آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟ آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟ کلینیک دندانپزشکی دکتر جوادیان

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟ | 7 روش کاهش درد + پیشگیری

سه شنبه, 03 اسفند 1400 ساعت 11:18
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

چکیده مطلب

اگر شما نیز قصد جایگزین کردن دندان از دست رفته خود با استفاده از ایمپلنت را دارید، حتما درد ناشی از آن یکی از دغدغه هایتان می باشد. آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟ چه عواملی باعث افزایش درد پس از ایمپلنت می شوند؟
درد پس از ایمپلنت دندان تا چقدر باقی می ماند؟
در این مقاله قصد داریم تا علاوه بر پاسخ به سوالات، فوق روش هایی را برای کاهش درد ایمپلنت به شما معرفی کنیم، پس با دکتر لاله جوادیان همراه باشید.

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

عمل جراحی ایمپلنت دندان با تزریق بی حسی موضعی انجام می شود و بیمار حین انجام آن درد و ناراحتی را احساس نخواهد کرد. پس از پایان جراحی و از بین رفتن اثر بی حسی ممکن است بیمار تا حدودی دردی را تجربه کند که میزان و شدت آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است و بستگی به آستانه تحمل درد بیمار دارد. گرچه امروزه دندانپزشکان از روش های پیشرفته و نوینی برای انجام این جراحی استفاده می کنند، اما باز هم بیمار مقداری درد و ناراحتی را احساس خواهد کرد.
بروز این درد کاملا طبیعی است و به این دلیل می باشد که بافت های مختلفی از جمله بافت لثه، استخوان، عروق خونی و اعصاب دستکاری می شوند. این درد را می توان با استفاده از روش های مختلفی که در ادامه این مطلب به آن ها اشاره خواهیم کرد، تسکین داد.

8 دلیل ایجاد کننده درد ایمپلنت دندان

موارد زیر می توانند موجب افزایش درد پس از انجام این درمان شوند:

  1. نصب مجدد هیلینگ گپ

    پیچ کوچکی که در بالای ایمپلنت پیچ می شود، هیلینگ گپ نامیده می شود. احتمال شل شدن این پیچ کوچک و خارج شدن آن از محل خود همزمان با شروع فرایند بهبودی وجود دارد. در این صورت دندانپزشک آن را از محل خود خارج کرده، تمیز می نماید و مجددا در جای خود پیچ می کند. انجام این کار می تواند مقداری درد و ناراحتی را برای بیمار ایجاد کند.
  2. شل شدن پایه ایمپلنت

    پایه ایمپلنت می تواند بر اثر مواردی مانند نبود استخوان کافی و عدم ایجاد پیوند محکم بین استخوان فک و پایه ایمپلنت، شل شود و بیمار مقداری درد و ناراحتی را تجربه کند که در این شرایط دندانپزشک پایه ایمپلنت را از محل خود خارج می کند و پس از انجام اقدامات لازم که می توانند شامل انجام پیوند استخوان باشند، مجددا پایه ایمپلنت را در محل خود قرار دهد.
  3. عفونت

    یکی از عوارضی که ممکن است پس از کاشت ایمپلنت رخ دهد، عفونت می باشد. بروز عفونت با درد همراه خواهد بود که در این صورت با مشورت با دندانپزشک می توان اقدامات درمانی لازم و مناسب را انجام داد.
  4. پس زدن ایمپلنت

    در برخی موارد ممکن است عمل کاشت ایمپلنت موفقیت آمیز نباشد و پیوند لازم بین استخوان فک و پایه ایمپلنت به وجود نیاید و به اصطلاح بدن ایمپلنت را پس بزند. در این صورت بیمار دردی را در آن ناحیه احساس خواهد کرد که نیاز است بیمار به مطب دندانپزشک خود مراجعه نماید تا اقدامات درمانی لازم صورت گیرد.
  5. آسیب دیدن استخوان فک هنگام دریل کردن

    گرچه این اتفاق پس از کاشت ایمپلنت متداول نیست، اما در برخی موارد ممکن است بر اثر حرارت ایجاد شده هنگام دریل کردن استخوان فک، به نواحی اطراف استخوان آسیب وارد کند و علائمی از قبیل درد و سوزش را به وجود آورد. در این شرایط دندانپزشک اقدام به خارج کردن ایمپلنت و درمان استخوان آسیب دیده می کند و مجددا عمل کاشت را انجام می دهد.
  6. آسیب رساندن به عصب دندان

    گاهی ممکن است دندانپزشک حین دریل کردن استخوان فک به رشته های عصبی که در آن نزدیکی قرار دارند، آسیب وارد کند که در نتیجه بیمار درد و ناراحتی را احساس خواهد کرد. این اتفاق به ندرت رخ می دهد و در صورتی که اتفاق بیفتد دندانپزشک، ایمپلنت را خارج کرده و پس از انجام درمان های لازم مجددا اقدام به کاشت آن می نماید.

