ترش از بدترین نوع است. آن ها قند زیادی دارند و بسیار اسیدی هستند پس بهتر است از خوردنشان خودداری کنید.
  8. آب میوه

    آب میوه اگرچه به اندازه ی نوشابه ها، نوشیدنی های انرژی زا و برخی الکل ها مضر نیست، اما بسیاری از مردم تصور نمی کنند که آب میوه ضرر داشته باشد، زیرا جایگزین سالمی برای نوشیدنی های دیگر است. اما باید بدانیم این نوشیدنی حاوی قندهای طبیعی است و می تواند بسیار اسیدی باشد، پس بهتر است بعد از نوشیدن آن، آب بنوشید.
  9. شراب قرمز

    این ماده تیره می تواند بر دندان ها تأثیر ماندگاری بگذارد. سطح اسیدیته در شراب بسیار زیاد است و این بخشی از دلیل آن است که به راحتی باعث ایجاد لکه بر دندان می شود.
  10. چیپس سیب زمینی

    اگرچه چیپس ها خوشمزه هستند، اما میان وعده های سالمی نیستند و همچنین برای دندان ها مضر هستند. این میان وعده ی ترد، حاوی نشاسته است که به سرعت به قند تبدیل می شود و می تواند بین دندان ها گیر کرده و باکتری های پلاک را تغذیه کند. پس از خوردن چیپس سیب زمینی، دهان خود را حتماً بشویید و نخ دندان بکشید تا ذرات گیر کرده بین دندان ها از بین بروند.

عوارض عدم رعایت مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

در صورت عدم رعایت نکات مربوط به مراقبت از کامپوزیت دندان ممکن است موارد زیر رخ دهند:

  1. کاهش طول عمر و ماندگاری
  2. امکان شکستن و یا ترک خوردن
  3. امکان تغییر رنگ دادن
  4. امکان جدا شدن کامپوزیت از دندان

ونیرهای کامپوزیتی چقدر دوام می آورند؟

روکش کامپوزیت می تواند بین 5 تا 7 سال دوام داشته باشد. با این حال این بستگی به عادات خود شما و همچنین میزان استفاده از کامپوزیت بر روی دندان های شما دارد. به خاطر داشته باشید که روکش ها، مانند سایر موارد برای همیشه دوام نمی آورند. شما باید آن ها را بعد از یک دوره ی مشخص جایگزین کنید. دندانپزشک می تواند توصیه هایی را در مورد زمان نیاز به گرفتن روکش جایگزین و یا در صورت نیاز راه حل متفاوت به شما ارائه دهد.

سوالات متداول

  1. آیا می توان روکش کامپوزیت را برداشت؟

    روکش های کامپوزیتی را می توان به راحتی برداشته و با افزودن مواد کامپوزیت جدید ترمیم و یا تعویض کرد.
خواندن 1184 دفعه آخرین ویرایش در شنبه, 17 مهر 1400 ساعت 15:02

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

تماس سریع

02122976274
02122963447
09380132273

پاسداران-بالاتر از میدان هروی-خیابان وفامنش نبش مکران شمالی-پلاک 32، طبقه 2