
دندان عقل | هزینه + بهترین زمان کشیدن + عوارض و مزایای جراحی
مطالعه این مطلب 6 دقیقه زمان نیاز دارد
چکیده مطلب
آیا دچار درد دندان عقل شده اید؟ آیا درباره ی علل درد آن اطلاعات کافی دارید؟ آیا درباره ی روش های درمان آن چیزی می دانید؟
بسیاری افراد ممکن است دچار مشکلات مربوط به دندان عقل شوند و به دنبال یافتن روش های درمانی آن باشند. در این مقاله به بررسی علل و عوارض مربوط به رشد دندان عقل و روش های درمانی برای بهبود مشکلات مربوط به آن می پردازیم. همچنین اطلاعات کاملی دررابطه با خود دندان عقل به شما خواهیم داد.
امیدواریم با مطالعه ی این مطلب به جواب بسیاری از سوالات خود در این باره برسید.
دندان عقل چیست؟

دندان عقل شما را باهوش تر نمی کند. به دلیل اینکه معمولاً وقتی سن بیشتر می شود، در حدود 17 تا 25 سالگی ظاهر می شوند، دندان عقل نامیده می شوند. این دندان ها در پشت دندان های آسیاب، دو عدد در فک بالا و دو عدد در فک پایین به عنوان بخشی از یک مجموعه کامل از 32 دندان بزرگسال رشد می کنند.
وقتی دندان های عقل سالم ظاهر می شوند، می توانند در جویدن به ما کمک کنند. طبیعی است وقتی دندان عقل ظاهر می شود کمی احساس ناراحتی کنید اما اگر درد دارید فوراً به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمایید.
معاینه دندان عقل

دندان های عقل در صورتی که فضای کافی برای رویش وجود نداشته باشد یا در موقعیت اشتباه قرار گیرند، می توانند منجر به بروز مشکلات شوند. گاهی ممکن است دندان عقل در فک یا زیر لثه گیر کند. درصورتی که این دندان از لثه ها خارج شده باشد، دندانپزشک دهان را برای بررسی علائم زیر معاینه می کند:
- دندان های عقل که در موقعیت مناسب قرار ندارند می توانند ذرات غذا را اطراف خود انباشته کنند و این اتفاق به باکتری های ایجاد کننده ی پوسیدگی، محلی برای رشد می دهد.
- دندان های عقلی که به درستی بیرون نیامده اند، باعث می شوند نخ دندان کشیدن بین دندان های عقل و دندان های آسیای کنار آن ها را مشکل کند.
- دندان های عقلی که بخشی از آن ها بیرون آمده می توانند به باکتری ها محلی برای ورود به لثه بدهند و ایجاد عفونت ایجاد کنند. همچنین ممکن است منجر به درد، تورم و سفتی در فک شوند.
- دندان های عقلی که جایی برای رویش ندارند ممکن است دندان های مجاور را جمع کرده یا به آن ها آسیب برسانند.
- دندان عقلی که زیر لثه گیر افتاده باشد ممکن است باعث ایجاد کیست روی دندان یا نزدیک آن شود. این اتفاق به ریشه ی دندان های مجاور آسیب می رساند یا استخوان نگهدارنده دندان را از بین می ببرد.
انواع دندان عقل

انواع دندان عقل عبارتند از:
-
دندان عقل نهفته زاویه دار
این نوع، شایع ترین نوع رویش دندان عقل است. در این حالت دندان تا حدی بیرون زده و به طرف جلوی دهان زاویه دارد. به همین دلیل به این نوع رویش دندان عقل، نهفتگی زاویه ای گفته می شود. این نوع نهفتگی ممکن است باعث ایجاد مشکل شود یا نشود و معمولاً قبل از تصمیم گیری در مورد برداشتن یا عدم برداشتن دندان، تحت نظارت دقیق قرار می گیرد.
-
دندان عقل نهفته عمودی
نهفتگی عمودی، نوعی نهفتگی کامل است که در آن دندان در موقعیت مناسب برای رویش قرار دارد، اما هنوز در زیر لثه مانده است. از آنجا که دندان عقل در حالت عمودی در موقعیت صحیح قرار دارد، کشیدن به ندرت مورد نیاز است مگر اینکه دندان رویش یافته باعث بهم ریختگی بیش از حد شود یا فشار زیادی به ریشه ی دندان کناری وارد کند.
