
جرم گیری دندان و بروساژ دندان | مزایا و معایب + قیمت 1400
مطالعه این مطلب 11 دقیقه زمان نیاز دارد
چکیده مطلب
آیا نیاز به جرم گیری دندانهای خود دارید؟ حتما سوالات زیادی ذهن شما را در این باره به خود مشغول کرده است.
به نظر شما این روش برای شما مناسب است؟ به چه دلایلی نیاز به این درمان خواهید داشت؟ به نظر شما جرم دندان چه مشکلاتی را برایتان ایجاد میکند؟ فواید و عوارض آن به چه صورت است؟
مراحل و روند درمان جرم گیری دندان چگونه است؟
اطلاعی در رابطه با هزینه آن دارید؟ شاید تصور دارید که این روش درمانی خطراتی به دنبال دارد؟ برای دریافت پاسخ تمام سوالاتی که مطرح شد و همچنین دیگر سوالات خود، با دکتر جوادیان همراه باشید و در چند دقیقه مقاله موثر و مفید زیر را مطالعه نمایید.
جرم گیری دندان چیست؟

جرم گیری دندان یک روند درمانی بسیار مفید و موثر است که برای از بین بردن جرمها و پلاکهایی که با کمک مسواک و نخ دندان از بین نمیروند، مورد استفاده قرار میگیرد. به این منظور دندانپزشک با استفاده از ابزارهای خاصی این فرآیند را در مطب انجام میدهد. به نظر شما وجود جرم روی دندانها چه مشکلاتی را برایتان ایجاد میکند؟ در عنوانهای بعدی عوارض جرم دندانها را بیان نموده ایم.
شما میتوانید با کمک جرم گیری دندانهایتان در کلینیک دندانپزشکی دکتر جوادیان، از مزیتها و فواید بی شمار این روش درمانی بهره مند گردید.
آیا جرم گیری دندان برای شما مناسب است؟
برای پاسخ به این سوال باید بدانید که جرم گیری دندانها هیچ کاندیدای خاصی نداشته و تقریبا تمام افراد نیاز دارند تا از این روش درمانی برای حفظ سلامت دهان و دندان خود استفاده کنند.برای درک بهتر این سوال، خوب است تا اهمیت جرم گیری دندان را بدانید. اینکه در چه زمانهایی و چند وقت یک بار باید این کار را انجام دهید، به وضعیت سلامت دهان و دندان و نحوه بهداشت و رسیدگی شما نسبت به دهان و دندانتان بستگی دارد. در ادامه شما با فواید این روش درمانی، بیشتر آشنا خواهید شد. همچنین برای اینکه بیشتر بدانید که چرا تمام افراد باید دندانهای خود را جرم گیری کنند، بهتر است تا در عنوانهای بعدی عوارض جرم دندان را نیز مطالعه نمایید.
جرم گیری و بروساژ دندان چیست؟

جرم گیری به از بین بردن جرمها و پلاکهای دندانی میپردازد، اما بروساژ لکهها و تغییر رنگی که به موجب مصرف مواد غذایی روی دندانها ایجاد شده اند را بر می دارد. بروساژ در واقع نوعی روش تکمیلی بعد از جرم گیری دندان میباشد. برای انجام بروساژ از یک ابزار که دارای سر غلتکی شکل پلاستیکی میباشد، استفاده میشود.
عوارض جرم دندانها

