روش های کشیدن دندان

راهنمای جامع کشیدن دندان | دندان شیری و دائمی +عوارض و قیمت 1400

چکیده مطلب

یکی از اتفاقاتی که تقریبا تمام افراد، حداقل یک بار در طول زندگی خود تجربه کرده اند، کشیدن دندان است. نیاز به کشیدن دندان می‌تواند به دلایل متعددی باشد. ممکن است که به موقع نیفتادن دندان شیری سبب شود که مسیر دندان دائمی زیر آن مسدود گردد که در این صورت دندان شیری کشیده می‌شود. گاهی اوقات نیز شکستن و یا ترک خوردن عمیق دندان که راهی برای نجات آن وجود ندارد، می‌تواند دلیلی بر کشیدن دندان باشد. برخی مواقع نیز پوسیدگی‌های دندان به میزانی پیشرفت کرده‌اند که دندان را به طور کامل از بین برده و راهی جز کشیدن آن وجود ندارد. تمامی این موارد و بسیاری از عوامل دیگر می‌توانند نشان دهند که افراد زیادی حداقل تجربه کشیدن یک دندان را داشته‌اند.
آیا شما هم قصد دارید تا برای کشیدن دندان به کلینیک دندانپزشکی بروید؟ آیا اطلاعی درباره هزینه آن دارید؟ آیا عوارض و مشکلات آن را می‌شناسید؟ طریقه کشیدن دندان را می‌دانید؟
این مقاله را تا انتها مطالعه کنید تا اطلاعات بسیار مهمی قبل از کشیدن دندان خود به دست آورید.

کشیدن دندان چیست؟

کشیدن دندان چیست؟

منظور از کشیدن دندان، خارج کردن دندان از حفره دهان می‌باشد که در سنین متفاوتی و به دلایل متعددی ممکن است اتفاق بیفتد. در ادامه مطلب این علل را برای شما مورد ارزیابی قرار می‌دهیم.

دلایل کشیدن دندان

در گذشته اولین راه حلی که برای درمان دندان پوسیده و عفونی شده وجود داشت، کشیدن دندان بود، اما امروزه علم دندانپزشکی و تکنولوژی، به حدی پیشرفت کرده است که راه حل‌ها و روش‌های بسیاری برای ترمیم و نجات دندان آسیب دیده وجود دارند، اما با این وجود دلایلی که سبب کشیدن دندان می‌گردند، عبارت‌اند از:

  1. دندان به شدت پوسیده

    گاهی اوقات پوسیدگی دندان به میزانی پیشرفت کرده که به ریشه دندان نیز آسیب رسانده است. در این شرایط این دندان می‌تواند خطر و تهدیدی برای دندانهای کناری خود باشد، بنابراین باید کشیده شود.
  2. وجود بیماری‌های شدید و مزمن لثه

    به طور معمول بیماری‌های لثه در مناطقی از دهان که بهداشت دهان و دندان آن ضعیف است، ایجاد می‌شوند. اگر شدت این بیماری‌ها افزایش یابد، راهی برای نجات دندان وجود نداشته و باید دندان کشیده شود.
  3. شکستگی دندان با آسیب فک

    در صورتی که با شکستگی دندان، استخوان فک نیز آسیب دیده باشد، راهی برای برگرداندن دندان کنده شده وجود نداشته و دندانپزشک برای محافظت از سلامت دهان و دندان، کشیدن دندان را پیشنهاد می‌دهد.
  4. نکروز پالپ دندانی

    اگر دندانی به دلیل عفونت بافت عصب و یا پولیپ، از دست رفته باشند، منظور این است که عصب کشی و درمان ریشه نمی‌تواند راهی برای نجات دندان باشد. در این شرایط پالپ نکروز رخ داده و بافت عصبی مرده است.
  5. ارتودنسی

    برخی از افراد به دلیل داشتن فکی کوچک و دندانی‌هایی بزرگ، دچار دندان‌های نامرتب و شلوغ می‌باشند و یا برخی دیگر از افراد دارای دندان‌های اضافه هستند. در این موارد، متخصص ارتودنسی، کشیدن دندان را به بیمار پیشنهاد می‌کند تا فضای کافی برای دیگر دندانها ایجاد شود. همچنین این احتمال وجود دارد که دندانی به صورت نهفته باشد، این دندان که می‌توانیم دندان عقل را نمونه ای از آن به حساب بیاوریم، گاها با تشخیص متخصص ارتودنسی، قبل و یا بعد از درمان کشیده می‌شود.

