
پر کردن دندان | مزایا و عوارض انواع مواد + مراحل و هزینه 1400
مطالعه این مطلب 10 دقیقه زمان نیاز دارد
چکیده مطلب
یکی از بیشترین دلایل مراجعه به کلینیکهای دندانپزشکی، پوسیدگی دندان است که با پیشرفت میتواند به مرور، لایههای عمیقتر دندان را از بین ببرد.
با وجود اینکه مینای دندان بسیار مقاوم است، اما عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، میتواند به تخریب آن کمک کند. به نظر شما به چه دلایل دیگری احتمال پوسیدگی دندان را افزایش میدهند؟
اگر شما هم احساس کردید که یک و یا چند دندان شما دچار پوسیدگی شده است، باید در اسرع وقت به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید. هر چه روند درمانی خود را به تعویق بیندازید، احتمال آسیب به لایههای عمیقتر دندان بیشتر خواهد شد
آیا تمایل دارید تا روند و فرآیند درمان پر کردن دندان را بشناسید تا نگرانیهای خود را از بابت آن کاهش دهید؟ به نظر شما منظور از ترمیم دندان چیست؟ پس این مقاله را مطالعه نمایید تا قبل از مراجعه به کلینیک دندانپزشکی، اطلاعات کافی و مورد نیاز خود را به دست آورید.
پوسیدگی دندان چیست؟

عارضهای که به طور معمول، به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ایجاد میشود و سبب از بین رفتن بافت نرم دندان میگردد، پوسیدگی دندان میباشد. عدم توجه به درمان به موقع آن، میتواند اثرات مخربی برای بیمار به همراه داشته باشد. در واقع پوسیدگی میتواند گسترش یابد و به دندانهای مجاور آسیب بزند و همچنین به بافتهای داخلیتر دندان نفوذ کرده و دندان را به طور کامل از بین ببرد. اما چه دلایل دیگری سبب پوسیده شدن دندانها میگردند؟ در ادامه این موارد را برای شما شرح میدهیم:
-
جنس دندان و موارد ژنتیکی
ژنتیک میتوانر نقش بسیار مهمی در سلامت دندانها داشته باشد. درست است که عامل اصلی پوسیده شدن دندان، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است، اما موارد ارثی میتوانند سبب شدت یافتن آن شوند.
-
عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
همانطور که گفتیم عدم رعایت بهداشت دهان و دندان اصلیترین عامل در بروز پوسیدگیهای دندانی است. اگر به درستی و در زمانهای منظم مسواک نزنید و از نخ دندان استفاده نداشته باشید، میتوانید شرایط مساعدی را برای فعالیت باکتریهای دهان فراهم آورید.
-
عدم مراجعه به مطب دندانپزشکی
لازم است تا هر چند وقت یک بار به مطب دندانپزشکی مراجعه داشته باشید، زیرا برخی مواقع متوجه آسیبهای وارد شده به دندان خود نمیشوید و یا با اقدام به موقع برای درمان نمیکنید که در نتیجه شرایط پوسیدگی دندان بیشتر میشود. حتی با وجود اینکه مسواک میزنید و نخ دندان را به درستی استفاده میکنید، اما امکان باقی ماندن جرم در بین دندانها وجود دارد که توصیه میشود، حداقل سالی یک بار برای افرادی که بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت میکنند و 6 ماه یک بار برای افرادی که توجه کمتری نسبت به رعایت بهداشت دهان و دندان خود دارند، برای جرم گیری دندان به کلینیک مراجعه شود.
-
مصرف بیش از اندازه غذاهای شیرین
باکتریهای موجود در دهان میتوانند ترکیبات شکر در غذا را به اسید تبدیل کنند که این اسید میتواند به مینای دندان آسیب وارد نماید.
-
خشکی دهان
بزاق دهان میتواند تا حدودی به شست و شوی قند و غذاهای مضر باقی مانده بین دندانها کمک کند. در نتیجه خشکی دهان میتواند دلیلی بر بروز پوسیدگیهای دندانی باشد. در نظر داشته باشید که تنفس با دهان نیز سبب خشکی دهان میگردد.
-
استعمال دخانیات
جرم روی دندانهای افرادی که سیگار میکشند، راحتتر تشکیل میشود. بدین ترتیب لازم است تا این افراد بیشتر به کلینیکهای دندانپزشکی برای چکاپ دندانهای خود مراجعه داشته باشند.
-
مصرف برخی داروهای خاص
برخی از داروها میتوانند عللی برای ایجاد پوسیدگیهای دندانی باشند که در زیر آن را بیان میکنیم:
پر کردن دندان چیست؟

