
باندینگ دندان چیست؟ | ماندگاری، عوارض + فیلم و قیمت 1400
مطالعه این مطلب 5 دقیقه زمان نیاز دارد
چکیده مطلب
آیا به دنبال روش سریع برای برطرف کردن آسیبهای وارد شده به دندان خود هستید؟ آیا درباره باندینگ دندان (Teeth Bonding) چیزی شنیده اید؟ آیا این روش مناسب شماست؟
باندینگ دندان میتواند به ترمیم دندانهای خرد شده کمک کرده و از آسیب بیشتر آنها جلوگیری کند. برای کسب اطلاعات کامل درباره این روش مطالعه این مطلب به شما پیشنهاد میشود.
باندینگ دندان چیست؟

باندینگ دندان یک عمل زیبایی دندان است که دندانهای ترک خورده، خرد شده یا شکسته شده را ترمیم میکند. همچنین به تغییر رنگ دندانها، پر کردن فاصله بین دندانها و حتی بلندتر شدن دندانهایی که کوتاهتر از بقیه هستند، کمک میکند. این روش با استفاده از مواد کامپوزیت رزین دندان انجام شده و به دلیل داشتن شباهت به رنگ دندانها، طبیعی به نظر میرسد.
باندینگ دندان برای چه افرادی مناسب است؟
این روش برای افراد زیادی قابل انجام است، اما معمولا افراد زیر کاندیدای بهتری برای آن هستند:
- افرادی که نیاز به ترمیم دندان پوسیده دارند.
- افرادی که نیاز به ترمیم دندان شکسته و یا ترک خورده دارند.
- افرادی که قصد دارند تا دندان پر شده با آمالگام خود را با باندینگ جایگزین کنند.
- افرادی که باید تغییر رنگ دندانهای خود را ترمیم کنند.
- افرادی که میخواهند افزایش طول دندان داشته باشند.
- افرادی که میخواهند ظاهر دندانهای خود را تغییر دهند.
- افرادی که نیاز به محافظت از ریشه دندان بیرون زده دارند.
- افرادی که دارای فاصله بین دندانهای خود هستند
مزایای باندینگ دندان

باندینگ دندان مانند سایر روشهای ترمیمی دندان مزایا و معایبی دارد که در ادامه به بررسی مزایای آن میپردازیم:
-
ترمیم ترک خوردگی یا شکستگی دندان
باندینگ دندان زمانی انجام میشود که از مواد کامپوزیتی همرنگ دندان، برای ترمیم شکل دندان شکسته، ترک خورده، لب پرشده استفاده میکنند.
-
ترمیم بد رنگی دندان
از این روش برای پوشاندن هرگونه تغییر رنگ دندان استفاده میشود و به بازگرداندن زیبایی دندانها کمک میکند.
-
پر کردن فاصلههای جزئی بین دندانها
از باندینگ دندان برای پر کردن فاصلههای کوچک و جزئی بین دندانها میتوان استفاده کرد.
-
بلندتر کردن دندانهای کوتاه
در صورتی که دندانی کوتاهتر از سایر دندانها باشد، می توان از این روش برای بلندتر کردن آن و مرتب کردن دندانها استفاده کرد.
-
اصلاح طرح لبخند
برطرف کردن نواقص ظاهری دندان و اصلاح طرح لبخند نیز با این روش بسیار موثر است.
-
پر کردن حفره دندان
گاهی اوقات به عنوان پر کننده حفرههای کوچک دندان استفاده میشود.
-
کمک به بهبود بهداشت دهان و دندان
این روش میتواند بر بهداشت دهان و دندان تأثیر مثبت بگذارد، زیرا نفوذ غذا و باکتریها در فضاهای خالی و آسیب دیده دندان آسان راحت است و با پوشاندن این فضاها میتوان از بروز این مشکل پیشگیری کرد.