کشیدن دندان عقل

به طور کلی دندانپزشکان و متخصصین، کشیدن دندان را بدون دلیل انجام نمی‌دهند. در صورتی که دندان عقل برای سلامت دیگر دندانها و دهان خطرآفرین باشد، باید کشیده شود. در ادامه مواردی را که باید دندان عقل کشیده شود را بیان می‌کنیم:

  1. ایجاد درد و ناراحتی
  2. آسیب به دندانهای مجاور
  3. بروز عفونت
  4. ایجاد بیماری‌های لثه
  5. پوسیده شدن دندان عقل
  6. بروز کیست 

هزینه کشیدن دندان

قیمت کشیدن دندان به موارد متعددی بستگی دارد. اینکه چه تعداد دندان باید کشیده شوند و همچنین اینکه کدام دندان نیاز به کشیده شدن دارد، از مهم‌ترین موارد تعیین کننده قیمت نهایی کشیدن دندان می‌باشند. هر دندان شرایط و پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. به طور مثال، دندان عقل در صورت نهفته بودن، ممکن است به جراحی نیاز داشته باشد که به همین دلیل هزینه بالاتری نسبت به دندان آسیاب دارد. همچنین باید در نظر داشته باشید که کشیدن یک دندان سالم با دندان عفونی بسیار متفاوت است. زیرا برای کشیدن یک دندان عفونی، دندانپزشک باید علاوه بر خارج کردن عفونت، از آسیب به دیگر دندانها جلوگیری کند. به طور کلی مواردی مانند بیمه دندانپزشکی، تخصص و مهارت دندانپزشک، نوع درمان مورد نیاز، تکنولوژی مورد استفاده و هزینه‌های جانبی دیگری مانند هزینه رادیولوژی بر قیمت نهایی کشیدن دندان تاثیر دارند. برای اینکه از هزینه دقیق کشیدن دندان آگاه شوید، باید با کلینیک دندانپزشکی مورد نظر خود هماهنگی‌های لازم را انجام دهید.

مدت زمان کشیدن دندان

با توجه به اینکه هر دندان شرایط خاص خود را دارد، نمی‌توان به طور دقیق مدت زمانی را برای آن در نظر گرفت. اما با این وجود می‌توان بیان کرد که کشیدن هر دندان به بیش از 20 دقیقه زمان نیاز ندارد.

اقدامات قبل از کشیدن دندان

کشیدن دندان در دندانپزشکی یک پروسه درمانی است که نام آن برای افراد زیادی احساس ترس ایجاد می‌کند. این درمان خطری ندارد، اما باید نکاتی قبل از آن در نظر گرفته شوند. اولین نکته این است که برای درمان خود یک دندانپزشک متخصص را انتخاب نمایید. نکته دیگر آن که سوابق پزشکی خود را در اختیار دندانپزشک بگذارید. اگر دچار بیماری‌های زیر هستید، حتما قبل از کشیدن دندان، دندانپزشک خود را مطلع کنید:

  1. مشکلات قلبی حاد
  2. دیابت
  3. بیماری‌های کبدی
  4. هموفیل
  5. بیماری‌های نقص سیستم ایمنی
  6. وضعیت بارداری

مراحل کشیدن دندان

نحوه کشیدن دندان طی مراحل زیر انجام می‌شود:

  1. بی حس کردن

    ابتدا دندانپزشک، دندان و استخوان اطراف آن را بی حس می‌کند تا درد در حین درمان موجب آزار شما نشود. تنها در لحظه ورود سوزن ممکن است درد چند ثانیه ای داشته باشید و بعد از آن دیگر متوجه روند درمان نخواهید شد.
  2. جدا کردن دندان از حفره دندانی

    ریشه دندان به شدت سفت بوده و رباط پریودنتال آن را سرجای خود محکم کرده است. دندانپزشک برای کشیدن دندان، کمی حفره دندانی را بزرگتر کرده و در ادامه دندان لق می‌گردد. سپس با استفاده از ابزارهای دندانپزشکی، دندان کشیده می‌شود.

