طول عمر و ماندگاری کامپوزیت دندان چقدر است؟ + 4 روش افزایش دوام طول عمر و ماندگاری کامپوزیت دندان چقدر است؟ + 4 روش افزایش دوام کلینیک دنداپزشکی دکتر جوادیان

طول عمر و ماندگاری کامپوزیت دندان چقدر است؟ + 4 روش افزایش دوام

دوشنبه, 24 آبان 1400 ساعت 12:45
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

چکیده مطلب

سوالی که برای تمام افرادی که می خواهند دندان های خود را کامپوزیت کنند، پیش می آید این است که ماندگاری این روکش ها چقدر می باشد؟
آیا شما با مواردی که در این ماندگاری تاثیر دارند، آشنا هستید؟به نظر شما آیا کامپوزیت ها به سادگی می شکنند؟ در این مقاله مختصر و مفید با ما همراه باشید تا اطلاعات موثری در خصوص طول عمر و ماندگاری کامپوزیت دندان به دست آورید.

طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟

عوامل زیادی بر طول عمر کامپوزیت موثر می باشند، به طور معمول، طول عمر و ماندگاری آن، بین 5 تا 10 سال متغیر می باشد. این مدت زمان در وهله اول به دانش و تبحر دندانپزشک، و سپس به خود فرد و میزان تلاشی که برای نگهداری از آن ها انجام می دهد، بستگی دارد. در ادامه مطلب به توضیح مفصل عوامل موثر بر ماندگاری این روکش ها می پردازیم.

چه عواملی بر ماندگاری کامپوزیت دندان موثر می باشند؟

فاکتور های بسیاری بر ماندگاری کامپوزیت ها موثر می باشند، که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم:

  1. میزان تخصص و تجربه دندانپزشک

    دندانپزشکی که انتخاب می کنید، باید دارای مهارت، دانش و تجربه کافی در این زمینه باشد. زیرا این موضوع هم بر رضایت بخش بودن نتیجه و هم بر ماندگاری کامپوزیت تاثیر بسیار زیادی دارد.
  2. نحوه نصب کامپوزیت

    نصب کامپوزیت نیازمند اقداماتی مانند آماده سازی سطح دندان می باشد تا در صورتی که جرم و پلاک بر روی آن موجود باشد، به طور کامل پاکسازی گردد و سپس سایر مراحل نصب آن با دقت، صورت گیرد. دقت و توجه در انجام این مراحل، باعث می شود تا مواد کامپوزیت به درستی بر روی دندان ها قرار بگیرند و پیوند محکمی بین دندان و مواد کامپوزیت بوجود بیاید.
  3. برند کامپوزیت

    مواد کامپوزیت توسط شرکت های بسیاری با برند های متنوعی ساخته می شوند و به بازار عرضه می گردند. در صورتی که می خواهید کامپوزیت دندان هایتان ماندگاری بیشتری داشته باشید، در انتخاب برند آن، توجه زیادی داشته باشید تا مواد با کیفیت و مرغوبی را برای انجام این کار، انتخاب نمایید. دندانپزشک خوب می تواند به شما در انتخاب بهترین مارک کامپوزیت دندان کمک شایانی، نماید.
  4. انجام مراقبت های پس از نصب کامپوزیت

    یکی از عواملی که در ماندگاری این روکش ها نقش بسیار مهم و موثری دارد، رعایت نکات و مراقبت های پس از نصب کامپوزیت می باشد. دندانپزشک پس از اتمام کار، سایر دستورالعمل های لازم را در اختیارتان قرار خواهد داد.
  5. جنس دندان طبیعی

    دندان های افراد مختلف، باهم تفاوت دارند و این موضوع به ژنتیک آن ها بستگی دارد. در صورتی که دارای دندان های قوی و با ساختار محکمی باشید، این ویژگی بر ماندگاری بیشتر روکش هایتان، تاثیر بسزایی خواهد داشت.

پیشنهاد میکنیم حتما بخوانید

روش های افزایش ماندگاری کامپوزیت دندان

روش های افزایش ماندگاری کامپوزیت دندان

ماندگاری این روکش ها را می توان با انجام اقدامات ساده ای بالا برد و مدت زمان بیشتری از داشتن لبخند زیبا، بهره برد. این اقدامات عبارتند از:

  1. رعایت بهداشت دهان و دندان

    از مهمترین مواردی که پس از نصب کامپوزیت باید به آن دقت نمود، رعایت بهداشت دهان و دندان می باشد. انجام این کار نیاز به اقدامات ویژه ای ندارد و تنها با روزی 2 بار مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهانشویه قابل اجرا می باشد. باقی ماندن ذرات غذایی در بین دندان ها و تجمع پلاک می تواند سبب آسیب به دندان ها و پس از آن آسیب به روکش ها، گردد. پس حتما پس از مصرف مواد غذایی، حتی در شرایطی که دسترسی به مسواک ندارید، حتما دهان خود را با آب بشویید. به همین سادگی می توانید دوام کامپوزیت دندانتان را بالا ببرید.
  2. دقت در انتخاب مسواک، خمیر دندان و دهانشویه

    پس از استفاده از این روش، درباره انتخاب مسواک، خمیر دندان و دهانشویه مناسب کامپوزیت، از دندانپزشک زیبایی خود، سوال بپرسید. باید از مسواکی با موهای نرم استفاده نمایید تا کامپوزیت ها دچار ساییدگی نشوند. علاوه بر این، برخی خمیر دندان ها ممکن است خاصیت سایشی داشته باشند و موجب ایجاد خراشیدگی هایی بر روی سطح کامپوزیت ها گردند.
  3. عدم مصرف دخانیات

    استعمال سیگار و سایر دخانیات، با کاهش طول عمر کامپوزیت ها، ارتباط مستقیمی دارند.
  4. مراجعه به کلینیک دندانپزشکی هر 6 ماه یکبار

    توصیه می شود تا هر 6 ماه یکبار به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمایید تا از وضعیت و سلامتی دندان ها و روکش های نصب شده بر روی آن ها، مطمئن شوید تا در صورت بروز هرگونه مشکلی، فورا نسبت به درمان آن، اقدام نمایید. علاوه بر این ممکن است کامپوزیت ها در آن مدت زمان، نیاز به پالیش کردن داشته باشند.

آیا کامپوزیت دندان به آسانی می شکند؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که در صورتی که از مواد باکیفیت و مرغوبی برای انجام این روش استفاده نموده و مراقبت های لازم را انجام داده باشید، به راحتی قابل شکستن نخواهند بود، مگر اینکه ضربه و یا فشار زیادی به آن ها وارد شود که باعث شکستن این روکش ها گردد.

موارد موثر بر کاهش ماندگاری کامپوزیت دندان

عواملی که موجب کاهش دوام و ماندگاری کامپوزیت دندان می شوند، عبارتند از:

  1. رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان

    مواردی مانند مسواک نزدن پس از مصرف مواد غذایی و همچنین عدم توجه به نخ دندان کشیدن، از عوامل بسیار موثری می باشند که دوام و ماندگاری کامپوزیت را به شدت تحت تاثیر قرار می دهند و موجب تغییر رنگ سریع تر و آسیب رساندن به آن می گردند.
  2. مصرف دخانیات

    سیگار کشیدن و همچنین مصرف سایر دخانیات، باعث تخریب و تغییر رنگ و زرد شدن مواد کامپوزیت، می شوند.
  3. برخی عادات رفتاری نادرست

    عاداتی مانند جویدن یخ و سر مداد و یا باز کردن درب بطری ها با دندان، با وارد کردن فشار زیاد به دندان ها و روکش های نصب شده بر روی آن ها، باعث بالا رفتن احتمال شکستن و یا لب پر شدن کامپوزیت ها، می شوند، پس سعی کنید تا قبل از استفاده از این روش، این عادات مضر را ترک نمایید.
  4. دندان قروچه

    داشتن دندان قروچه نیز همانند عادات رفتاری که بالاتر به آن ها اشاره نمودیم، نیز می تواند باعث وارد کردن فشار زیاد به کامپوزیت ها و آسیب رساندن به آن ها می گردد. پس توصیه این است تا به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید و نایت گارد مخصوص دندان های خود را تهیه نمایید.
  5. گاز گرفتن غذاهای سفت

    گاز گرفتن و جویدن غذاهایی مانند آجیل، سیب، هویج و سایر مواد غذایی سفت، موجب می شود تا روکش ها در معرض آسیب دیدگی هایی مانند لب پر شدن، ترک خوردن و یا شکستن، قرار بگیرند.
  6. مصرف مواد غذایی رنگی

    مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های رنگی مانند توت، چای و قهوه، از دیگر عواملی می باشند که باعث تغییر رنگ کامپوزیت ها می شوند. پس توصیه می گردد تا حد ممکن مصرف آن ها را محدود نمایید و در صورت مصرف آن ها، حتما مسواک بزنید و یا دهان خود را با آب بشویید.
  7. رژیم غذایی نامناسب

    مصرف نوشیدنی ها و مواد غذایی شیرین و یا اسیدی، بر ماندگاری این روکش ها تاثیر نامطلوبی دارد و موجب کاهش آن می شود.