کاهش درد ایمپلنت در بازه های زمانی مختلف

درد پس از ایمپلنت می تواند در دوره های مختلفی و بر اثر عوامل متعددی به وجود آید که در ادامه به توضیح کامل آن ها پرداخته ایم:

  1. پس از یک هفته

    به طور معمول احساس درد تا یک هفته پس از ایمپلنت دندان طبیعی است و در این دوره می توان با استفاده از داروهایی که دندانپزشک توصیه کرده است آن را تسکین داد.
  2. پس از دو هفته

    در این مدت زمان معمولا درد ناشی از ایمپلنت فروکش کرده است. اما اگر همچنان این درد ادامه داشته باشد و یا زیاد شده باشد، می تواند نشان دهنده عفونت محل کاشت باشد که در این صورت بهتر است با دندانپزشک خود مشورت نمایید تا راهنمایی های لازم برای درمان آن را انجام دهد.
  3. پس از گذشت 3 تا 4 ماه

    در این مدت زمان می تواند ناشی از عواملی مانند عفونت، بیماری های خود ایمنی، تداخل دارویی، داشتن سلامت عمومی ضعیف، واکنش آلرژیک، خونرسانی ضعیف و یا پس زدن ایمپلنت توسط بدن و یا آسیب به اعصاب و عروق خونی در آن ناحیه باشد. در صورتی که بیمار در این مدت زمان دردی را تجربه کند باید فورا با دندانپزشک خود ملاقات کند تا معاینات لازم برای یافتن علت و انجام اقدامات درمانی لازم صورت گیرد.
  4. پس از یک سال یا بیشتر

    بروز درد پس از گذشت یک سال یا بیشتر می تواند ناشی از مواردی مانند عفونت، مصرف سیگار، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان، سفید کردن دندان ها و همچنین تحلیل رفتن بافت لثه در ناحیه ای که ایمپلنت شده است، باشد. در این صورت نیز تنها اقدامی که می توان کرد، مراجعه به کلینیک دندانپزشکی و انجام معاینات لازم و دریافت درمان های مورد نیاز می باشد.

آیا می توان از بروز درد ایمپلنت جلوگیری کرد؟

جلوگیری از این موضوع شاید غیرقابل پیشگیری باشد، اما انجام این روند درمانی نزد متخصص ایمپلنت و عمل به توصیه های ایشان، می تواند بهترین راه برای رسیع و راحت تر سپری کردن دوره نقاهت باشد.
از آن جایی که کاشت ایمپلنت نیاز به انجام جراحی دارد، دندانپزشکی که انتخاب می کنید باید مهارت کافی را داشته باشد تا به بافت لثه آسیب نرساند و همچنین از مواد با کیفیت استفاده کند تا بدن به آن حساسیت نشان ندهد. توجه به این مورد باعث می شود تا پس از انجام این فرایند، کمترین میزان درد را تجربه کنید. دریافت هزینه های کم تر از حد معمول توسط دندانپزشک برای انجام این درمان نباید به عنوان معیاری برای انتخاب دندانپزشک قرار بگیرد، زیرا این مورد با ارائه کار بی کیفیت و غیر استاندارد که می تواند عوارض زیادی از جمله درد را به همراه داشته باشد، ارتباط مستقیمی دارد. به همین دلیل توصیه می شود که برای انتخاب دندانپزشک تحقیقات کافی را انجام دهید.

چطور می توانم درد بعد از ایمپلنت را کم کنم؟

راه های مختلفی برای کمک به کاهش و تسکین درد پس از ایمپلنت دندان وجود دارد که به بیماران توصیه می شود از آن ها استفاده کنند:

  1. انجام دستورالعمل های دندانپزشک

    دندانپزشک پس از آن که هر کدام از مراحل کاشت ایمپلنت را انجام می دهد، مراقبت های لازم را به بیمار آموزش می دهد تا دچار عوارض نشود و سرعت بهبودی و از بین رفتن درد بالا تر رود. بنابراین بیمار باید در انجام نکاتی که به او آموزش داده شده است، دقت لازم را داشته باشد تا درمان موفقیت آمیزی با کم ترین میزان درد را تجربه کند و سلامت دهان و دندان او به خطر نیفتد.
  2. مصرف داروهای مسکن