روشهای کشیدن دندان

روش های کشیدن دندان

دو روند کلی برای کشیدن دندان وجود دارد که یکی از آنها کشیدن دندان به صورت ساده و دیگری کشیدن دندان با جراحی می‌باشد. کشیدن ساده برای دندانهایی است که به طور واضح قابل مشاهده هستند و دندانپزشک می‌تواند بعد از تزریق بی حسی به راحتی دندان را بکشد. بهترین روش برای کشیدن دندان شیری، همین کشیدن دندان به شکل ساده است. از طرفی دیگر، دندانهایی که به طور واضح دیده نمی‌شوند و به شکل نهفته می‌باشند، با ایجاد شکافی در لثه و به کمک جراحی کشیده می‌شوند. البته به جز این دو روش اصلی، روش دیگری امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد که در ادامه به طور کامل به بررسی آن می‌پردازیم:

  1. روش کشیدن ساده

    حذف یک دندان شیری و یا دائمی از دهان به طور کامل قابل مشاهده می‌باشد و در دسترس دندانپزشک است، به کمک روش کشیدن ساده انجام می‌شود. در ابتدا دندانپزشک با تزریق ماده بی حسی، بافت لثه و عصب دندان را سر می‌کند. در ادامه به کمک ابزارهای مخصوص کشیدن دندان، دندان درون لثه را لق کرده و با قرار دادن انبر دور دندان، اقدام به خارج کردن دندان از حفره خود می‌کند.
  2. کشیدن دندان با جراحی

    در صورتی که دندان به طور کامل در دسترس دندانپزشک نباشد و در واقع به حالت نهفته قرار گرفته باشد، برای خارج کردن دندان باید از جراحی کمک گرفت. دندانپزشک متخصص برای این کار، پس از تزریق بی حسی، شکافی در بافت لثه ایجاد کرده و اقدام به خارج کردن دندان می‌کند. گاهی اوقات دندان به راحتی خارج می‌شود، اما برخی مواقع طرز قرار گیری دندان به گونه ای دشوار است که دندانپزشک باید دندان را به چند قسمت تقسیم کند تا بتواند تمام خرده‌های آن را از حفره بردارد. روند کشیدن دندان به کمک جراحی تا حدودی زمان بیشتری از روند ساده نیاز دارد و اگر وضعیت دندان سخت باشد، این مدت زمان طولانی‌تر خواهد شد. البته باید گفت که به طور معمول این روند بیش از 20 دقیقه طول نمی‌کشد. در بعضی از موارد نادر، دندانپزشک این روند درمان را تحت بیهوشی کامل در مکانی مجهز انجام می‌دهد که هزینه نهایی آن نیز افزایش می‌یابد.
  3. کشیدن دندان به کمک لیزر

    یکی دیگر از روش‌هایی که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد، کشیدن دندان به کمک لیزر است. البته به دلیل اینکه این روش هزینه ای بالاتر دارد، عموم مردم از آن استفاده نکرده و تنها برای افراد خاصی که در معرض بیماری‌های خاص و عفونی هستند، استفاده می‌شود. این روند در دو مرحله و در مطب دندانپزشکی صورت گرفته و دارای مزیت‌هایی از جمله، کاهش زمان درمان، کاهش احتمال بروز عفونت، به دست آمدن نتیجه مطلوب درمان، بهبودی سریع‌تر و غیره می‌باشد. در مرحله اول، لیزر برای جدا کردن بافت اطراف دندان و همچنین لق شدن آن در استخوان مورد استفاده قرار گرفته و در ادامه با انبر دندانپزشکی، دندان از حفره خود خارج می‌شود. در مرحله بعدی، کاربرد لیزر برای از بین بردن باکتری‌ها و میکروب‌های دهان، بستن محل خونریزی و تحریک بافت لثه برای بهبودی سریع‌تر می‌باشد. در ادامه مزیت‌ها و فواید دیگر این روش درمانی را برای شما شرح می‌دهیم:

مزایای کشیدن دندان عقل با لیزر

این مزایا عبارت‌اند از:

  1. کشیدن دندان با کمک لیزر، خونریزی کمتری ایجاد می‌کند. زیرا زمانی که مناطق خونریزی مسدود می‌گردند، لخته خون راحت‌تر شکل می‌گیرد. همچنین در این روش احتمال بروز حفره خشک بسیار کاهش می‌یابد. به همین دلیل بهبودی محل زخم زودتر ایجاد می‌شود.
  2. لیزر می‌تواند باکتری‌هایی را که در بخش‌های عمیق حفره دندانی ایجاد می‌شوند را از بین برده و مانع از بروز عفونت بعد از کشیدن دندان شود.
  3. یکی از مهم‌ترین مزیت‌هایی که این روش دارد، این است که سبب تحریک رشد بافت سالم می‌گردد. اهمیت بیشتر این موضوع زمانی است که دندان کشیده شده با ایمپلنت جایگزین می‌گردد.
  4. اغلب اوقات کشیدن دندان با لیزر در مدت زمان کوتاه تری انجام می‌شود. همچنین در این روش نیازی به کشیدن و فشار دادن‌های شدید دندان نمی‌باشد.
  5. در این روش احتمال آسیب به استخوان بسیار کاهش یافته و درد بسیار کمتری برای بیمار ایجاد می‌گردد.
  6. کشیدن دندان با لیزر برای افرادی که دچار ریسک عفونت شدید هستند، بسیار مناسب است.

کشیدن دندان در بارداری

کشیدن دندان در بارداری

برخی از خانم‌های باردار که دچار مشکلات دندانی می‌شوند، نیازمند به کشیدن دندان هستند. اگر شما هم به عنوان یک مادر باردار، به این روند درمانی نیاز دارید، حتما برایتان این سوال پیش آمده است که کشیدن دندان خطری برای کودک شما دارد و یا خیر؟ همچنین اینکه آیا شما از پس این روند درمانی در دوران بارداری خود برمی‌آیید یا خیر؟ البته که نکته بسیار مهمی است، زیرا خانم باردار در شرایط خاصی به سر می‌برد که باید نکاتی خاص در نظر گرفته شوند. اگر لازم به کشیدن دندان خانم باردار باشد، به طور کلی دندانپزشکان توصیه می‌کنند که این کار بعد از به دنیا آمدن فرزند انجام شود. اما با این حال برخی از موارد ضروری وجود دارند که دندان عفونی می‌تواند سلامت مادر و جنین را به خطر بیاندازد. در این وضعیت، دندانپزشک زمان کشیدن دندان را به سه ماهه دوم بارداری موکول می‌کند، زیرا در این زمان ریسک خاصی وجود ندارد. اما در سه ماهه اول، به دلیل تشکیل شدن اندام‌های جنین، تزریق ماده بی حسی و خود فرایند کشیدن دندان، می‌تواند برای جنین بسیار خطرناک باشد. در سه ماهه سوم نیز به دلیل افزایش وزن خانم باردار و احتمال خونریزی بیشتر، این کار انجام نمی‌گیرد.

آیا کشیدن دندان با درد زیادی همراه است؟

تمام افرادی که قصد کشیدن دندان دارند، در ابتدا تنها به درد و ناراحتی آن فکر می‌کنند و افراد بسیاری از آن واهمه و ترس دارند. اگر شما نزد یک دندانپزشک متخصص بروید، مطمئن باشید که این درمان را بسیار آسان پشت سر خواهید گذاشت. در حین کشیدن دندان، به دلیل تزریق ماده بی حسی شما هیچگونه دردی احساس نخواهید کرد. البته فشاری که برای خارج کردن دندان از بافت لثه ایجاد می‌شود را احساس می‌کنید، اما درد و ناراحتی نخواهید داشت. تا چند روز بعد از کشیدن دندان درد و التهاب وجود دارد که حتما باید نکات مراقبتی و توصیه‌های دندانپزشک خود را به طور دقیق رعایت کنید تا دوره نقاهت خود را سریع‌تر به پایان برسانید. در ادامه مقاله نکات مراقبتی را به طور دقیق مطالعه نمایید.