شاید شما هم از آن دسته از افرادی هستید که فکر میکنید، جرم روی دندان مشکلی نداشته و تنها با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن میتوانید مانع از مراجعه خود به مطب دندانپزشکی شوید. پس در این خصوص لازم است تا عوارض جرم دندان را بشناسید تا جدیتر به این موضوع نگاه کنید:
-
پوسیدگی دندانها
باکتریهایی که در دهان وجود دارند، با مصرف مواد غذایی میتوانند به تولید اسید بپردازند که این اسید قادر به پوسیده کردن دندانها است. البته این روند به همین سادگی نبوده و پوسیدگی دندانها میتواند پیشرفت کرده و به بخشهای عمیقتر دندان نفوذ پیدا کند. در نتیجه دندان به پر کردن و یا عصب کشی نیاز پیدا کرده و شاید با پیشرفتهای بیشتر، دندان کاملا از دست برود.
-
پوسیدگی ریشه دندان
جرم دندان میتواند در بخشهای امتداد لثه تجمع یافته و برای ریشه دندان مشکل ساز باشد.
-
بوی بد دهان
جرم دندان حاوی باکتریهایی است که گاز سولفید هیدروژن تولید میکنند که این گاز سبب بوی بدی در دهان شده که در اکثر موارد با روشهایی مانند مسواک زدن و یا نخ دندان کشیدن، رفع نمیگردد.
-
خونریزی لثه
جرم دندان میتواند سبب ملتهب شدن لثه گردد و باعث شود در زمان مسواک زدن دچار خونریزی شوید.
-
تحلیل لثه
لثه برای اینکه از باکتریهای موجود در دهان فرار کند، به سمت عقب رفته و در واقع سعی میکند تا از آنها دور شود. به دنبال این اتفاق تحلیل لثه رخ خواهد داد.
-
تحلیل استخوان
جرم دندان با ایجاد بیماریهایی از جمله عفونت لثه میتواند منجر به تحلیل استخوان شود.
-
ایجاد شدن بیماریهای قلبی و عروقی
جویدن غذا سبب وارد شدن و نفوذ جرمها به درون لثه گشته و به دنبال آن میتواند به رگهای خونی وارد شود. رگهای بدن میتوانند این جرمها را به مناطق دیگر بدن منتقل نمایند. پس در نتیجه احتمال بروز بیماریهایی مانند سکته قلبی و یا آنژین صدری افزایش مییابد.
فواید جرم گیری دندان