-
دندان نهفته افقی
نهفتگی افقی، نوعی نهفتگی کامل هستند که در آن دندان به صورت کاملاً افقی در زیر لثه قرار دارد. جهت افقی دندان به جای حرکت به سمت بالا از طریق لثه، باعث حرکت جانبی آن به سمت دندان کناری آن می شود. به همین دلیل، نهفتگی های افقی دردناک ترین نوع نهفتگی دندان عقل در نظر گرفته می شوند. برای تسکین درد و جلوگیری از آسیب به دندان های مجاور، دندان های عقل که به صورت افقی نهفته شده اند، باید با جراحی برداشته شوند.
-
دندان عقل نهفته دیستال
نهفتگی دیستال، نادرترین نوع نهفتگی دندان عقل است. مانند دندان های نهفته ی زاویه دار، دندان های دارای ضایعه دیستال زاویه دار هستند و گاهی اوقات می توان آن را نهفتگی زاویه ای نامید. دندان های دارای ضایعه دیستال به سمت پشت دهان زاویه دارند و ممکن است تا حدی یا کاملاً زیر لثه بمانند. نیاز به کشیدن بستگی به میزان زاویه دندان و همچنین اینکه دندان تا چه حدی نهفته است، بستگی دارد.
علل نیاز به کشیدن دندان عقل

با توجه به مشکلات و تغییرات ایجاد شده در دهان ممکن است دندان عقل نیاز به کشیدن دندان داشته باشد. قبل از تصمیم گیری، دندانپزشک دهان را معاینه کرده و از اشعه ایکس استفاده می کند. بسیاری از این مشکلات را می توان با آنتی بیوتیک ها و دهانشویه های ضد عفونی کننده درمان کرد ولی برداشتن دندان عقل معمولاً زمانی توصیه می شود که سایر روش های درمانی موثر واقع نشده باشند. این مشکلات عبارتند از:
- درد
- عفونت
- کیست
- تومورها
- آسیب به دندان های مجاور
- بیماری لثه
- پوسیدگی دندان (در صورت عدم امکان ترمیم دندان)
- پریکورونیت (زمانی که دندان عقل به طور کامل از لثه خارج نمی شود و باعث ایجاد درد، التهاب و عفونت در بافت نرم اطراف لثه می شود.)
- سلولیت (عفونت باکتریایی در گونه، زبان یا گلو)
- آبسه (مجموعه ای از چرک در دندان عقل یا بافت اطراف در نتیجه ی عفونت باکتریایی)
- دندانپزشک همچنین ممکن است کشیدن دندان عقل را به عنوان بخشی از درمان ارتودنسی یا سایر مراقبت های دندانپزشکی توصیه کند.
تحت نظر گرفتن دندان های عقل
دندان های عقلی که کشیده نشده اند باید همچنان تحت نظر باشند زیرا احتمال بروز مشکلات وجود دارد. با افزایش سن، افراد بیشتر در معرض مشکلات سلامتی قرار می گیرند و این شامل مشکلات احتمالی دندان عقل هم می شود. حتماً از نخ دندان دور دندان عقل خود استفاده کنید. با مراجعه ی منظم به کلینیک دندانپزشکی می توانید از سلامت کلی دندان عقل و سایر دندان ها اطمینان حاصل کنید.
هزینه جراحی دندان عقل سال 1400
هزینه های جراحی دندان به عوامل مختلفی شامل کلینیکی که به آن مراجعه می کنید، میزان تبحر دندانپزشک، اقدامات لازم برای جراحی و تحت پوشش بیمه قرار گرفتن یا نگرفتن جراحی بستگی دارد. برای اطلاع از هزینه دقیق جراحی دندان به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.
زمان مناسب برای کشیدن دندان عقل
برخی دندانپزشکان توصیه می کنند که دندان عقل را در صورتی که به طور کامل ظاهر نشده است، بکشید. آن ها معتقدند بهتر است دندان های عقل را در سنین پایین، قبل از شکل گیری کامل ریشه و استخوان و زمانی که بهبودی به طور کلی پس از جراحی سریع تر انجام می شود، بردارید. به همین دلیل است که برخی از افراد جوان قبل از اینکه دندان ها مشکل ایجاد کنند، دندان عقل خود را می کشند. تصمیم برای برداشتن دندان عقل همیشه روشن نیست. با دندانپزشک یا جراح دهان و دندان در مورد موقعیت و سلامت دندان عقل خود و آنچه برای موقعیت شما بهتر است صحبت کنید.
