باندینگ دندان

بستن فاصله بین دندانها | 6 روش درمان + مراحل و هزینه 1400

آیا این مطلب می‌تواند برای شما مفید باشد؟

آیا شما نیز دارای فاصله در بین دندان‌های خود هستید؟ آیا شما هم جزء افرادی هستید که از وجود این فاصله لذت می‌برند و دوست دارند که آن را داشته باشند و یا جزو دسته دومی هستید که وجود فاصله بین دندانی موجب کاهش اعتماد به نفس آنها شده است؟ به هر حال این مقاله برای هر دو دسته این افراد موثر و کاربردی می‌باشد.
به نظر شما چه مواردی این فاصله را به وجود می‌آورند؟ مشکلات و عوارضی که دیاستم ایجاد می‌کند، کدام‌اند؟
روشهای درمانی بستن دیاستم (Diastema) چیست و کدام یک از آنها برای شما مناسب‌تر است؟
برای به دست آوردن پاسخ تمامی این سوالات، تا انتهای این مقاله با دکتر لاله جوادیان همراه باشید.

فاصله بین دندان ها (دیاستم) چیست؟

فاصله افتادن بین دندانهای جلویی به این عنوان شناخته می‌شود که با وجود اینکه برخی از افراد مشکلی با ظاهر آن ندارند، اما باید گفت که وجود دیاستم یا فاصله بین دندانی علاوه بر تحت تاثیر قرار دادن زیبایی لبخند می‌تواند روی سلامت دهان و دندان نیز تاثیر داشته و برای آن مشکلاتی را ایجاد کند. در ادامه مقاله بیشتر در این باره صحبت خواهیم کرد.

مشکلات ناشی از فاصله بین دندانها

شاید برخی از افراد با فاصله بین دندانی خود از نظر ظاهری مشکلی نداشته باشند، اما این عارضه تنها به زیبایی لبخند مربوط نمی شود. در ادامه شما را به طور کامل با عوارض ناشی از وجود فاصله در بین دندانها آشنا می‌کنیم:

  1. تحت تاثیر قرار دادن زیبایی لبخند و کاهش اعتماد به نفس
  2. افزایش احتمال پوسیدگی‌های دندانی
  3. افزایش احتمال بروز بیماری‌های لثه
  4. ایجاد مشکلاتی در تکلم

هزینه بستن فاصله بین دندانها

هزینه پر کردن فاصله بین دندانها، تحت تاثیر فاکتورهای مختلفی قرار می‌گیرد که عبارت‌اند از:

  1. میزان فاصله بین دندانی
  2. نوع روش درمان
  3. تکنیک درمان
  4. مواد و تجهیزات مورد استفاده
  5. تخصص دندانپزشک
    برای اینکه اطلاعات دقیقی در رابطه با هزینه این درمان به دست بیاورید، بهتر است تا با کلینیک دندانپزشکی دکتر جوادیان تماس گرفته و وقتی را برای مشاوره با دندانپزشک ترتیب دهید. در این صورت ایشان با بررسی شرایط دهان و دندانی شما بهترین و موثرترین روش درمان را انتخاب و شما می‌توانید در رابطه با تمامی دغدغه‌های درمانی خود با ایشان صحبت کنید.

مزایای بستن فاصله بین دندانها

مزایای بستن فاصله بین دندان ها

اگر دندانها در فاصله ای هماهنگ و مناسب با هم قرار داشته باشند، زیبایی بی نظیری را برای لبخند به ارمغان می‌آورند. به طور کلی بستن فاصله بین دندانی می‌تواند مزیت‌ها و فواید زیر را داشته باشد:

  1. زیبا کردن لبخند

    اولین مزیتی که در رابطه با درمان دیاستم مطرح است، ایجاد دندانهای زیبا و هماهنگ می‌باشد. بدین ترتیب لبخند زیبا با افزایش اعتماد به نفس همراه است.
  2. برطرف کردن مشکلات تکلم

    وجود فاصله در بین دندانها می‌تواند تکلم و صحبت کردن را با مشکلاتی همراه کند. بنابراین درمان آن این گونه عوارض را از بین می‌برد.
  3. رفع مشکلات در جویدن غذا

    اگر دیاستم وجود داشته باشد، غذا به راحتی در بین فاصله بین دندانی گیر می‌کند. این اتفاق می‌تواند با بوی بد دهان، افزایش پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه همراه باشد. بنابراین درمان این عارضه کمک موثری برای سلامت دهان و دندان می‌باشد.

سن مناسب بستن فاصله بین دندانها

معمولا بهتر است تا بعد از رشد تمامی دندانهای دائمی برای درمان این عارضه اقدام شود. اما اگر علت بروز دیاستم فرنوم باشد، می‌توان در سنین پایین جراحی فرنکتومی را انجام داد.