روند درمانی جرم گیری دارای مزیتها و فواید بسیار زیادی است که این فواید را در ادامه برای شما شرح میدهیم:
-
جلوگیری از پوسیدگی دندان
یکی از موارد بسیار رایجی که سبب میشود تا افراد به کلینیک مراجعه داشته باشند، پوسیدگی دندان است. این عارضه با آسیب به بخشهایی از مینای دندان میتواند حفرههایی روی دندان ایجاد کرده که به دنبال آن، رسوبی سفید رنگ و سخت روی دندانها شکل میگیرد.
درست است که مسواک زدن و نخ دندان کشیدن قادر به از بین بردن بسیاری از پلاکها و باکتریهای دندانی هستند، اما باید بدانید که آنها نمیتوانند جرمهای برخی از قسمتهای دندان را بردارند. حال اگر این جرمها در مدت زمانی بسیار طولانیتر روی دندانهای شما باقی بمانند، تارتار را به وجود می آورند. تارتار میتواند به صورت جدی به مینای دندان آسیب برساند. بنابراین جرم گیری با از بین بردن این تارتارها میتواند تا حد زیادی مانع از پوسیدگی دندانها گردد.
-
جلوگیری از بیماریهای لثه
اگر تاکنون تصور داشتید که جرم تنها برای دندانها خطرناک است، باید این تصور اشتباه را از خود دور کنید. جرمهای دندانی قادر به گسترش میباشند و میتوانند با تجمع کردن زیر خط لثه، آسیبهایی جدی به لثه برسانند. اگر بیماریهای لثه به موقع درمان نشوند و پیشرفت کنند، حتی قادر به از بین بردن کامل دندان نیز هستند. بنابراین شما با انجام جرم گیری دندان، میتوانید سلامت دندان خود را حفظ کنید.
-
جلوگیری از درمانهای پیچیدهتر با هزینه بیشتر
دوباره تاکید میکنیم که وجود جرم روی دندانها بسیار خطرناک است. پس اگر به آن توجهی نداشته باشید، با بروز پوسیدگیهای دندانی و بیماریهای لثه میتوانید با مشکلات زیادی رو به رو شوید. در این صورت با درمانهایی پیچیدهتر و همچنین هزینههای بیشتری مواجه خواهید شد. پس با این وجود میبینید که جرم گیری نوعی درمان پیشگیرانه و مهم محسوب میگردد.
-
سفید کردن جزئی دندانها
جالب است تا بدانید که جرم روی رنگ دندانها نیز تاثیر گذار است و موجب میشود تا دندانهای شما کمی زردتر دیده شوند. به مرور زمان و با افزایش جرم2های دندانی، میتوان گفت شاید رنگ دندانها به سمت قهوه ای و حتی سیاه هم بروند. پس دیگر فواید جرم گیری دندانها، این است که تا حدودی دندانها را سفیدتر نشان میدهد.
-
از بین بردن بوی بد دهان
شما با کمک مسواک، نخ دندان، دهانشویه و بسیاری از موارد دیگر میتوانید بوی بد دهان خود را از بین ببرید، اما توجه داشته باشید که اگر جرمهای بین دندانی از بین نروند، هیچ کدام از این موارد قادر به رفع بوی بد دهان نیستند و لازم است تا با جرم گیری، این جرمهای بد بو را از دهان خود خارج نمایید.
-
افزایش سلامت عمومی بدن
دهان انسان روی تمام اعضای بدن خصوصا قلب، اثر دارد. زمانی که شما به صورت منظم برای جرم گیری به مطب دندانپزشکی میروید، به مرور متوجه خواهید شد که این کار نقش بسیار مهمی در کاهش حملات قلبی و سکته دارد. باید بدانید که بیماریهای لثه و وجود التهابات مزمن، عروق را سختتر کرده و احتمال بروز سکته قلبی را افزایش میدهند.
هزینه جرم گیری دندان سال 1400
برخی از عوامل میتوانند بر قیمت نهایی جرم گیری دندان تا حدودی تاثیرگذار باشند که در بخشهای بعدی به آنها اشاره کردیم. اما به طور کلی جرم گیری دندان جزء درمانهای گران قیمت نبوده و هزینه مناسبی در کلینیکهای دندانپزشکی دارد. برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید با مطب دندانپزشکی دکتر جوادیان تماس بگیرید.
عوامل موثر بر هزینه جرم گیری دندان
اگر تمایل دارید تا فاکتورهای موثر بر قیمت جرم گیری دندان را بشناسید، پس موارد زیر را مطالعه کنید:
- برای بررسی دقیق وضعیت دهان و دندان شما، لازم است تا دندانپزشک عکسهای رادیولوژی مورد نیاز را بررسی کند که هزینه آن با وجود اینکه بسیار اندک است، اما جدا از قیمت نهایی جرم گیری دندان است.
- فاکتور دیگر این است که در همه موارد پزشکی و دندانپزشکی، تخصص بالاتر میتواند دلیلی بر افزایش حدودی قیمت درمان مورد نظر شما باشد.
- توجه کنید که اگر جرم روی دندانهای شما عمیق باشد، این احتمال وجود دارد تا بعد از اتمام جرم گیری دندان، نیاز به درمانهای دیگری داشته باشید.
کاهش هزینه جرم گیری دندان
شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که آیا میتوان هزینه جرم گیری دندان را کاهش داد؟
البته شاید تا این قسمت مقاله پاسخ این سوال را به دست آورده باشید. شما با رعایت درست و اصولی بهداشت دهان و دندان خود، میتوانید مراجعات به مطب را کاهش دهید، زیرا در این شرایط دهان و دندانتان سلامت بیشتری خواهند داشت. پس:
- روزانه بین 2 تا 3 بار دندانهای خود را مسواک بزنید.
- حتما از نخ دندان برای از بین بردن جرمهای بین دندانی استفاده داشته باشید.
- دهان خود را بعد از وعدههای غذایی با آب بشویید.
- در هفته از آب نمک برای شستن دهان خود استفاده داشته باشید.
- از تاثیرات دهانشویه غافل نشوید.
آیا بیمه تعرفه ای برای جرم گیری دندان دارد؟
جرم گیری دندان یک روند درمانی است و برای زیبایی مورد استفاده قرار نمیگیرد. به همین دلیل اکثر بیمههای درمانی و تکمیلی بخشی از هزینه این درمان را به بیمه شدگان خود پرداخت میکنند. برای اینکه اطلاعات بیشتری در این باره به دست بیاورید، بهتر است تا با بیمه خود هماهنگیهای لازم را انجام دهید.
آیا جرم گیری دندان ارزش هزینه کردن را دارد؟
به طور مطمئن میتوانیم به این سوال جواب مثبت دهیم. همانطور که گفتیم، جرم گیری کاربرد درمانی دارد و برای جرمهایی که با کمک مسواک و نخ دندان از بین دندانها برداشته نمیشوند، مورد استفاده قرار میگیرد. برای شما بیان کردیم که وجود جرم تا چه میزان میتواند برای سلامت شما خطر داشته باشد. بنابراین شما با کمک این روند درمانی میتوانید از هزینههای بسیار بیشتری که برای درمانهایی دشوارتر خرج میکنید، تا حد زیادی رهایی یابید. به طور کلی جرم گیری در کشور ما جز درمانهایی با هزینه کم محسوب شده و بیشتر بیمههای درمانی نیز بخشی از این هزینه را تحت پوشش خود قرار میدهند.
سن جرم گیری دندان
انجام جرم گیری دندان هیچ سن خاصی نداشته و دندانپزشک با توجه به شرایط بیمار تشخیص می دهد که این کار برای بیمار لازم است و یا لازم نیست.
مدت زمان انجام جرم گیری دندان