به گفته انجمن دندانپزشکی آمریکا، اگر در ناحیه آن دندان ها تغییراتی مشاهده کردید، ممکن است کشیدن دندان عقل ضروری باشد، مانند:
- درد
- عفونت مکرر بافت نرم پشت آخرین دندان پایینی
- کیسه های پر از مایع (کیست)
- تومورها
- آسیب به دندان های مجاور
- بیماری لثه
- پوسیدگی گسترده دندان
چگونه دندان عقل برداشته می شود؟

دندانپزشک ممکن است دندان عقل شما را برداشته یا ممکن است شما را برای درمان در بیمارستان به جراح متخصص ارجاع دهد. کشیدن دندان عقل شامل مراحل زیر می باشد:
- معمولاً برای بی حس کردن ناحیه اطراف دندان تزریق بی حسی موضعی انجام می شود. دندانپزشک یا جراح باید با چرخاندن دندان به جلو و عقب، حفره دندان را پهن کند.
- گاهی اوقات یک برش کوچک در لثه لازم است و ممکن است قبل از کشیدن دندان، لازم باشد که دندان به قطعات کوچکتر برش داده شود.
- برداشتن دندان عقل معمولا 20 دقیقه و یا گاهی حتی بیشتر طول می کشد.
همه چیز درباره دندان عقل نهفته

دندان های عقل نهفته در پشت دندان های آسیاب در دهان رشد می کنند که گاهی فضای کافی برای رویش یا رشد طبیعی ندارند و ممکن است به طور کامل زیر لثه بمانند و یا بخشی از آن ها ظاهر شود. دندان ها عقل نهفته می تواند منجر به درد، آسیب به سایر دندان ها و سایر مشکلات دندانی شود. در برخی موارد دندان عقل نهفته ممکن است هیچ مشکل ظاهری یا فوری ایجاد نکند اما از آنجا که تمیز کردن آن سخت است، ممکن است نسبت به سایر دندان ها در برابر پوسیدگی دندان و بیماری لثه آسیب پذیرتر باشد.
معمولاً این دندان در صورتی که باعث درد یا سایر عوارض دندانی شود برداشته می شود. برخی از دندانپزشکان و جراحان دهان توصیه می کنند دندان های عقل نهفته که باعث ایجاد علائم نمی شوند را نیز برداشته شوند تا از مشکلات آینده جلوگیری کنند.
علائم دندان عقل نهفته
دندان عقل نهفته همیشه علائم ایجاد نمی کند. با این حال هنگامی که این دندان عفونی می شود، به دندان های دیگر آسیب می رساند یا مشکلات دندانی دیگری ایجاد می کند. این علائم عبارتند از:
- لثه های قرمز یا متورم
- حساسیت یا خونریزی لثه ها
- درد فک
- تورم در اطراف فک
- بوی بد دهان
- طعم ناخوشایند در دهان
- مشکل در باز کردن دهان
علل نهفتگی دندان عقل
برخی از افراد دارای دندان عقل هستند که بدون هیچ مشکلی روی می آورند و در کنار دندان های دیگر در پشت دندان های آسیاب دوم قرار می گیرند. با این حال در بسیاری از موارد دهان فضای کافی برای رشد دندان های عقل ندارد و این دندان نمی تواند به طور طبیعی رشد کند و زیر لثه به دام می افتد.
دندان عقل نهفته ممکن است تا حدی بیرون بیاید به طوری که قسمتی از تاج دندان قابل مشاهده باشد یا هرگز از لثه ها خارج نشود. چه دندان به صورت جزئی رشد کند و یا کامل زیر لثه بماند، ممکن است این حالت ها ایجاد شود:
- با زاویه به سمت دندان کناری (مولر دوم) رشد کند.
- رشد آن با زاویه به سمت پشت دهان باشد.
- با زاویه ی خوابیده نسبت به دندان های دیگر رشد کند.
- مانند سایر دندان ها مستقیماً رو به بالا رشد کند اما در استخوان فک به دام افتاده باشد.