-
ارزان و سریع بودن انجام آن
اگر فقط یک دندان آسیب دیده یا یک فاصله کوچک بین دندانهای خود دارید، باندینگ در مقایسه با روشهای جایگزین یک راه حل کم هزینهتر و سریعتر برایتان میباشد.
ماندگاری باندینگ دندان
میانگین طول عمر باندینگ دندان معمولاً بین 3 تا 10 سال طول میکشد و پس از این مدت قابلیت ترمیم دارد. این مدت برای هر بیمار بسته به عادات شخصی و رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی میتواند متفاوت باشد. به عنوان مثال عاداتی مانند خوردن یخ و یا دندان قروچه میتوانند باعث شکستن مواد باندینگ شوند.
هزینه باندینگ دندان سال 1400
این هزینه با توجه به فاکتورهای زیر در نظر گرفته میشود:
- شرایط و میزان آسیب دیدگی که دندان دارد.
- تعداد دندانهایی که به ترمیم نیاز دارند.
- هرگونه درمان جانبی که بیمار قبل و یا همزمان با باندینگ به آنها نیاز دارد.
- پرداخت هزینه توسط بیمه تکمیلی
در نظر داشته باشید که باندینگ نوعی روش زیبایی محسوب میشود، بنابراین اکثر بیمههای درمانی هزینهای را بابت آن پرداخت نمیکنند. با این وجود بهتر است تا از بیمه خود راهنماییهای لازم را دریافت کنید.
به منظور اینکه اطلاعات دقیقتری درباره هزینه این روش به دست آورید، با کلینیک دندانپزشکی دکتر جوادیان تماس بگیرید تا راهنماییهای مناسبی به شما ارائه شوند.
مدت زمان انجام باندینگ دندان
این کار به طور معمول در یک جلسه انجام شده و حدود 30 الی 60 دقیقه زمان میبرد. البته اگر تنها یک و یا دو دندان به درمان نیاز داشته باشند، این زمان کمتر خواهد بود. همچنین با توجه به نیازهای درمانی بیمار ممکن است تا چند جلسه درمان برای بیمار در نظر گرفته شود.
انواع باندینگ دندان

امروزه از انواع باندینگ دندانپزشکی استفاده میشود که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم:
-
باندینگ مستقیم
در این فرآیند مواد رزین کامپوزیتی روی دندانها به طور مستقیم فرم داده میشوند.
-
باندینگ کامپوزیت چسبنده
در این فرآیند ترمیم دندان به صورت پیش ساخته بوده و بیشتر برای مواردی مانند بریج دندان، لمینت و اینله و انله مورد استفاده قرار میگیرد.
باندینگ دندان چگونه انجام میشود؟
باندینگ روشی است که نیاز به بی حسی ندارد، مگر اینکه دندان شما نیاز به پر کردن داشته باشد. در ادامه شما را با مراحل این روش درمانی آشنا میکنیم:
-
انتخاب رنگ
مرحله اول شامل انتخاب رزین کامپوزیتی است که تا حد امکان به رنگ دندان شما نزدیک باشد. برای شروع فرایند، دندانپزشک از راهنمای سایه استفاده میکند تا رنگ رزین کامپوزیتی را انتخاب کنید که با رنگ دندانهای طبیعی شما مطابقت داشته باشد.
-
چسباندن مواد روی دندان
سپس دندانپزشک سطح دندان را برای چسباندن مواد رزین کامپوزیت آماده میکند که این کار را با ایجاد یک سطح خشن و با استفاده از عامل اتصال شروع کرده، زیرا سطح خشن چسبندگی دندان و کامپوزیت را آسانتر میکند.
-
اضافه کردن رزین کامپوزیت
دندانپزشک رزین کامپوزیت را به ناحیه مورد نظر اضافه کرده و به آن حالت میدهد.
-
محکم کردن مواد روی دندان
در نهایت با استفاده از نور UV آن را در جای خود محکم میکند و صیقل میدهد تا به نتیجه مطلوب برسد.