این مدت زمان با توجه به وضعیت جرم دندانها تعیین میگردد. در واقع اگر میزان این جرم کم باشد، این کار قبل از 30 دقیقه و تقریبا حدود 15 دقیقه به اتمام می رسد. اما در صورتی که میزان جرم دندان ها بسیار عمیق باشد، شاید این مدت زمان کمی افزایش پیدا کند.
جرم گیری دندان در بارداری

اگر باردار هستید و این سوال برای شما پیش آمده است که آیا میتوانید جرم گیری دندان را در این دوران انجام دهید و یا خیر، باید بدانید که مراقبت از دهان و دندان کاملا برای شما حیاتی و ضروری میباشد. جرم گیری دندان در زمان بارداری هیچ گونه خطری برای مادر باردار ندارد و در واقع پیشگیری از بروز بیماریهای دهان و دندان بسیار اهمیت دارد. تنها موردی که به عنوان یک مادر باردار باید رعایت کنید، این است که دندانپزشک خود را در جریان بگذارید تا ایشان شرایط مساعدتری را برای شما در نظر بگیرند.
جرم گیری دندان چگونه انجام میگیرد؟
در صورت عمیق نبودن جرمهای دندانی، دندانپزشک با کمک دستگاهی ساده و دستی میتواند روند درمان را انجام دهد. اما در شرایط دیگر لازم است تا دستگاههای تخصصیتری برای این کار مورد استفاده قرار بگیرند. این دستگاه نوک فلزی خاصی داشته که دندانپزشک آن را به صورت چرخشی و ضربه ای روی دندانهای فرد حرکت میدهد که این فرآیند هیچ دردی ندارد. اگر تمایل دارید تا اطلاعات بیشتری درباره درد جرم گیری دندان به دست آورید، میتوانید به بخشهای بعدی مراجعه کنید.
انواع روشهای جرم گیری دندان
با توجه به میزان جرم روی دندانها، جرم گیری میتواند با روشهای متنوعی انجام شود که در زیر به بررسی آنها میپردازیم:
-
جرم گیری دندان به کمک ابزارهای دستی

در صورتی که جرم عمیق و شدیدی روی دندانهای بیمار وجود نداشته باشد، دندانپزشک با کمک ابزارهای دستی به جرم گیری دندانها میپردازد.
-
جرم گیری دندان با کمک ابزارهای اولتراسونیک

این ابزار دارای یک سر فلزی میباشد که دندانپزشک آن را به صورت لرزشی و ضربه ای روی سطح دندانها حرکت میدهد. همچنین در این روش از آب برای شست و شوی پلاکهای دندانی و همچنین سرد نگه داشتن دستگاه استفاده میشود.
-
جرم گیری دندان به کمک لیزر

لیزر یکی از موارد بسیار پرکاربرد در تمام فرآیندهای دندانپزشکی است که فواید بی شماری دارد. استفاده از لیزر میتواند سبب بهبودی سریعتر دندانها و از بین رفتن التهابات ایجاد شده شود.
مراحل جرم گیری دندان