به فرآیندی که دندانپزشک پوسیدگیهای دندان را بر میدارد و جای آن را با مواد پر کننده مخصوص مانند آمالگام، کامپوزیت و یا غیره پر میکند، پر کردن دندان میگویند. در واقع پر کردن دندان یکی از رایجترین درمانهای دندانپزشکی است.
هزینه پر کردن دندان
قیمت پر کردن دندان به موارد متعددی بستگی داشته که به همین دلیل نمیتوان هزینه دقیق و مشخصی را برای آن بیان نمود. برای دریافت اطلاعات کافی در رابطه با هزینه پر کردن دندان خود، باید با کلینیک دندانپزشکی مورد نظر خود هماهنگیهای لازم را انجام دهید و وقتی را برای مشاوره با دندانپزشک در نظر بگیرید. در ادامه مواردی که هزینه این روش درمانی را تحت تاثیر قرار میدهند، برایتان بیان میکنیم.
عوامل موثر بر هزینه پر کردن دندان
با در نظر گرفتن شرایط بیمار و نوع درمان مورد نیاز برای او، تفاوتهایی در هزینههای پرداختی وجود دارد. با این حال مواردی که بر هزینه نهایی پر کردن دندان تاثیر گذار هستند را در زیر مورد بررسی قرار میدهیم:
-
نوع ماده پر کننده
برای پر کردن دندانها از مواد متفاوتی استفاده میشود که هر کدام از آنها با توجه به متریال خاص خود، هزینههای خاص خود را دارند. به عنوان مثال گران قیمتترین نوع ماده پر کننده طلا بوده و پایینترین هزینه متعلق به آمالگام میباشد. همچنین مواد سرامیکی هزینه ای مشابه و نزدیک با طلا دارند.
-
تعداد دندانهای نیازمند به درمان
اینکه بیمار چه تعداد دندان پوسیده دارد، یکی دیگر از موارد مهم و تاثیر گذار در هزینههای نهایی پر کردن دندان است. هر واحد دندانی قیمت جداگانه ای دارد.
-
هزینههای جانبی
پر کردن دندان نیز مانند هر روش درمانی دیگری میتواند هزینههای جانبی به دنبال داشته باشد. برخی از هزینهها مانند هزینه عکسهای رادیولوژی، ویزیت دندانپزشک و غیره میباشند.
-
بیمه درمانی
برخی از بیمههای درمانی هزینه ای بابت ترمیم و پر کردن دندان به بیمه شدگان خود پرداخت میکنند.
-
استفاده از تکنولوژی خاص
یکی از این تکنولوژیهای خاص، استفاده از لیزر برای پر کردن دندان میباشد که از سال 1994 کاربرد خود را در این زمینه به اثبات رسانده است. به طور کلی لیزر در بسیاری از خدمات دندانپزشکی کاربردهای بی نظیری از خود به اثبات رسانده است. لیزر بدون اینکه تماس فیزیکی با دندان داشته باشد، میتواند بدون بروز هیچ دردی، به برداشتن قسمتهای پوسیده دندان کمک کند. استفاده از لیزر هزینه ای جداگانه داشته و با در نظر گرفتن تخصص دندانپزشک و شرایط بیمار، تا حدودی متغیر میباشد. با وجود اینکه تصور کرده اید که لیزر بسیار گران قیمت است، اما اگر به مزیتهای آن توجه داشته باشید، میبینید که این هزینه بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.
نحوه پرداخت هزینه پر کردن دندان
نحوه پرداخت هزینه به کلینیک دندانپزشکی مورد نظر شما بستگی دارد. معمولا هزینه پر کردن دندان به صورت نقدی پرداخت میشود. افرادی که لازم است تا بیش از یک جلسه برای پر کردن دندان به مطب مراجعه کنند، میتوانند هزینه خود را به صورت اقساطی نیز پرداخت نمایند. همچنین میتوانید از تخفیفهای کلینیک دندانپزشکی استفاده داشته باشید. برای اطلاعات بیشتر بهتر است تا با دندانپزشک خود صحبت کنید.
مزایای انواع مواد پر کننده دندان