    به طور معمول دندانپزشک پس از کاشت ایمپلنت، دارو های مسکنی مانند استامینوفن و یا ایبوپروفن را برای تسکین درد و کاهش التهاب تجویز می نماید که بیمار باید آن ها را مطابق با دوز و در ساعت هایی که دندانپزشک مشخص کرده است، مصرف نماید. در مواردی که درد با مصرف این دارو ها کاهش پیدا نکند بهتر است که با دندانپزشک تماس گرفته و موضوع را با ایشان در میان بگذارید تا دوز مصرفی و یا نوع دارو را تغییر دهد. از مصرف خودسرانه و یا تغییر دادن دارو بدون مشورت دندانپزشک خودداری کنید.
  3. استفاده از کمپرس یخ

    سرما نقش بسیار موثری در بی حس کردن ناحیه دردناک و کاهش درد و التهاب دارد. به همین دلیل توصیه می شود تا چند روز پس از انجام این تکنیک کمپرس یخ را بر روی صورت خود و در نزدیکی ناحیه ای که ایمپلنت شده است، قرار دهید تا درد آن تسکین یابد.
  4. قرقره کردن آب نمک

    به طور کلی قرقره کردن آب نمک از رشد باکتری ها و ایجاد عفونت در دهان پیشگیری می کند. توصیه می شود پس از ایمپلنت کردن نیز دهان خود را به طور مرتب با آب نمک شستشو دهید تا ناحیه ایمپلنت شده دچار عفونت نشود و بهبودی سریع تر حاصل گردد.
  5. مصرف غذاهای سرد و نرم

    در مدت زمان ریکاوری بهتر است غذاهای سرد و نرم مانند سوپ، شیربرنج، ماست و آبمیوه مصرف گردد و از خوردن غذا های داغ و همچنین سفت در طول این مدت خودداری کنید تا لثه دچار التهاب و درد نشود و دوره ریکاوری زودتر به پایان برسد.
  6. رعایت بهداشت دهان و دندان

    ممکن است دندانپزشک معالج تا زمانی که بهبودی کامل حاصل نشود، بیمار را از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منع کند و به جای آن از محلول آب نمک استفاده شود. به طور کلی رعایت بهداشت دهان و دندان نقش بسیار موثری در حفظ سلامت دهان و دندان و پیشگیری از دردهای ناشی از التهابات لثه دارد.
  7. استراحت کردن

    بهبود بدن پس از هر گونه جراحی نیاز به استراحت دارد تا بدن بتواند انرژی خود را جهت ترمیم بافت های خود مصرف کند. بنابراین بیمار پس از انجام این روش باید استراحت کافی داشته باشد و از انجام فعالیت های شدید و یا بلند کردن اجسام سنگین در مدت زمانی که دندانپزشک معین کرده است، خودداری کند تا دچار درد و یا خونریزی لثه نشود و همچنین به ایمپلنت او آسیب وارد نگردد.

درد پس از ایمپلنت دندان تا چقدر باقی می ماند؟

درد پس از ایمپلنت دندان تا چقدر باقی می ماند؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که نمی توان مدت زمان مشخصی را برای پایان این درد مشخص کرد، زیرا بهبودی و تسکین یافتن درد پس از ایمپلنت به موارد متعددی از قبیل شرایط کلی و سلامت عمومی بیمار، سلامت دهان و دندان او، دقت در انجام مراقبت های پس از کاشت ایمپلنت و همچنین تخصص و مهارت دندانپزشک در انجام این فرایند بستگی دارد. اما به طور کلی درد و ناراحتی بین 5 تا 10 روز باقی می ماند و التهاب نیز پس از 3 تا 5 روز کاهش پیدا می کند. در صورتی که درد و التهاب پس از گذشت این مدت زمان بهبود نیابد، بهتر است که با دندانپزشک معالج خود مشورت نمایید تا علت آن پیدا شود و درمان های لازم را دریافت نمایید.