تاثیر نحوه نصب کامپوزیت در ماندگاری آن

نحوه نصب کامپوزیت از موارد مهم و موثر در ماندگاری این روکش ها می باشد که به دقت و مهارت دندانپزشک در نصب کامپوزیت بستگی زیادی دارد. در ادامه به نحوه تاثیر آن بر سلامتی و طول عمر این روکش ها می پردازیم:

  1. آماده سازی دندان

    آماده سازی دندان باید به درستی انجام شود به گونه ای که هیچ اثری از پوسیدگی، جرم و یا پلاک بر روی دندان باقی نماند. در صورتی که کاملا از بین نروند، پس از کاشت کامپوزیت، باکتری ها در زیر آن به فعالیت خود ادامه خواهند داد و موجب پوسیدگی دندان و آسیب به روکش خواهند شد.
  2. میزان فاصله بین کامپوزیت ها

    فاصله باید به قدری باشد که فرد بتواند به راحتی نخ دندان بکشد. علاوه بر این، فاصله بین آن ها نباید آنقدر زیاد باشد که محلی برای تجمع ذرات غذایی و پلاک ها بوجود بیاید زیرا این موارد می توانند باعث ایجاد پوسیدگی دندان و عفونت لثه شوند و در نتیجه آن ماندگاری کامپوزیت کاهش می یابد.
  3. فاصله بین کامپوزیت و لثه

    فاصله بین کامپوزیت و لثه باید با دقت توسط مواد کامپوزیت پر شود تا هیچگونه فضای خالی بین آن ها باقی نماند. پلاک ها و جرم ها با تجمع در این فضا سلامت لثه و دندان را به خطر می اندازند و این اتفاق بر ماندگاری کامپوزیت تاثیر نامطلوبی خواهد داشت.

کامپوزیت دوام بیشتری دارد یا لمینت؟

کامپوزیت دوام بیشتری دارد یا لمینت؟

لمینت، از جنس مواد سرامیکی با استحکام بالا ساخته شده است که این مورد بر ماندگاری و بالاتر بودن طول عمر آن، تاثیر دارد. لمینت سرامیکی می تواند در حدود 15 تا 20 سال نیز، دوام داشته باشد. در حالی که مواد سازنده ونیر کامپوزیت، از استحکام کمتری برخوردار بوده و ماندگاری آن ها نسبت به لمینت، کمتر می باشد، اما این بدین معنی نیست که مدت زمان کمی باقی می مانند و با انجام مراقبت های لازم می تواند تا 10 سال نیز دوام می آورند.

سوالات متداول

  1. آیا ونیر کامپوزیت در صورت آسیب دیدگی، قابل تعویض می باشد؟

    بله. در صورتی که این روکش ها دچار لب پر شدگی، ترک خوردگی، تغییر رنگ و شکستگی شوند و یا بیفتند، قابل ترمیم و یا تعویض خواهند بود.
  2. چرا از ونیر کامپوزیت فقط برای ترمیم دندان های جلویی استفاده می شود؟

    در پاسخ به این سوال باید گفت به دلیل اینکه عمل جویدن بیشتر با دندان های خلفی، صورت می گیرد و فشار زیادی به آن ها وارد می شود، در نتیجه کامپوزیت به راحتی در معرض آسیب قرار می گیرد. به همین دلیل، این روش تنها برای برای پوشاندن دندان های جلویی، مورد استفاده قرار می گیرد.
  3. آیا کامپوزیت دائمی می باشد؟

    این مواد طول عمر محدود و مشخصی دارند و حتی در صورتی که مراقبت های لازم به درستی انجام شوند و هیچ عامل خارجی باعث آسیب به آن ها نشود، پس از پایان طول عمر مشخصشان نیاز به تعویض پیدا می کنند.
  4. آیا استفاده از کامپوزیت دندان، محدودیت سنی دارد؟

    خیر. نصب این روکش ها هیچگونه محدودیت سنی ندارد، اما توصیه می شود که افرادی که در سن بلوغ هستند به دلیل تغییراتی که در فک و دندان های آن ها، بوجود می آید، از انجام این کار خودداری نمایند و آن را به پس از پایان سن بلوغ، موکول نمایند.
خواندن 902 دفعه آخرین ویرایش در یکشنبه, 30 آبان 1400 ساعت 12:33

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

تماس سریع

02122976274
02122963447
09380132273

پاسداران-بالاتر از میدان هروی-خیابان وفامنش نبش مکران شمالی-پلاک 32، طبقه 2