مواد پر کننده دندان به نوبه خود دارای مزیتها و فوایدی میباشند که برخی از آنها را برای شما بیان میکنیم:
مزایای ترمیم دندان با آمالگام
- این ماده دوام و طول عمر بسیار بالایی دارد.
- هزینه کمتری نسبت به دیگر روشهای پر کردن دندان دارد.
- آمالگام قدرت این را دارد که به خوبی درزهای بین دندانی را بپوشاند.
مزایای ترمیم دندان با کامپوزیت
- داشتن زیبایی ظاهری و شباهت بالا به دندان طبیعی، سبب شده تا محبوبیت بسیاری بین افراد پیدا کند.
- این مواد چسبندگی خوبی با دندان دارند.
- کاربردهای بسیاری مانند ترمیم شکستگیهای دندانی و بهبود ظاهر دندانها دارند.
- برای پر کردن دندان با استفاده از این مواد، مقدار بسیار کمتری از دندان برداشته میشود.
مزایای ترمیم دندان با طلا
- پر کردن دندان با طلا با وجود اینکه بسیار گران قیمت است، اما بالاترین دوام و ماندگاری را نیز دارد.
- مقاومت بالایی در برابر فرسایش به هنگام جویدن مواد غذایی دارند.
مزایای ترمیم دندان با گلاس آینومر
آینومر به دلیل آزاد کردن فلوراید از خود، میتواند محافظت بسیار قویتری از دندان پوسیده داشته باشد. اما این نکته نیز حائز اهمیت است که این ماده بیشتر دچار فرسایش و شکنندگی میشود.
انواع مواد پر کننده دندان
مواد متفاوتی برای پر کردن دندانها وجود دارند که در زیر به معرفی آنها به همراه ویژگیهایی که دارند، اشاره میکنیم:
-
آمالگام

قدیمیترین ماده که برای پر کردن دندانها وجود دارد و هنوز هم مورد استفاده قرار میگیرد، آمالگام است. آمالگام از چند فلز تشکیل شده که 50 درصد آن، حاوی جیوه، مس، روی، نقره و قلع میباشد. مزیتی که دارد، این است که نسبت به دیگر مواد پر کننده هزینه کمتر و دوام بالاتری دارد. اما عیب آنها این است که در ابتدا که این مواد روی دندان قرار میگیرند، نقره ای رنگ هستند، اما به مرور زمان تیره میشوند.
-
کامپوزیت

کامپوزیتها از جنس شیشههای پودری و رزین اکریلیک میباشند که مزیتهای بسیاری دارند. مهمترین و قابل توجهترین مزیت آن، همرنگ بودن و شباهت با دندان طبیعی است که میتواند زیبایی دندان را حفظ کند. همین مسئله باعث شده است که محبوبیت بیشتری در بین بیماران داشته باشد. البته این روش دوام پایینتری نسبت به آمالگام دارد.
-
طلا

طلا با دوامترین ماده پر کننده دندان است که به همین دلیل گران قیمتترین روش برای پر کردن دندانها محسوب میگردد.
-
سرامیک

پر کردن دندان با این مواد به بیش از یک جلسه درمانی نیاز دارد. پر کردن دندان با سرامیک همانند طلا هزینه ای بالا دارد، اما میزان دوام و مقاوت کمتری نسبت به طلا دارد. مزیت بی نظیر آن شباهت بالا به دندانهای طبیعی میباشد.
-
رزین گلاس آینومر

کاربرد این مواد بیشتر برای دندانهای شیری کودکان و درمان پوسیدگیهای سطحی میباشد. رزین گلاس آینومر، دارای ظرافت زیادی است که به همین دلیل در مدت زمان کوتاهی دچار پوسیدگی میگردد. برای دندانهایی که در زمان جویدن غذا فشار زیادی به آنها وارد نمیشود، این مواد میتوانند انتخاب مناسبی باشد.
بهترین انتخاب برای ترمیم دندان کدام است؟
اینکه کدام یک از این روشها برای شما مناسب است، تنها بر عهده دندانپزشک میباشد. هر بیمار با توجه به میزان پوسیدگی، موقعیت دندان پوسیده و یا آلرژی داشتن، به انتخاب خاص خود نیاز دارد.
ترمیم پوسیدگی دندان با مواد سفید کامپوزیت بهتر است یا آمالگام؟
ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که پر کردن دندان با مواد سفید (کامپوزیت) بهتر است و یا مواد سیاه (آمالگام)! به طور کلی امروزه، تغییر و تحول زیادی در مواد کامپوزیتی ایجاد شده که هنوز هم دندانپزشکان در تلاش برای به دست آوردن کیفیتی بهتر از این مواد هستند. اگر دندانهای جلویی که در معرض دید هستند، نیاز به پر کردن داشته باشند، دندانپزشک برای حفظ زیبایی کار از مواد سفید یا همان کامپوزیت استفاده میکند. در مواقعی که دندان به عصب کشی نیاز داشته باشد، دندانپزشک برای ترمیم دندان از مواد آمالگام استفاده مینماید. ماده سیاه (آمالگام) هزینه کمتر و دوام بیشتری دارد، اما امروزه افراد تمایل بیشتری به استفاده از مواد پر کننده کامپوزیت دارند.
مراحل پر کردن دندان