معایب باندینگ دندان
باندینگ دندان برای همه مناسب نیست. این روش علاوه بر مزیتهایی که دارد، دارای معایبی نیز میباشد که باید قبل از تصمیم گیری نهایی درمورد انتخاب روش ترمیمی دندان در نظر بگیرید:
-
تغییر رنگ
این مواد به دلیل داشتن تخلخل زیاد، رنگ پذیری زیادی دارند، به همین دلیل نباید از مسواک زدن غافل شوید و همچنین مصرف موادی مانند قهوه و چای را به حداقل برسانید.
-
عدم توانایی برای ترمیم آسیبهای شدیدتر
در صورت آسیب یا پوسیدگی شدید دندان ممکن است باندینگ مناسب نباشد و به جای آن باید از روشهای ترمیمی دیگر استفاده کنید.
-
امکان ترک خوردن یا شکستن
باندینگ دندان در مقایسه با دندان طبیعی از مقاومت و استحکام کم تری برخوردار است و به همین دلیل در برابر فشارهای ناشی از عاداتی مانند دندان قروچه و یا وارد شدن ضربه به دندان ضعیف است و احتمال ترک خوردن و شکستن وجود دارد.
-
جدا شدن از دندان
در برخی موارد ممکن است است باندینگ از دندان جدا شود، اما این اتفاق به ندرت پیش میآید و در صورت رخ دادن با مراجعه مجدد به دندانپزشک میتوانید نسبت به ترمیم آن اقدام کنید.
-
دوام کم
مواد باندینگ دندان نسبت به روش های دیگر مانند لمینت و روکش دندان دوام کمتری دارند ولی با انجام مراقبتهای لازم میتوان به افزایش ماندگاری آنها کمک کرد.
مراقبت از باندینگ دندان

هیچ چیز به اندازه دندان طبیعی و مینای دندان شما قوی نیست، حتی رزین کامپوزیت. بنابراین باید از موادی که جهت ترمیم دندانها استفاده میشوند، به خوبی مراقبت کنید:
- از انجام کارهایی مانند جویدن تکههای یخ خودداری کنید. خوردن غذاهای سفت و آب نبات نیز میتواند به باندینگ دندان آسیب برساند. بهتر است از آنها به طور کلی اجتناب کنید.
- کامپوزیت رزین نیز مانند مینای دندان در برابر لکه مقاومت نمیکند. در صورت نوشیدن مقدار زیاد قهوه و یا سیگار کشیدن، دچار تغییر رنگ میشود. پس بهتر است از مصرف زیاد موادی که باعث تغییر رنگ دندان میشوند خودداری کنید. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، میتواند از تغییر رنگ جلوگیری کند.
- بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید. عدم رعایت نکات بهداشتی باعث آسیب به دندان و مواد کامپوزیت میشود.
سوالات متداول
-
چرا باندینگ دندانپزشکی را حتی برای رفع یک شکستگی کوچک دندان انتخاب میکنیم؟
بسیاری از مردم بیشتر نگران لبخند و ظاهر زیبای دندانهای خود هستند، اما رفع شکستگی و ترک دندان برای سلامت دهان و دندان نیز بسیار مهم است .برطرف کردن این نواقص به شما در جویدن صحیح کمک میکند و از آسیبهای بیشتر که حتی میتواند سلامت دندانهای اطراف را تهدید کند، جلوگیری میکند.
-
آیا انجام باندینگ دندان با درد همراه است؟
این روش اگر برای پر کردن سوراخ دندان استفاده شود، معمولا با درد همراه است که دندانپزشک برای انجام آن از مواد بی حسی استفاده میکند و شما حین پر کردن دندان دردی را احساس نمیکنید. اما اگر از این روش برای پوشاندن شکستگی و بد رنگی دندان استفاده شود معمولا بدون درد خواهد بود.
-
آیا باندینگ میتواند عوارضی داشته باشد؟
باندینگ دندان یک روش سرپایی ایمن و ساده است و خطرات جانبی در بر ندارد.