روشهای بستن فاصله بین دندانها

برای رفع فاصله بین دندانها از روش های متنوعی استفاده می‌شود که عبارت‌اند از:

  1. ارتودنسی

    ارتودنسی

    یکی از مطمئن‌ترین روش‌هایی که می‌تواند برای بستن فاصله میان دندانها موثر باشد، ارتودنسی دندان است که به نوبه خود روشها و انواع بسیار متنوعی دارد. در این روش با استفاده از دستگاه‌های ارتودنسی، موقعیت دندانها به سمت جایگاه صحیح هدایت شده و فاصله بین دندانها به مرور پر می‌شود. ممکن است برای این درمان از پلاک‌های متحرک استفاده شود و یا از ابزارهای ارتودنسی ثابت دندان، اما انتخاب آنها تحت تاثیر مواردی از جمله سن بیمار و میزان مشکل می‌باشد. معمولا مدت زمان ارتودنسی برای بستن فاصله بین دندانی حدود 6 ماه تا 2 سال در نظر گرفته می‌شود.
  2. باندینگ

    باندینگ

    در صورتی که فاصله بین دندانی 2 میلیمتر و یا کمتر از آن باشد، باندینگ می‌تواند روشی کاربردی برای اصلاح آن در نظر گرفته شود. با باندینگ، دندانها کمی بزرگتر به نظر می‌رسند، پس این روش انتخاب مناسبی برای افرادی است که دارای دندان‌های باریک و کوچکی می‌باشند.
    برای قرار دادن باندینگ روی دندانها، در ابتدا سطح دندان به کمک محلولی خاص زبر شده تا چسبندگی مناسبی بین این مواد و دندان ایجاد شود.
  3. کامپوزیت دندان

    کامپوزیت دندان

    در این روش از موادی که با دندانهای طبیعی بیمار همرنگ هستند، استفاده می‌شود. متخصص ترمیمی و زیبایی این مواد را روی دندانهای بیمار فرم داده و در نهایت با کمک نور آبی مخصوص آنها را روی دندانها کاملا محکم می‌کند. کامپوزیت دندان دارای کاربردهای بسیار زیادی از جمله ترمیم ترک خوردگی دندان، ترمیم شکستگی دندان، از بین بردن لکه‌های روی دندانها و ... را دارد.
    امروزه این روش یکی از رایج‌ترین روش‌های اصلاح طرح لبخند است که محبوبیت بسیار زیادی در بین افراد به دست آورده است.
  4. لمینت

    لمینت

    لمینت‌ها که دارای جنسی از سرامیک و یا چینی می‌باشند، بعد از قالب گیری دندانها در لابراتور به طور اختصاصی برای بیمار ساخته می‌شوند. در نهایت در مطب دندانپزشکی روی دندان‌های بیمار نصب می‌شوند. گاهی اوقات لازم است تا بخش جزئی از مینای دندان در این روش تراشیده شود تا موقعیت دندان برای نصب لمینت آماده شود، اما با این حال روش‌هایی از لمینت وجود دارند که بدون تراش روی دندانها قرار می‌گیرند.
  5. ایمپلنت

    ایمپلنت

    ایمپلنت یا کاشت دندان نیز یکی از روش‌های کاربردی و موثر در اصلاح طرح لبخند می‌باشد. اگر فاصله افتادن بین دندانها به دلیل از دست رفتن یک و یا چند دندان ایجاد شده باشد، ایمپلنت دندان بهترین و کارآمدترین گزینه درمانی است.
    در این روش دندانپزشک یک پیج تیتانیومی را درون استخوان فک قرار داده و بعد از جوش خوردن آن با استخوان فک، اباتمنت و روکش موقت را روی آن قرار می‌دهد و در آخر با گرفتن روکش دائمی ایمپلنت نقش بسیار مشابهی با دندان طبیعی را برای فرد خواهد داشت.
  6. بریج دندان

    بریج دندان

    بریج دندان یا پل دندانپزشکی، یکی دیگر از روش‌های موثر در بستن فاصله بین دندان محسوب می‌گردد. این پل دندانپزشکی از یک و یا چند دندان مصنوعی تشکیل شده که با قرار گرفتن در کنار دیگر دندان‌ها موجب رفع مشکل بی دندانی و یا فاصله بین دندانی می‌شود.

