ترمیم کامپوزیت دندان چیست؟ | نحوه انجام، قیمت ترمیم + مراحل ترمیم کامپوزیت دندان چیست؟ | نحوه انجام، قیمت ترمیم + مراحل کلینیک دندانپزشکی دکتر جوادیان

ترمیم کامپوزیت دندان چیست؟ | نحوه انجام، قیمت ترمیم + مراحل

سه شنبه, 09 آذر 1400 ساعت 13:47
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

چکیده مطلب

بعد از نصب کامپوزیت روی دندان ها چه مدت بعد برای ترمیم آن باید اقدام نمود؟ این سوالی است که برای تمام افرادی که قصد انجام این خدمت زیبایی دندانپزشکی را دارند، ایجاد می شود.
به نظر شما چه مواردی بر سلامت این روکش ها تاثیر دارند؟ آیا در صورت آسیب دیدگی قابلیت ترمیم خواهند داشت؟ چگونه متوجه شویم که کامپوزیت هایمان نیاز به ترمیم دارند؟
در این مقاله پاسخ این سوالات و هر آنچه که درباره ترمیم کامپوزیت دندان باید بدانید را گردآوری کرده ایم. با دکتر لاله جوادیان همراه باشید.

آیا کامپوزیت قابلیت ترمیم دارد؟

آیا کامپوزیت قابلیت ترمیم دارد؟

به طور معمول طول عمر و ماندگاری کامپوزیت در حدود 5 تا 7 سال می باشد. در صورتی که به درستی از این روکش ها مراقبت شود، نیاز به ترمیم آن ها به تعویق می افتد. اما در صورت عدم انجام مراقبت های لازم و یا پایان عمر این روکش ها، نیاز به ترمیم پیدا می کنند که در این صورت، ترمیم آن ها به آسانی و طی یک جلسه مراجعه به کلینیک دندانپزشکی انجام می شود.

ترمیم کامپوزیت چگونه انجام می شود؟

توصیه می شود برای ترمیم کامپوزیت دندان مجددا به متخصص دندانپزشکی که نصب اولیه آن را انجام داده بود، مراجعه نمایید. زیرا ایشان بهتر می دانند که از چه برند و سایه رنگی برای دندان های شما استفاده کرده اند و با استفاده مجدد از آن، به طبیعی تر شدن و شبیه تر شدن به رنگ سایر کامپوزیت های دندان هایتان کمک خواهند کرد.
نصب کامپوزیت جدید بر روی روکش قبلی انجام نمی شود، زیرا این کار باعث ضخیم شدن لایه کامپوزیت می گردد و این امر بر ظاهر آن تاثیر نامطلوبی خواهد داشت.
دندانپزشک پس از برداشتن لایه کامپوزیت قبلی و تمیز کردن دندان، اقدام به نصب مواد جدید می نماید.
نصب مواد جدید همانند نصب اولیه آن صورت می گیرد، به این صورت که مواد بر روی دندان ها قرار داده شده و با ابزار دندانپزشکی به آن ها شکل داده شده و با نور آبی مخصوص محکم می گردند. در مرحله آخر، دندانپزشک اقدام به پالیش کردن مواد کامپوزیت می نماید.

علل نیاز به ترمیم کامپوزیت

علل نیاز به ترمیم کامپوزیت

بروز هریک از موارد زیر می تواند نشانه ای برای نیاز به ترمیم کامپوزیت دندان باشد:

  1. آسیب دیدگی کامپوزیت

    در صورتی که کامپوزیت دچار شکستگی و لب پر شدگی شود و یا ظاهر آن همانند قبل رضایت بخش نباشد، باید نسبت به ترمیم آن اقدام نمود. کامپوزیت آسیب دیده علاوه بر تاثیر نامطلوبی که بر ظاهر دندان ها دارد، می تواند سلامت دهان و دندان بیمار را به خطر اندازد، زیرا ترک ها و یا شکستگی های موجود بر روی این روکش ها تبدیل به محلی برای تجمع پلاک ها و یا ذرات غذایی می شوند و به این ترتیب موجب پوسیدگی دندان های زیرین خود می گردند.
  2. تغییر رنگ کامپوزیت