پروسه پر کردن دندان، به منظور استفاده از بی حسی، بدون درد بوده و به نسبت دیگر خدمات شایع دندانپزشکی به زمان کوتاهتری نیاز دارد. در صورتی که بیمار از مراحل این روش درمانی اطلاعات کافی داشته باشد، میتواند سبب کاهش استرس و اضطراب او گردد، زیرا افراد زیادی برای مراجعه به کلینیک دچار استرس میشوند. در ادامه به بررسی مراحل پر کردن دندان میپردازیم:
مرحله اول: تشخیص محل دقیق پوسیدگی
اولین گام این است که دندانپزشک به بررسی وضعیت دندان یا دندانهای پوسیده شده، میپردازد. در این جلسه دندانپزشک، در خصوص تعداد دندانهای پوسیده شما و درجه آن با شما صحبت میکند و اطلاعاتی در زمینه فرایند پرکردن دندانتان به شما میدهد. برای تشخیص دقیق، دندانپزشک از عکسهای رادیولوژی کمک میگیرد.
مرحله دوم: تزریق بی حسی
به جهت اینکه بیمار در طی درمان دردی احساس نکند، دندانپزشک در ابتدا دندان و بافت لثه را بی حس میکند. به همین جهت فرایند پر کردن دندان کاملا بدون درد میباشد. شاید برخی از بیماران از سوزن و آمپول بی حسی به نسبت بالایی هراس داشته باشند که در این صورت، دندانپزشک ژلی که حاوی مواد بی حس کننده را قبل از تزریق بی حسی روی لثه بیمار قرار میدهد.
مرحله سوم: پوشاندن اطراف دندان
در این مرحله، دندانپزشک به کمک یک کاور به نام رابردم، دندان مورد نظر را از سایر دندانها جدا میکند.
مرحله چهارم: برداشت پوسیدگی دندان
در مرحله بعدی، دندانپزشک با استفاده از یک هندپیس پرسرعت به نام توربین دندانپزشکی، ساختار دندان آسیب دیده را تراش داده و بر میدارد. در حین این کار، ابزار ساکشن نیز مورد استفاده قرار میگیرد تا با مکش بقایای پوسیدگی را از دهان خارج کند. در نهایت با یک هندپیس که سرعت آهستهتری دارد، اقدام به حذف کامل پوسیدگی میگردد.
مرحله پنجم: پر کردن دندان با مواد پر کننده
در این مرحله دندان آماده برای پر کردن با مواد مخصوص میباشد. باتوجه به ماده ای که مورد استفاده قرار میگیرد، نحوه پر کردن دندان متفاوت است. اگر دندانپزشک از آمالگام استفاده کند، پودر آمالگام باید با جیوه به سرعت مخلوط گردد و بعد از آن روی دندان قرار داده شود. در رابطه با مواد کامپوزیتی به این شکل است که در ابتدا، دندانپزشک ژلی اسیدی را چند ثانیه روی دندان گذاشته و آن را میشوید و پس از آن برای اینکه بین دندان و کامپوزیت اتصال بسیار محکمی بر قرار شود، از باندینگ برای دیواره حفرهها کمک گرفته میشود. در ادامه دندانپزشک به صورت لایه لایه و با حجم کم، کامپوزیت را روی دندان میگذارد. در نهایت دستگاهی خاص که نور مشخصی را از خود ساطع میکند، روی دندان قرار داده تا ماده کامپوزیت کاملا سفت شود. این مرحله تا پر شدن کامل حفره دندانی انجام میگیرد.
مرحله ششم: پالیش مواد پر کننده
دراین مرحله، دندانپزشک به پالیش کردن دندان پرداخته تا سطح تیز و اضافه ای در دهان وجود نداشته باشد. اگر لبههای دندان پر شده به خوبی پالیش نشوند، برجستگیهای غیر طبیعی آن، سبب وارد شدن آسیب به بافت های نرم داخل دهان میگردند. به همین دلیل دندانپزشک با مهارت کامل، به خوبی سطح دندان را صاف و صیقلی میکند.
مرحله هفتم: بررسی نهایی
یک متخصص دندانپزشکی ترمیمی خوب، برای اطمینان از روند درست و مناسب پر کردن دندان، در انتها به خوبی دندان پر شده را ارزیابی کرده تا از نظر عدم تغییر در آناتومی و داشتن ظاهری طبیعی، مطمئن شود. سپس از شما میخواهد تا دندانهای خود را روی هم قرار دهید تا در صورت احساس هرگونه مورد غیر طبیعی به اصلاح آن بپردازد.
چگونه متوجه شوم که دندانم به پر کردن نیاز دارد؟