علل ایجاد فاصله بین دندانها

اگر علل ایجاد فاصله بین دندان‌های خود را بشناسید، می‌توانید تصمیم گیری بهتری در رابطه با درمان آن داشته باشید. این عوامل عبارت‌اند از:

  1. موارد ارثی

    اندازه و حالت استخوان فک می‌تواند از والیدن به کودک منتقل شده و به همین دلیل می‌تواند دلیل بر بروز دیاستم داشته باشد.
  2. از دست رفتن دندان

    اینکه دندان‌های شیری بیفتند، فرآیندی کاملا طبیعی است، اما اگر دندان دائمی دچار این مشکل شوند، دلایل مختلفی از جمله بیماری‌ها و مشکلات لثه و دندان‌ها، بهداشت نادرست دهان و دندان، حادثه و یا یک تصادف و یا برخی از داروها سبب آن شده باشند.
  3. وجود دندان اضافی در دهان

    وجود دندان اضافی در استخوان فک می‌تواند مانعی برای رشد دیگر دندانها باشد.
  4. بزرگ بودن فک با وجود دندان‌های کوچک

    در صورتی که دندانها اندازه ای کوچک داشته و تناسب کافی با دهان نداشته باشند، بین آنها فاصله خواهد افتاد.
  5. مکیدن انگشت دست

    یکی از مواردی که در کودکان سبب بروز فاصله بین دندانی می‌شود، مکیدن انگشت دست است.
  6. فشار آوردن با زبان به دندانها

    این عادت رفتاری اشتباه می‌تواند در کودکی و یا بزرگسالی وجود داشته باشد که می‌تواند به مرور زمان سبب فاصله افتادن بین دندانها گردد.
  7. وجود فرنوم بین دندانها

    فرنوم بافتی گوشتی و ضخیم است که در بین دندانهای جلویی قرار گرفته است و برخی اوقات می‌تواند در بین دندانها فاصله ایجاد کند.
  8. بیماری‌های لثه

    گاهی اوقات برخی از بیماری‌های لثه می‌توانند استخوان نگهدارنده دندان را دچار مشکل کنند و باعث فاصله افتادن بین دندانها شوند.

راهکارهای پیشگیری از فاصله بین دندانها

معمولا نمی‌توان به طور دقیق روش‌هایی را برای جلوگیری از این عارضه مطرح کرد. بهتر آن است که در زمان مناسب تحت معاینه دندانپزشک قرار بگیرید. با این حال اقدامات زیر را نیز جدی بگیرید:

  1. اگر کودک شما انگشت دست خود را می مکد، بعد از مدت زمانی حتما باید او را از این کار منع کنید.
  2. از فشار آوردن به دندانها به وسیله زبان جلوگیری کنید.
  3. در زمان مناسب برای درمان کوچکترین فاصله بین دندانی مراجعه کنید.

سوالات متداول

  1. دندانپزشک با توجه به چه مواردی روش درمانی را انتخاب می‌کند؟

    انتخاب روش درمانی برای بستن فاصله بین دندانی با در نظر گرفتن فاکتورهای زیر می‌باشد:
    • اندازه فاصله بین دندانها
    • نتیجه زیبایی انتهای درمان
    • بررسی علل دیاستم
    • میزان مدت زمان درمان از نظر بیمار
    • شرایط دندان‌های مجاور و سلامت لثه‌ها
  2. در چه زمانی برای فاصله بین دندانها باید به متخصص ارتودنسی مراجعه کرد؟

    به طور کلی توصیه می‌شود تا کودکان در سن 7 سالگی تحت معاینه ارتودنسی قرار گرفته تا متخصص ارتودنسی تشخیص دهند که فاصله بین دندانی کودک به چه صورت است. گاهی اوقات این فاصله به مرور پر خواهد شد و مشکلاتی برای فرد ایجاد نمی‌شود.
  3. بهترین درمان فاصله بین دندانها در سنین بزرگسالی کدام است؟

    برای این انتخاب حتما باید با یک دندانپزشک خوب مشورت داشته باشید. شاید با کمک روش‌هایی مانند باندینگ و کامپوزیت این درمان انجام شود، اما گاهی اوقات ارتودنسی بهترین گزینه است. در این شرایط بهترین روش ارتودنسی، نوع ثابت آن است که می‌تواند به نحو خوبی درمان را به اتمام برساند.
  4. آیا برای درمان دیاستم می‌توان از باندهای مخصوص فاصله دندانی استفاده کرد؟

    برای این کار حتما باید با دندانپزشک مشورت کنید. اگر ایشان استفاده از باندهای مخصوص فاصله دندان را تایید نمودند، باید یک باند را به دور دو دندانی جلوی خود ببندید.
  5. آیا ممکن است تا درمان فاصله بین دندانی به جراحی نیاز داشته باشد؟

    در صورتی که فرنوم بزرگی در بین دندانها موجب ایجاد این عارضه شده باشد، معمولا جراحی فرنکتومی انجام می‌گیرد.

تماس سریع

02122976274
02122963447
09380132273

پاسداران-بالاتر از میدان هروی-خیابان وفامنش نبش مکران شمالی-پلاک 32، طبقه 2