در ادامه قصد داریم تا مراحل جرم گیری دندان را برای شما بیان کنیم:
-
جرم گیری و کورتاژ لثه
در این مرحله، دندانپزشک با استفاده از روشهایی که در عنوان قبلی برای شما مطرح کردیم به جرم گیری دندان میپردازد.
-
بروساژ
بعد از اینکه جرم گیری دندان انجام شد، یک روش تکمیلی دیگر به نام بروساژ استفاده میشود. ابزار بروساژ یک سر برسی شکل داشته که دندانپزشک با حرکت دادن آن روی سطح دندان به تمیز کردن سطح دندان میپردازد.
-
استفاده از Airflow برای صیقلی کردن سطح دندان
در این مرحله، تغییرات رنگی روی دندانها نیز تا حد زیادی از بین رفته و سطح دندان صاف و صیقلی میشود. همچنین از اسپری هوا و بی کربنات نیز برای از بین بردن پلاکهای باقی مانده استفاده میشود.
چه کسی جرم گیری دندان را انجام میدهد؟
شدت و پیشرفت بیماری پریودنتال از مواردی هستند که در انتخاب دندانپزشک مورد نظر شما میتوانند تاثیر گذار باشند. متخصص بهداشت دهان و دندان و دندانپزشک عمومی قادر به انجام جرم گیری بروساژ و جرم گیری دندانها میباشند. گاهی اوقات این امکان وجود دارد که یک دندانپزشک عمومی شما را به متخصص پریودنتیست ارجاع دهد. متخصص پریودنتیست 3 سال به طور اختصاصی به آموزش در زمینه بیماریهای لثه پرداخته است.
آیا جرم گیری دندان درد دارد؟

جرم گیری دندان یک فرایند درمانی کاملا بدون درد بوده که در مطب دندانپزشکی انجام می شود. دندانپزشک، دستگاه را به شکل چرخشی و ضربهای روی دندانهای بیمار حرکت داده تا به این طریق بتواند جرمها را از روی دندانها بردارد. شاید برخی از افراد کمی احساس حساسیت در زمان جرم گیری دندان را داشته باشند که این حساسیت و درد غیر قابل تحمل نبوده و به دلیل وجود جرمهای زیاد روی دندانها است.
بعضی از افراد فکر میکنند که جرم گیری باعث لق شدن دندانها شده که این طرز فکر کاملا اشتباه میباشد. اگر لق شدن دندان را احساس کردید، باید بدانید که این اتفاق از قبل رخ داده بود و این جای خالی به وسیله جرمها پر شدند. در این شرایط با جرم گیری این احساس بیشتر مشخص خواهد شد. به همین دلیل توصیه میشود که هر چند وقت یک بار به کلینیک دندانپزشکی مراجعه داشته باشید تا جرم روی دندانهایتان ضخیم نشود.
باورهای اشتباه درباره جرم گیری دندان
حتما این بخش مقاله متوجه شدید که جرم گیری چه فوایدی داشته و برخی از افراد چه تصوارت اشتباهی راجع به جرم گیری دندان دارند. پس یک بار دیگر این باورهای اشتباه را با هم مرور میکنیم:
باور اشتباه اول: لق شدن دندانها
رایجترین تصوری که افراد در رابطه با جرم گیری دندان دارند، لق شدن دندان است. این باور اشتباه ناشی از آن است که جرم روی دندانها سبب پر شدن بخشهایی از دندان که از قبل لق شده بودند، شده است و افراد پس از این روند درمانی احساس میکنند که دچار لق شدگی دندان خود شدند، در حالی که این موضوع صحیح نمیباشد.
باور اشتباه دوم: فاصله گرفتن دندانها
شاید برخی از افراد فکر کنند که بعد از جرم گیری، بین دندانهایشان فاصله افتاده است. این فاصله به دلیل برداشتن جرمهای بین دندانی ایجاد شده که در واقع به لثه متعلق میباشد. اما جرمهای دندانی جای آن را گرفتند. این را بدانید که بعد از برداشتن این جرمها، جای خالی ایجاد شده به وسیله لثه سالم پر خواهد شد.
باور اشتباه سوم: آسیب رسیدن به مینای دندان
باور سوم این است که جرم گیری مینای دندان را از بین میبرد، اما کاملا اشتباه است. هیچ کدام از ابزارها و روشهای جرم گیری، به مینای دندان آسیب نمیرسانند. تنها حساسیتی برای دندانها ایجاد میشود که به مرور زمان از بین میرود.
عوارض جرم گیری دندان