عوارض دندان عقل نهفته
دندان عقل نهفته می تواند مشکلات متعددی را در دهان ایجاد کند:
-
آسیب به سایر دندانها
ممکن است دندان عقل به دندان آسیاب دوم فشار وارد کند در نتیجه احتمال آسیب به آن و همچنین عفونت، بالا می رود. این فشار همچنین می تواند در نظم سایر دندان ها مشکل ایجاد کند یا برای صاف شدن سایر دندان ها نیاز به درمان ارتودنسی داشته باشد.
-
کیست
دندان عقل در کیسه ای در استخوان فک ایجاد می شود. کیسه می تواند با مایع پر شود و کیست ایجاد کند که می تواند به استخوان فک، دندان ها و اعصاب آسیب برساند. به ندرت یک تومور معمولاً غیر سرطانی (خوش خیم) ایجاد می شود. درمان این عارضه بستگی به شدت آن ممکن است نیازمند برداشتن بافت آسیب دیده و بخشی از استخوان باشد.
-
پوسیدگی
به نظر می رسد دندان عقل تا حدودی در معرض پوسیدگی دندان نسبت به سایر دندان ها قرار بگیرد. این اتفاق احتمالاً به این دلیل رخ می دهد که تمیز کردن دندان های عقل سخت تر است و غذا و باکتری ها به راحتی بین لثه و دندان رشد می کنند.
-
بیماری لثه
مشکل تمیز کردن دندان های عقل نهفته که تا حدی رویش یافته، خطر ابتلا به بیماری دردناک و التهابی لثه به نام پریکورونیت را در آن ناحیه افزایش می دهد.
پیشگیری از دندان عقل نهفته
شما نمی توانید از بروز این عارضه جلوگیری کنید، اما انجام ملاقات های منظم شش ماهه دندانپزشکی برای نظافت و معاینات، دندانپزشک را قادر می سازد تا بر رشد و رویش دندان عقل شما نظارت داشته باشد.
تشخیص وجود دندان عقل نهفته
دندانپزشک یا جراح دهان می تواند دندان ها و دهان را بررسی کند تا مشخص کند که آیا شما دندان عقل نهفته دارید یا بیماری دیگری باعث مشکلات دهان و دندان شده است.
- سوالاتی در مورد علائم دندان و سلامت عمومی شما
- معاینه و بررسی سلامتی دندان ها و لثه ها
- در صورت نیاز دندانپزشک، اشعه ایکس را پیشنهاد می کند که می تواند وجود دندان عقل نهفته، علائم آسیب به دندان یا استخوان را به تصویر بکشد.
درمان دندان عقل نهفته
اگر درمان دندان عقل نهفته دشوار باشد یا شرایط پزشکی دارید که ممکن است خطرات جراحی را افزایش دهد، دندانپزشک به احتمال زیاد از شما می خواهد که به جراح دهان مراجعه کنید تا در مورد بهترین روش عمل با ایشان مشورت کنید.
-
تحت نظر گرفتن دندان عقل نهفته ی بدون علامت
به توصیه برخی دندانپزشکان و جراحان دهان بهتر است دندان عقل نهفته برداشته شود زیرا ممکن است در آینده مشکلاتی به وجود آورد و سلامت دهان و دندان را به خطر اندازد. آن ها معتقدند که:
- دندان عقل بدون علامت ممکن است عاری از بیماری نباشد.
- اگر فضای کافی برای رویش دندان ها وجود نداشته باشد اغلب دسترسی به آن ها و تمیز کردن صحیحشان دشوار است.
- عوارض جدی دندان عقل در افراد جوان کمتر اتفاق می افتد.
- دندان عقل نهفته احتمالاً باعث ایجاد عوارض بعدی در ادامه ی زندگی به ویژه در افراد مسن، می شود.
-
جراحی برای برداشتن دندان عقل نهفته
دندان های عقل نهفته که باعث درد یا سایر مشکلات دندانی می شوند، معمولاً با جراحی کشیده می شوند.
نحوه جراحی دندان عقل نهفته
کشیدن دندان معمولا به عنوان یک روش سرپایی بوده و بنابراین همان روز به خانه خواهید رفت. فرایند شامل موارد زیر است:
-
دریافت آرام بخش یا بیهوشی
- ممکن است بی حسی موضعی داشته باشید که دهان را بی حس می کند.