عوارض کشیدن دندان

عوارض کشیدن دندان

به دنبال کشیدن دندان ممکن است تا عوارضی ایجاد شوند که عبارت‌اند از:

  1. عفونت

    یکی از عوارضی که با کشیدن دندان می‌تواند ایجاد شود، عفونت است که البته دندانپزشک با تجویز آنتی بیوتیک از بروز آن جلوگیری می‌کند.
  2. آسیب به دندان‌های کناری

    در شرایط نادری این احتمال وجود دارد که دندان‌های مجاور دچار آسیب شوند.
  3. شکسته شدن فک

    این عارضه در افراد مسنی که دچار پوکی استخوان هستند، رخ می‌دهد.
  4. آسیب به عصب

    این عارضه بیشتر در ارتباط با کشیدن دندان عقل فک پایین می‌باشد، اما با این وجود برای کشیدن هر دندان دیگری ممکن است تا رخ دهد. البته می‌توان گفت که آسیب به عصب در شرایط جراحی و بسیار نادر اتفاق افتاده و به صورت موقتی می‌باشند.
  5. حفره خشک

    یکی از شایع‌ترین عارضه ای که بعد از کشیدن دندان ایجاد می‌شود، حفره خشک است. در این شرایط لخته خونی که در محل دندان کشیده شده ایجاد شده بود، برداشته می‌شود و استخوان زیر آن در معرض هوا و مواد غذایی قرار می‌گیرند. این عارضه با درد زیادی همراه بوده و طعم و بوی بدی را برای دهان ایجاد می‌کند. بروز حفره خشک معمولا بین 3 تا 5 روز بعد از کشیدن دندان رخ می‌دهد.

علائم عفونت بعد از کشیدن دندان

این عارضه ممکن است با یک یا چند مورد از علائم زیر همراه باشد که عبارت‌اند از:

  1. درد دندان و درد در نواحی فک و گوش و گردن
  2. مشکلاتی در بلع
  3. طعم و بوی بد دهان
  4. بروز زخم در بافت لثه
  5. بروز حساسیت‌های دندانی
  6. تورم گونه و فک
  7. تب و لرز
  8. افزایش تعداد تنفس در دقیقه
  9. اسهال و حالت تهوع
  10. سردردهای شدید
    توجه داشته باشید که این علائم از نشانه‌های ابتدایی تا علائم پیشرفته‌تر بیان شده اند که در صورت بروز هرکدام از آنها با کلینیک دندانپزشکی خود تماس بگیرید و راهنمایی‌های لازم را کسب کنید.

اقدامات بعد از کشیدن دندان

مراقبت‌ها و توجه به توصیه‌های دندانپزشک بعد از کشیدن دندان، اهمیت بسیار زیادی دارد. در صورتی که به توصیه‌های دندانپزشک به درستی عمل کنید، دوره نقاهت خود را بسیار راحت و کوتاه پشت سر خواهید گذاشت. در ادامه شما را با مراقبت های بعد از کشیدن دندان به طور کامل آشنا می‌کنیم:

مراقبتهای روز اول

در روز ابتدایی بعد از کشیدن دندان، موارد زیر را در نظر بگیرید:

  1. بعد از کشیده شدن دندان، دندانپزشک تکه گاز استریلی را در محل دندان کشیده شده قرار می ‌هد. تکه گاز استریل را بین یک الی دو ساعت با دندان‌های خود فشار دهید و بعد از آن، گاز استریل را از دهان خود خارج کنید و از گاز استریل دیگری استفاده نکنید. می‌توانید دهان خود را با آب سرد بشویید، اما به هیچ عنوان آب دهان خود را به حالت تف کردن از دهان خارج نکنید.
  2. در ادامه بدون وقفه بستنی یخی میل کنید و می‌توانید آب میوه‌های خنک نیز مصرف کنید.
  3. به این نکته توجه داشته باشید که بی حسی چندین ساعت (حدود 4 ساعت) باقی خواهد ماند، پس مراقب باشید تا لب و بافت های داخلی دهان خود را گاز نگیرید.
  4. سعی کنید در شب اول کم صحبت کنید و به خوبی استراحت نمایید.
  5. در شب اول مسواک نزنید.
  6. از کمپرس یخ برای کاهش درد و تورم استفاده کنید. در روز اول، در بازه زمانی ده دقیقه و هر بار بین 5 تا 10 دقیقه، کمپرس را روی صورت بگذارید.
  7. داروهای مسکن تجویز شده توسط دندانپزشک خود را در زمان‌های درست مصرف کنید.
  8. در هنگام خواب، دو بالش زیر سر خود بگذارید تا سرتان کمی بالاتر قرار بگیرد.
  9. به هیچ عنوان غذا و نوشیدنی داغ مصرف نکنید.