یکی از بازرترین علائم و نشانههایی که میتواند نشان دهد که شما نیاز به پر کردن دندان دارید، این است که احساس درد و تیر کشیدن دندان دارید. به خصوص زمانی که غذاهای سرد و گرم مصرف میکنید، این احساس بیشتر میشود. در صورتی که این احساس را چندین روز و به طور مکرر تجربه کردید، بهتر است تا هر چه سریعتر به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.
معایب انواع روشهای پر کردن دندان
با وجود اینکه هر کدام از مواد پر کننده دندان میتوانند معایبی به همراه داشته باشند، اما باید در نظر داشته باشید که این معایب نمیتوانند مانعی برای انجام درمان شما باشند. در ادامه به بررسی معایب انواع مواد پر کننده دندان میپردازیم:
معایب پر کردن دندان با آمالگام
- استفاده از آمالگام دارای محدودیت سنی بوده و برای افراد زیر 6 سال مورد استفاده قرار نمیگیرد.
- یکی از مهمترین معایب آمالگام تیره رنگ بودن آن است که ظاهری نازیبا به دندانها میدهد.
- برای قرار دادن آمالگام در حفره دندانی، لازم است تا بخش بیشتری از دندان برداشته شود.
معایب پر کردن دندان با کامپوزیت
- کامپوزیتها دوام کمتری نسبت به مواد آمالگامی دارند.
- هزینه بالاتری را شامل میشوند.
- به دلیل داشتن دوام و مقاومتی کمتر، احتمال دارد تا به مرور زمان دچار ترکهایی شود.
- احتمال بروز حساسیت با کامپوزیت بیشتر است.
معایب پر کردن دندان با سرامیک
- هزینه بسیار بالا و نزدیک به قیمت پر کردن دندان با طلا دارند.
- مانند آمالگام نیاز به برداشتن مقدار بیشتری از دندان دارند.
معایب پر کردن دندان با رزین گلس آینومر
- احتمال شکنندگی و ساییده شدن آنها بیشتر است.
- طول عمر و دوام پایینتری نسبت به دیگر روشها دارند.
معایب پر کردن دندان با طلا
- گران قیمتترین روش پر کردن دندان هستند.
- با وجود اینکه برخی از افراد ظاهر آن را دوست دارند، اما به طور کلی طلا جلوه ی ظاهری خوبی نسبت به دیگر روشها ندارد.
- پر کردن دندان با طلا میتواند درد بسیار بیشتری به همراه داشته باشد.
عوارض پر کردن دندان
به طور معمول روش درمانی پر کردن دندان، عوارضی به همراه ندارد. اگر دندانپزشک شما مهارت کافی را نداشته باشد، این احتمال وجود دارد تا در حین پر کردن دندان پوسیده، دهان زخمی شود و یا دندانهای پوسیده آسیبی ببینند. اما این احتمالات بسیار نادر هستند. در صورتی که به بیماریهای قلبی دچار باشید، دندانپزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز میکند.
مراقبتهای بعد از پر کردن دندان