- بیهوشی آرام بخش که در بازو تزریق می شود و باعث کاهش هوشیاری شما می شود و همچنین بی حسی موضعی در محل دندان دریافت کنید.
- بیهوشی عمومی که باعث می شود هوشیاری خود را از دست بدهید.
-
کشیدن دندان
- در حین کشیدن دندانپزشک یا جراح دهان، برشی بر روی لثه ایجاد می کند.
- هرگونه استخوانی که دسترسی به ریشه دندان نهفته را مسدود می کند، برمی دارد.
- پس از برداشتن دندان، دندانپزشک یا جراح دهان معمولاً زخم را با بخیه می بندد و فضای خالی (حفره) را با گاز پانسمان می کند.
عوارض جراحی دندان عقل نهفته
عمل جراحی کشیدن دندان عقل ممکن است باعث بروز عوارض زیر شود:
درد، خونریزی و تورم محل یا فک
به طور موقت برخی از افراد به دلیل تورم عضلات فک در باز کردن دهان خود مشکل پیدا می کنند که دستورالعمل هایی برای مراقبت از زخم ها و مدیریت درد و تورم مانند مصرف داروهای ضد درد و استفاده از کمپرس سرد برای کاهش تورم دریافت خواهند کرد.
به ندرت برخی از افراد ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:
- حفره ی خشک دردناک یا نمایان شدن استخوان فک در صورت از بین رفتن لخته خون از حفره پس از جراحی
- عفونت حفره بر اثر تجمع باکتری یا ذرات غذایی در آن
- آسیب به دندان های نزدیک، اعصاب، استخوان فک و سینوس ها
مقابله با ترس از جراحی دندان
تصور برداشتن دندان ممکن است ترسناک باشد، اما تأخیر در مراقبت می تواند منجر به مشکلات جدی و دائمی شود. در رابطه با نگرانی هایتان با دندانپزشک صحبت کنید. اضطراب امری رایج است و جای خجالت ندارد. در مورد چگونگی کنار آمدن با آن از دندانپزشک خود راهنمایی بخواهید.
بسیاری از دندانپزشکان راه هایی برای کاهش اضطراب شما ارائه می دهند. این راه ها شامل موارد زیر می باشند:
- گوش دادن به موسیقی یا تماشای فیلم
- ممکن است بتوانید یک عضو خانواده یا دوست را همراه خود ببرید.
- می توانید تکنیک های آرام سازی مانند تنفس عمیق و تصویرسازی را بیاموزید.
- اگر اضطراب شدید دارید، با دندانپزشک یا جراح دهان خود در مورد داروها یا روش های آرامبخش که ممکن است کمک کننده باشند صحبت کنید.
عوارض کشیدن دندان عقل
بهبودی پس از جراحی برداشتن دندان عقل تا 2 هفته طول می کشد. در این مدت، ممکن است عوارض زیر را داشته باشید:
-
تورم دهان و گونه ها
این حالت در روزهای اول بدتر خواهد بود اما به تدریج بهبود می یابد. فشار دادن ملایم یک پارچه سرد روی صورت به کاهش تورم کمک می کند.
-
کبودی
احتمال دارد کبودی های خفیف رخ بدهند و پوست گونه بیمار ممکن است تا 2 هفته کبود بماند.
-
سفت شدن فک
این عارضه باید در عرض 7 تا 10 روز از بین برود.
-
درد
اگر کشیدن دندان عقل مشکل یا پیچیده باشد ممکن است درد بیشتری را احساس کنید.
-
طعم ناخوشایند در دهان
ممکن است تا چند روز احساس طعم و بوی ناخوشایند در دهان داشته باشید.
-
سوزن سوزن شدن
احتمال سوزن سوزن شدن یا بی حسی بخشی از صورت، لب ها یا زبان وجود دارد. (هر چند این امر غیر معمول است)
-
خونریزی
هرگونه خونریزی اضافی، درد شدید یا هرگونه علائم غیر معمول دیگر را فوراً به دندانپزشک یا جراح دهان خود اطلاع دهید.