مراقبتهای روز دوم تا بهبودی

 از روز دوم به بعد، موارد زیر را رعایت کنید تا بهبودی خود را هر چه سریع‌تر به دست آورید:

  1. برای بهداشت دهان و دندان خود از روز دوم، دهان خود را چند بار در روز، با آب نمک رقیق و ولرم شست و شو دهید.
  2. در چند روز ابتدایی، ناحیه دندان کشیده شده را مسواک نکنید، اما می‌توانید بقیه دندانهای خود را با مسواک تمیز کنید.
  3. توجه داشته باشید که بهداشت دهان و دندان در این روزها، اهمیتی دو چندان دارد، زیرا محل دندان کشیده شده مستعد عفونت و بروز عوارض است. پس به خوبی توصیه‌ها را انجام دهید تا عوارضی برایتان ایجاد نشود.
  4. می‌توانید هر هشت ساعت یک بار، از دهانشویه کلرهگزیدین و بنزیدامین نیز برای ضدعفونی کردن دهان خود استفاده کنید. همچنین امکان شست و شوی محل جراحی شده با این دهانشویه‌ها به آرامی و به کمک سرنگ وجود دارد.
  5. تا 24 ساعت می‌توانید از کمپرس یخ برای کاهش درد و تورم استفاده داشته باشید. از روز دوم به بعد، به جای کمپرس سرد، از کمپرس گرم در بازه‌های زمانی 20 دقیقه ای استفاده نمایید. کیسه آب گرم، محدودیت حرکت و تورم دهان را از بین می‌برد.
  6. بهتر است تا در چند روز ابتدایی، غذاهای داغ و نوشیدنی‌های داغ را مصرف نکنید. به طور کلی غذاهای نرم و مایعات زیاد مصرف کنید.
  7. برای نوشیدن مایعات از نی استفاده نکنید.
  8. با زبان خود قسمت جراحی شده را لمس نکنید.
  9. از ورزش کردن و استخر رفتن اجتناب کنید.
  10. داروهای خود را سر ساعت مصرف نمایید.
  11. تا حداقل 48 ساعت از سیگار کشیدن اجتناب کنید.
  12. تا روز سوم خروج مقداری جزئی خونابه از محل زخم، طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد، اما اگر احساس کردید که خونریزی بیش از اندازه است، حتما با مطب دندانپزشکی خود تماس بگیرید.
  13. تا حدود یک هفته بو و طعم مطلوبی در دهان شما وجود نخواهد داشت، به مرور زمان و با رعایت بهداشت دهان و دندان، رفع می‌گردد.
  14. اگر محل زخم بخیه زده شده است، بعد از یک هفته برای کشیدن آن به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید.

سوالات متداول

  1. چه مواردی سبب خونریزی بعد از کشیدن دندان می‌شوند؟

    باید در نظر داشته باشید که کشیدن دندان خونریزی به همراه دارد و اگر دچار بیماری‌های خاصی مانند هموفیلی هستید، حتما باید دندانپزشک خود را مطلع کنید. اختلالات خونریزی در بیماران هموفیلی می‌توان خونریزی بیش از اندازه ای را به دنبال داشته باشد. داروهایی مانند آسپرین و یا ایبوپروفن نیز دارای حالت رقیق کننده خون می‌باشند. همچنین برخی گیاهان و ویتامین‌ها مانند ویتامین E، می توانند روی لخته خون تاثیر داشته باشند.
  2. آیا کشیدن دندان در دوران بارداری امکان پذیر است؟

    به طور کلی دندانپزشکان کشیدن دندان در دوران بارداری را توصیه نمی‌کنند، اما اگر شرایط ضروری برای کشیدن دندان وجود داشته باشد، با توجه به موارد مهمی این کار انجام می‌شود. کشیدن دندان برای خانم باردار در دومین دوره سه ماهه صورت می‌گیرد. در دوره اول سه ماهه، جنین آسیب پذیری زیادی نسبت به نقص عضو دارد و همچنین در دوره سوم سه ماهه، خوابیدن خانم باردار روی یونیت دندانپزشکی سخت بوده و همچنین احتمال خونریزی بیشتر نیز وجود دارد، به همین دلیل دندانپزشک در این دوران کشیدن دندان را توصیه نمی‌کند.
  3. رایج‌ترین دندانی که کشیده می‌شود، کدام است؟