جرم گیری به هیچ عنوان روش خطرناکی نبوده و به منظور سلامت دهان و دندان صورت میگیرد، اما با این حال احتمال خونریزی وعفونت لثهها وجود دارند. در واقع خونریزی لثه به دلیل سلامت ضعیف دهان و دندان میباشد. گاهی اوقات دندانپزشک از فیبرهای آنتی بیوتیک تا یک هفته بعد از درمان استفاده میکند. همچنین در مواقع خاص دندانپزشک توصیه میکند تا یک هفته قبل و یک هفته بعد از درمان از داروهای آنتی بیوتیک استفاده شود تا مانع از ورود باکتریها به جریان خون شوند.
مراقبتهای بعد از جرم گیری دندان

جرم گیری دندان درمان دشوار و پیچیده ای نیست که نیاز به مراقبتهای خاصی داشته باشد. اما به طور کلی شما میتوانید با رعایت برخی از نکات دوام بسیار بالاتری از سلامت دهان و دندان خود را داشته باشید:
- بعد از جرم گیری، دندانها دچار حساسیتهایی میشوند که جای نگرانی نداشته و کاملا طبیعی میباشد. این اتفاق بعد از چند روز رفع میگردد.
- معمولا یک یا دو هفته بعد، شما باید مجددا بررسی و یا جرم گیری مجدد به مطب مراجعه داشته باشید.
- اولین مسواک بعد از جرم گیری دندانهای خود را با ملایمت بزنید.
- اگر عمق پاکتهای لثه ای شما زیاد باشد، شاید به درمانهای دیگر نیاز داشته باشید.
- حتما هر چند وقت یک بار برای جرم گیری دندانهای خود به کلینیک مراجعه داشته باشید.
- یکی از مهمترین نکاتی که شما باید به آن توجه داشته باشید، رعایت بهداشت دهان و دندان به صورت اصولی و درست است.
- مشاهده خونریزی در زمان مسواک زدن، نشانه این است که شما باید به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید.
- با مشورت دندانپزشک، از دهانشویه مناسب استفاده داشته باشید.
سوالات متداول
-
جرم دندان در کدام بخشهای دهان بیشتر تشکیل میشود؟
جرمهای دندانی در قسمتهایی که مسواک و نخ دندان نمیتوانند دسترسی مناسبی داشته باشند، مانند امتداد لثه، ایجاد می شوند. به این نکته مهم توجه داشته باشید که حتی اگر بهداشت دهان و دندان خود را خیلی خوب هم رعایت کنید، باز هم به جرم گیری دندان در مطب نیاز خواهید داشت.
-
آیا انجام جرم گیری دندان خطر دارد؟
آن چیزی که برای شما خطر دارد، جرم گیری نیست، بلکه وجود جرم روی دندانها میباشد. جرم میتواند پوسیده شدن دندان، بروز بیماریهای لثه و آسیبهای جدیتری را به دنبال داشته باشد. افرادی که فکر میکنند، جرم گیری بافت دندانهای آنها را از بین میبرد، باید بدانند که این فکر کاملا اشتباه است. در واقع انجام جرم گیری دندان، تنها روش درمانی برای از بین بردن جرمهای خطرناک روی دندانها است. اگر شما در زمان مناسب برای این کار اقدام نکنید، ممکن است تا مجبور به تحمل درمانهای سختتر با هزینههای بیشتر شوید. به همین دلیل حتما سعی کنید تا چند وقت یک بار به کلینیک دندانپزشکی مراجعه داشته باشید.
-
هر چند وقت یک بار برای جرم گیری دندانها، باید به مطب دندانپزشکی مراجعه کنیم؟
زمان مراجعه به کلینیک برای جرم گیری دندان به میزان رعایت بهداشت دهان و دندانتان بستگی دارد. با این روند شاید با تشخیص دندانپزشک شما در مدت زمانهای طولانیتری به جرم گیری نیاز داشته باشید. اما اگر بهداشت دهان و دندان ضعیفی دارید، لازم است تا در زمانهای بیشتری برای جرم گیری مراجعه کنید. البته این نکته نیز وجود دارد که برخی از افراد دارای دندانهای خاص و بزاقی خاص هستند که در این شرایط دندان آنها بیشتر در معرض تشکیل شدن جرمها قرار دارد. بنابراین توصیه میشود تا حداقل 6 ماه یک بار به مطب دندانپزشکی مراجعه شود.