    عوامل مختلفی می توانند سبب تغییر رنگ و یا بدرنگ شدن کامپوزیت ها شوند. یکی از این موارد، وجود تخلخل بر سطح آن ها می باشد که موجب می گردد تا مقاومت بالایی در برابر رنگ پذیری نداشته باشند. مورد بعدی عدم انجام مراقبت های لازم است که از عوارض آن می توان به زرد و یا لکه دار شدن کامپوزیت ها اشاره کرد. گاهی تغییر رنگ بر اثر از بین رفتن پیوند بین دندان و روکش آن می باشد.
  3. افتادن کامپوزیت

    مواردی مانند عفونت لثه و پوسیدگی دندان های زیر کامپوزیت از عوامل موثر بر ضعیف شدن پیوند بین روکش ها و دندان ها و افتادن کامپوزیت ها می باشند.
  4. نارضایتی بیمار از نتیجه درمان

    گاهی مواردی مانند مناسب نبودن رنگ روکش ها و یا عدم نصب صحیح و طبیعی نبودن نتیجه درمان، موجب نارضایتی بیمار می گردند که در این صورت ممکن است بیمار ترجیح دهد تا کامپوزیت دندان خود را ترمیم و یا تعویض نماید.

هزینه ترمیم کامپوزیت دندان

قیمت ترمیم این روکش ها به فاکتور های مختلفی بستگی دارد. این موارد می توانند شامل مواردی مانند تعداد روکش هایی که آسیب دیده اند و همچنین دستمزد دندانپزشک باشند. جهت اطلاع از قیمت نهایی و دقیق ترمیم این روکش ها می توانید به کلینیک دندانپزشکی دکتر جوادیان مراجعه نمایید و یا با کلینیک تماس بگیرید.

روشهای پیشگیری از نیاز به ترمیم کامپوزیت

رعایت موارد زیر در حفظ سلامتی و افزایش ماندگاری کامپوزیت نقش بسیار موثری دارند و توجه به آن ها موجب تاخیر در نیاز به ترمیم آن ها می گردد:

  1. رعایت بهداشت دهان و دندان

    رعایت مواردی که در حفظ سلامتی دندان ها موثر می باشند، در حفظ سلامتی و ماندگاری کامپوزیت ها نیز نقش بسیار مهمی دارند. این موارد شامل مسواک زدن روزانه، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهانشویه و خمیر دندان مناسب می باشند.
  2. عدم مصرف دخانیات

    مصرف دخانیاتی مانند سیگار و قلیان تاثیر بسیار نامطلوبی بر سلامتی و زیبایی کامپوزیت ها دارد. نیکوتین موجود در آن ها از موارد آسیب زایی می باشد که موجب تغییر رنگ و لکه دار شدن روکش ها می شود به همین دلیل توصیه می شود تا در صورت تمایل به استفاده از این روش، از مصرف دخانیات خودداری نمایید.
  3. ترک عادات مضر

    برخی عادات مضر مانند جویدن یخ، دندان قروچه و یا باز کردن درب اشیاء با دندان از مواردی هستند که موجب ساییدگی، شکستگی و لب پر شدگی این روکش ها می گردند. بنابراین با توجه به نوع عادتی که دارید بهتر است که از نایت گارد استفاده کنید و یا آن عادات را کنار بگذارید.
  4. حذف و یا کاهش مصرف مواد غذایی آسیب زا

    مصرف مواد غذایی ونوشیدنی های شیرین، اسیدی، رنگی باعث تغییر رنگ و همچنین کاهش طول عمر کامپوزیت می شوند. پس در صورتی که قصد دارید این نوع روکش ها را برای درمان و یا ترمیم دندان های آسیب دیده خود مورد استفاده قرار دهید، مصرف این مواد غذایی را به حداقل برسانید و همچنین از شستن و مسواک زدن دندان هایتان پس از خوردن آن ها غافل نشوید.
  5. مراجعه منظم به کلینیک دندانپزشکی