مراقبت بعد از کشیدن دندان عقل
پس از کشیدن دندان عقل برای کاهش درد و کمک به بهبودی می توان مراقبت های زیر را انجام داد:
- از مسکن هایی مانند پاراستامول یا ایبوپروفن استفاده کنید (همیشه دستورالعمل دوز مصرف کننده را بخوانید و رعایت کنید) شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ایبوپروفن بهترین مسکن بعد از برداشتن دندان عقل است.
- تا چند روز از فعالیت های شدید و ورزش خودداری کنید.
- از یک بالش اضافی برای نگه داشتن سر خود در سطح بالاتر، هنگام خواب استفاده کنید.
- به مدت 24 ساعت از شستشو، نوشیدنی های گرم یا هر چیز دیگری که ممکن است لخته های خونی ایجاد شده در حفره خالی دندان را از بین ببرد اجتناب کنید. (این لخته ها به روند بهبود کمک می کنند)
- از سیگار کشیدن و نوشیدن الکل به مدت 24 ساعت خودداری کنید.
- چند روز غذای نرم یا مایع بخورید و با دندان های دیگر غذا را بجوید.
- بعد از 24 ساعت محل تزریق را به آرامی با دهانشویه ضدعفونی کننده بشویید و این کار را به طور منظم در چند روز آینده بخصوص بعد از غذا تکرار کنید. همچنین می توانید از آب گرم با یک قاشق چایخوری نمک به عنوان دهانشویه برای کاهش درد و التهاب لثه استفاده کنید.
سوالات متداول
-
آیا پس از کشیدن دندان عقل می توان سر کار رفت؟
معمولاً توصیه می شود بعد از برداشتن دندان عقل یک یا دو روز مرخصی از کار داشته باشید.
-
آیا پس از کشیدن دندان عقل می توان رانندگی کرد؟
در صورت استفاده از بی حسی موضعی می توانید بلافاصله بعد از عمل رانندگی کنید اما در صورت استفاده از داروی آرامبخش حداقل 24 ساعت و یا در صورت انجام بیهوشی عمومی تا 48 ساعت از رانندگی خودداری کنید.
-
افزایش سن چه تاثیری روی دندان عقل دارد؟
به طور کلی، کشیدن دندان عقل در بزرگسالان وقتی استخوان ها بسیار سخت تر از دوره ی نوجوانانی شده اند، دشوارتر است. بنابراین برداشتن زودتر دندان عقل، کار دندانپزشک را بسیار آسان می کند و از عوارضی مانند شکستن استخوان فک هنگام جراحی و همچنین کند شدن روند ترمیم بافت لثه و استخوان پیشگیری می کند.
-
آیا همه افراد باید دندان عقل خود را بکشند؟
خیر. دندان های عقل در صورتی که شرایط زیر را داشته باشند، نیازی به کشیدن ندارند:
- سالم باشند.
- رشد کامل داشته باشند.
- به درستی قرار گرفته و مانند دندان های مجاور خود به درستی به جویدن غدا کمک می کنند.
- قابلیت تمیز کردن به عنوان بخشی از اقدامات بهداشتی روزانه را داشته باشند.
-
آیا تمام افراد باید در یک سن و یک زمان خاص دندان عقل خود را بکشند؟
خیر. این موضوع بسته به شرایط و وضعیت کلی دهان و دندان هر فرد نسبت به فرد دیگر متغیر است. اما به طور کلی برخی دندانپزشکان توصیه می کنند که دندان عقل را در صورتی که به طور کامل ظاهر نشده است، بکشید. بسیاری از دندانپزشکان معتقدند بهتر است دندان های عقل را در سنین پایین، قبل از شکل گیری کامل ریشه و استخوان و زمانی که بهبودی به طور کلی پس از جراحی سریع تر انجام می شود، بردارید. به همین دلیل است که برخی از افراد جوان قبل از اینکه این دندان ها مشکل ایجاد کنند، دندان عقل خود را می کشند.
-
آیا کشیدن دندان عقل با خطر همراه است؟
اعصاب و عروق خونی ممکن است در حین عمل آسیب ببینند. این اتفاق می تواند باعث خونریزی و معمولاً بی حسی موقت در زبان یا صورت شود. در موارد بسیار نادر ممکن است عفونت های جدی ایجاد شود. از هر 100 نفر، 1 نفر ممکن است در نتیجه عمل دچار مشکلات دائمی مانند بی حسی یا آسیب به دندانهای مجاور شود.