-
آیا خمیر دندان ضد جرم میتواند نیاز به جرم گیری دندان را از بین ببرد؟
برخی از جرمهای دندان با استفاده از مسواک و خمیر دندان از بین نمیروند. این نوع خمیر دندانها تنها قادر به رفع لکهها و رنگی که به علت رسوب روی دندانها ایجاد شده اند، هستند که البته به هیچ عنوان استفاده مدام از آنها توصیه نمیگردد. خمیر دندانهای ضد جرم میتوانند سبب ساییده شدن دندانها و ایجاد خارش و حساسیتهای لثه گردند که همین موضوع میتواند شرایط را برای پلاکهای دندانی مساعدتر کند.
-
آیا فرآیند جرم گیری به بی حسی نیازمند میباشد؟
اگر لثه سالمی داشته باشید، این روند درمانی هیچ کونه دردی برای شما به همراه نخواهد داشت. اما در غیر این صورت به احتمال زیاد دچار خونریزیهایی در حین جرم گیری دندان خواهید شد که درد ناچیزی داشته و اغلب نیاز به استفاده از بی حسی ندارد.
-
آیا جرم گیری مینای دندان را از بین میبرد؟
این یک باور اشتباه و غلط است که جرم گیری به مینای دندان آسیب میرساند. جرم گیری دندان تنها موجب میشود تا دندانها کمی به سرما و گرما حساسیت پیدا کنند که این به دلیل این است که جرمها مانند یک عایق روی دندانها تشکیل شدند. این حساسیت به مرور رفع شده و شما باید بدانید که روند جرم گیری دندان به هیچ عنوان آسیب فیزیکی به مینای دندان شما نمیرساند.
-
آیا امکان جرم گیری کردن دندان کامپوزیت شده، لمینت شده و یا ایمپلنت شده وجود دارد؟
این کار امکان پذیر است، اما به دلیل بیشتر بودن حساسیت این دندانها باید دقت و مهارت ببشتری برای جرم گیری آنها به کار گرفته شود. به همین جهت دقت کنید که دندانپزشک خوب و دارای مهارتی را برای این کار انتخاب کنید. همچنین این را بدانید که قیمت جرم گیری این دندانها تا حدودی از دندانهای طبیعی بالاتر است.
-
آیا میتوان از لیزر برای جرم گیری دندانها استفاده نمود؟
استفاده از لیزر در تمام روندهای پزشکی و دندانپزشکی دارای کاراییهای بسیاری است و میتواند روند جرم گیری دندان را سرعت بخشیده و همچنین مانع از بروز ورم و التهاب گردد.
-
به چه دلیل دندانها بعد از جرم گیری دچار حساسیت میشوند؟
در اکثر موارد بروز حساسیتها بعد از جرم گیری دندان طبیعی میباشد. شاید شما فکر کنید که این حساسیت به دلیل آسیب رسیدن به مینای دندان ایجاد شده اند، اما این فکر اشتباه بوده و جای نگرانی وجود ندارد و به مرور زمان این حساسیت رفع میگردد. علت آن در واقع این است که جرمها سبب سنگینتر شدن دندانها میشوند و بعد از برداشته شدن آنها، ریشه دندان تا حد بسیار اندکی با محیط اطراف ارتباط برقرار کرده و تا مدتی سبب حساس شدن دندانها میگردد.
-
آیا جرم گیری در منزل و با روشهای سنتی میتواند موثر باشد؟
شما میتوانید با کمک روشهای سنتی به از بین رفتن جرمهای دندانی خود کمک کنید و یا آنها را کاهش دهید، اما باید بدانید که این روشها همواره قادر به رفع تمام جرمهای دندانی نبوده و شما باید برای اینکار هر چند وقت یک بار به کلینیک مراجعه داشته باشید.
-
جرم گیری دندان بهتر است یا بلیچینگ؟
بسیاری از افراد این دو روش را با یکدیگر مقایسه میکنند. در واقع باید بگوییم که این دو با هم تفاوتهایی دارند. جرم گیری یک روش درمانی محسوب میشود، در حالی که بلیچینگ دندان تنها یک روش زیبایی بوده و برای سفید کردن دندانها مورد استفاده میگیرد.