    اکثر افراد مراجعات منظم به کلینیک دندانپزشکی را جدی نمی گیرند، در حالی که این مورد نقش به سزایی در کنترل و حفظ سلامتی دهان و دندان و همچنین تمام روش هایی که برای ترمیم و یا درمان دندان های خود به کار می گیرید، دارد. انجام چکاپ های منظم موجب می شود تا در صورت بروز هرگونه مشکل، هرچه سریع تر تشخیص داده شده و درمان شود. پیشرفت مشکلات و بیماری های به وجود آمده علاوه بر نیاز به صرف هزینه های درمانی بیشتر، می تواند موجب ایجاد عواقب جبران ناپذیری مانند از دست دندان گردد.
  6. دقت در انتخاب دندانپزشک زیبایی

    نصب روکش های دندانی باید با دقت و ظرافت بسیار زیادی انجام شود که این کار نیازمند تجربه و مهارت بالای دندانپزشک زیبایی دارد و در صورتی که به درستی انجام نشود، علاوه بر نتیجه نامطلوب، موجب به خطر افتادن سلامت دهان و دندان می گردد و در نتیجه بیمار مجبور می شود تا در مدت زمان کوتاهی نسبت به تعویض و یا ترمیم آن ها اقدام نماید.

در صورت عدم ترمیم به موقع کامپوزیت چه اتفاقی می افتد؟

آسیب به کامپوزیت ممکن است موجب آسیب به دندان ها و ایجاد پوسیدگی در آن ها گردد. در صورتی که کامپوزیت ها به موقع ترمیم نشوند، پوسیدگی ها گسترش می یابند و موجب آسیب به ریشه دندان ها می گردند که در این صورت درمان آن نیاز به عصب کشی پیدا می کند. برای پوشاندن دندان شکسته و عصب کشی شده از تاج دندانی استفاده می شود و نمی توان مجددا کامپوزیت بر روی آن نصب کرد.

عوامل موثر بر افتادن کامپوزیت

دانستن مواردی که موجب افتادن کامپوزیت می شوند، می تواند به شما در مراقبت بهتر و بیشتر از روکش هایتان کمک نماید. این موارد عبارتند از:

  1. پوسیدگی دندان های کامپوزیت شده
  2. بیماری های پریودنتال مانند عفونت لثه
  3. وارد شدن فشار زیاد به روکش ها بر اثر عواملی مانند ضربه خوردن به صورت و یا عاداتی مانند دندان قروچه
  4. عدم نصب اصولی و صحیح آن ها توسط دندانپزشک و نداشتن پیوند و چسبندگی لازم با دندان ها
  5. پایان عمر کامپوزیت

سوالات متداول

  1. در صورت آسیب دیدگی روکش ها، پیش از مراجعه به دندانپزشک چه اقداماتی انجام دهیم؟

    سعی کنید به دندانی که روکش آن آسیب دیده است، فشاز زیادی وارد نکنید و همچنین به طور مرتب مسواک بزنید تا از تجمع پلاک و جرم درون آن و ایجاد پوسیدگی پیشگیری نمایید. توصیه می شود روزی دو بار از قرقره آب نمک استفاده کنید.
  2. آیا در صورتی که به درستی از کامپوزیت ها مراقبت کنیم، نیاز به تعویض و یا ترمیم آن ها خواهیم داشت؟

    بله. گرچه مراقبت صحیح از روکش ها موجب افزایش دوام و ماندگاری آن ها می شود، اما پس از گذشت 5 تا 7 سال و پایان طول عمر طبیعی آن ها، باید تعویض گردند.
خواندن 1786 دفعه آخرین ویرایش در پنج شنبه, 11 آذر 1400 ساعت 06:50

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

تماس سریع

02122976274
02122963447
09380132273

پاسداران-بالاتر از میدان هروی-خیابان وفامنش نبش مکران شمالی-پلاک 32، طبقه 2