این درمان فرایند پیچیده ای نبوده و نیاز به دوره نقاهت ندارد، اما بعد از اتمام درمان، دندانپزشک از شما میخواهد تا توصیههایی را در خصوص مراقبت های بعد از پر کردن دندان دنبال کنید که عبارتاند از:
- بعد از پر کردن دندان، تا حدود یک ساعت از خوردن غذا اجتناب کنید. نوشیدن آب مشکلی ندارد، اما بهتر است تا یک ساعت غذا نخورید.
- تا حدود دو ساعت نوشیدنیهای رنگی مانند چای و قهوه را مصرف نکنید.
- بهداشت دهان و دندان خود را به صورت منظم انجام دهید تا دچار پوسیدگیهای دندانی نشوید.
- مصرف مواد غذایی شیرین مانند قند، شکر و شکلات را کنترل نمایید.
- سعی کنید تا چند روز از مصرف غذاهای چسبنده پرهیز کنید.
سوالات متداول
-
آیا دندانها در سنین خاصی دچار پوسیدگی میشوند؟
بروز پوسیدگیهای دندانی سن خاصی ندارد و در هر زمانی که بهداشت دهان و دندان رعایت نشود، احتمال بروز مشکلات و پوسیدگیهای دندانی وجود خواهد داشت.
-
چرا نیاز است تا دندان را پر کنیم؟
زمانی که دندان دچار پوسیگی شده است، یعنی بافت نرم دندان که پالپ نامیده میشود، آسیب دیده است. در روند پر کردن دندان، بافت پوسیده دندان از دهان خارج شده و با مواد مناسبی جای خالی آن پر میشود. در نتیجه استحکام دندان حفظ شده و مشکلی در فرایند جویدن غذا ایجاد نمیشود.
-
آیا یک نوع مواد پر کننده برای همه ی دندانها وجود دارد؟
خیر. مواد متفاوتی برای پر کردن دندانها وجود دارد که معمولا هر کدام هدف خاص و مشخصی دارند. نکته ای که دندانپزشک برای انتخاب مواد پر کننده مد نظر قرار میدهد، ماده ای که برای پرکردن دندانهای آسیاب مورد استفاده قرار می گیرند، باید مقاومت و استحکام بیشتری داشته باشند. همچنین اگر دندان های جلویی به پر کردن نیاز داشته باشند، دندانپزشک به منظور زیبایی دندان ها از مواد کامپوزیتی که همرنگ دندان هستند، استفاده می کند.
-
چه زمانی لازم است تا برای ترمیم پر کردگی دندان خود به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنیم؟
زمانی که احساس کردید دندان پر شده شما دچار ترک خوردگی شده و شما در هنگام خوردن غذاهای سرد، دچار دندان درد میشوید، باید به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید.
-
آیا جیوه ای که در آمالگام موجود است، مضر است؟
جیوه موجود در آمالگام برای بسیاری از افراد نگرانیهایی ایجاد کرده است. اما باید گفت با توجه به تحقیقات سازمان غذا و داروی آمریکا، هیچ خطری در این باره وجود ندارد.
-
آیا احتمال شکستن مواد پر کننده دندان وجود دارد؟
بعد از درمان پر کردگی دندان، با وجود اینکه پوسیدگی دندان برداشته شده است، اما مقاومت دندان طبیعی باز نمیگردد. به همین دلیل خالی شدن مواد پر کننده دندان دور از ذهن نبوده و احتمال آن وجود دارد. بهترین کار این است که بعد از پر کردن دندان، بهداشت دهان و دندان خود را جدیتر دنبال کنید.
-
آیا فرآیند پر کردن دندان با درد همراه است؟
در حین پر کردن دندان به دلیل استفاده از ماده بی حسی، هیچ گونه دردی برای بیمار وجود نخواهد داشت. همچنین بعد از اتمام درمان نیز مشکلی برای بیمار وجود ندارد، اما اگر حساسیتی ایجاد شود، بعد از چند روز خود به خود از بین می رود. به طور کلی موارد زیر می توانند دلیلی بر احساس درد بعد از پر شدن دندان باشند:
- عمیق بودن و شدت بالای پوسیدگی دندان
- حساسیت فرد نسبت به مواد پر کننده دندان (آمالگام، کامپوزیت و ..)
- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
-
پوسیدگی دندان چه عوارضی دارد؟
پوسیدگی دندان میتواند عوارض زیر را به دنبال داشته باشد:
- احساس درد خفیف تا شدید دندانی
- تورم لثه
- تورم بخشهای دیگری از صورت
- احتمال بروز علائم عفونت
- تیرگی و سیاه شدن دندان
نکته: در نظر داشته باشید که اگر درد ناشی از پوسیده شدن دندان بدتر شود، میتواند به دیگر نواحی نیز گسترش داشته باشد. شما هیچوقت نباید دردهای دندانی را دست کم بگیرید و از رفتن به مطب هراس داشته باشید. اگر آسیب به پالپ شدید شود، ممکن است تا پر کردن راهی برای درمان نباشد و عصب کشی و یا حتی کشیدن دندان برای شما لازم باشد.