    یکی از رایج‌ترین دندان‌هایی که بسیاری از متخصصین دندانپزشکی کشیدن آن را توصیه می‌کنند، دندان عقل است. مشکل رایجی که این دندان ایجاد می‌کند، این است که در بیشتر مواقع به حالت نهفته باقی مانده و سبب پوسیدگی دندانهای کناری و بیماری‌های لثه می‌شود.
  4. تغذیه بعد از کشیدن دندان به چه صورت است؟

    بعد از کشیدن دندان در روز اول، باید غذاها و مایعات سرد مانند بستنی، ماست و ... را مصرف کنید و از مصرف نوشیدنی‌ها و غذاهای داغ بپرهیزید. از روز دوم به بعد، رژیم غذایی خاصی نیاز نبوده، اما به دلیل وجود مقداری درد در ناحیه فک، بهتر است تا غذاهای نرم بخورید.
  5. چه مواردی را باید قبل از کشیدن دندان به اطلاع دندانپزشک برسانیم؟

    اگر دچار مشکلات و بیماری‌های خاصی هستید، حتما باید آن را به اطلاع دندانپزشک خود برسانید. مواردی از جمله بیماری‌های نقص سیستم ایمنی، بیماری هموفیلی، مشکلات حاد قلبی، داشتن مفصل مصنوعی و غیره را باید اطلاع دندانپزشک خود برسانید.
  6. چگونه می‌توان سبب کاهش درد بعد از کشیدن دندان شد؟

    با انجام موارد زیر می‌توانید سبب کاهش درد بعد از کشیدن دندان شوید:
    • مصرف داروهای مسکن تجویز شده توسط دندانپزشک در ساعت‌های دقیق
    • استفاده از کمپرس سرد در دو روز اول بعد از کشیدن دندان
    • شستن دهان با آب نمک
    • عدم مصرف الکل و سیگار به مدت 48 ساعت
    • عدم استفاده از نی برای نوشیدن مایعات
    • عدم مکیدن و خارج کردن آب دهان
  7. چه زمانی لازم است تا بعد از کشیدن دندان با دندانپزشک تماس گرفته شود؟

    اگر هر کدام از علائم زیر را مشاهده کردید، در اسرع وقت با کلینیک دندانپزشکی تماس بگیرید و از دندانپزشک خود راهنمایی بخواهید:
    • وجود مشکلاتی در بلع و یا تنفس
    • تب
    • درد شدیدی که به کمک دارو های مسکن کاهش نمی‌یابد.
    • خونریزی بیش از اندازه
    • وجود چرک و یا خون در ترشحات بینی
    • تورمی که بعد از 3 روز بدتر می شود.
    • بی حسی مداوم
  8. آیا تمام افراد می‌توانند کاندیدای کشیدن دندان باشند؟

    تشخیص اینکه باید دندانی کشیده شود و یا خیر، بر عهده دندانپزشک متخصص و با توجه به شرایط بیمار است. افرادی که دچار بیماری‌های نقص ایمنی، بیماری کنترل نشده دیابت، بیماری‌های کلیوی، لوسمی و لنفوم، هموفیل، بیماری‌های قلبی حاد و ... می‌باشند، باید این موارد را با دندانپزشک خود مطرح کنند که ایشان ارزیابی‌های مهمی را قبل از کشیدن دندان داشته باشد.
  9. تورم بعد از کشیدن دندان عقل تا چه زمانی ادامه دارد؟

    تورم بعد از کشیدن دندان به طور معمول بین 48 ساعت تا 72 ساعت ادامه دارد که با رعایت نکات و دستورالعمل های دندانپزشک کاهش پیدا می‌کند.

آیا قصد دارید تا برای کشیدن دندان به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید؟ آیا دندان خود را کشیده اید؟ چه مراقبت ها و اقداماتی را باید بعد از این درمان انجام دهید؟ در این مفاله با ما همراه باشید تا این نکات را به بهترین شکل به دست آورید.

تماس سریع

02122976274
02122963447
09380132273

پاسداران-بالاتر از میدان هروی-خیابان وفامنش نبش مکران شمالی-پلاک 32، طبقه 2