سوالات متداول

  1. چگونه می توان از درد ایمپلنت پیشگیری کنم؟

    درد ناشی از ایمپلنت دندان قابل پیشگیری نیست، اما با رعایت برخی نکات می توان آن را به حداقل رساند. از مواردی که می توانند در کاهش و یا تسکین آن نقش داشته باشند می توان به استفاده از کمپرس یخ، مصرف داروهای مسکن، مصرف غذا های سرد و نرم و شستشوی دهان با محلول آب نمک اشاره کرد.
  2. آیا کاشت ایمپلنت دندان درد دارد؟

    برای انجام این فرایند داروی بی حسی به صورت موضعی تزریق می شود و بیمار در حین انجام آن دردی را احساس نمی کند و تنها فشار هایی را که دریل به استخوان فک وارد می کند را احساس خواهد کرد.
  3. اکسید نیتروژن چه تاثیری بر تسکین درد پس از ایمپلنت دارد؟

    اکسید نیتروژن که گاز خنده آور نیز نامیده می شود تاثیر بی حسی ندارد و تنها باعث ایجاد احساس آرامش در بیمار می شود. استفاده از این گاز برای بیماران در رده های سنی مختلف بی خطر بوده و بیمار می تواند از آن در منزل نیز استفاده کند. استفاده از این گاز پیش از انجام جراحی برای بیمار، باعث می شود که او در حالت ناهوشیاری قرار بگیرد و دردی را تجربه نکند.
خواندن 536 دفعه آخرین ویرایش در چهارشنبه, 25 اسفند 1400 ساعت 14:31

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

تماس سریع

02122976274
02122963447
09380132273

پاسداران-بالاتر از میدان هروی-خیابان وفامنش نبش مکران شمالی-پلاک 32، طبقه 2

سوالات متداول

  1. آیا ایمپلنت دندان قدیمی باید حتما جایگزین شود؟

    تا زمانی که با مراقبت ها و نگهداری های لازم، ایمپلنت دچار آسیب و عفونت نشود، شاید هرگز نیاز به تعویض ایمپلنت دندان به وجود نیاید. برای مراقبت درست و اطمینان از سلامت دهان و دندان و ایمپلنت خود، لازم است تا هر چند وقت یک بار (حدود 6 ماه یک بار) برای چکاپ به مطب دندانپزشکی بروید. همچنین عامل اصلی در موفق بودن ایمپلنت دندان، تخصص و تبحر دندانپزشک می باشد. متخصص ایمپلنت دندان علاوه بر اینکه دارای مهارت کافی در زمینه کاشت ایمپلنت می باشد، توانایی و تبحر لازم را برای درمان بیماری های لثه، پیوند استخوان و لیفت سینوس دارد.
  2. آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

    ایمپلنت همانند یک جراحی معمولی می باشد، بنابراین بروز درد و ناراحتی بعد از آن کاملا طبیعی بوده و به کمک دارو های مسکن به مرور زمان رفع می گردد. این امکان نیز وجود دارد تا میزان درد در برخی از افراد به قدری کم باشد که نیازی به استفاده از دارو های مسکن نداشته باشند. حدود 3 الی 4 ساعت بعد از کاشت ایمپلنت دندان بی حسی از بین رفته و درد آغاز می گردد که این درد تا حدود 10 روز ادامه خواهد داشت. بهتر است تا در این دوران غذا های نرم و دارو های مسکن تجویز شده توسط دندانپزشک متخصص را مصرف کنید.
  3. چه زمانی بعد از کشیدن دندان، ایمپلنت کاشته می شود؟

    برای کاشت ایمپلنت دندان دو روش کلی وجود دارد. یکی از آن ها ایمپلنت فوری بوده که در این روش، بلافاصله بعد از کشیدن دندان، ایمپلنت کاشته می شود. این روش تنها در مواقعی انجام می گیرد که برای تثبیت دندان، تراکم استخوان به قدر کافی وجود داشته باشد. مزیت این روش درمانی، صرفه جویی در وقت و کاهش تعداد جراحی های مورد نیاز برای کاشت است، اما احتمال ناموفق بودن درمان در این روش بیشتر می باشد. روش بعدی به این صورت است که بعد از کشیده شدن دندان، پیوند استحوان انجام شده و به حدود 3 ماه دوره بهبودی نیاز دارد. این روش نتیجه موفقیت آمیز بیشتری را به همراه دارد.
  4. آیا ظاهر ایمپلنت دندان طبیعی است؟

    بسیاری از افرادی که قصد انجام ایمپلنت دندان را دارند، نگران این هستند که مبادا ظاهر بدی روی دندان هایشان داشته باشد. اما باید گفت که پاسخ این سوال را می توان یک بله ی محکم و قطعی گفت، زیرا ایمپلنت دندان به دندان طبیعی شباهت بسیار زیادی دارد.
  5. آیا امکان سفید کردن ایمپلنت دندان وجود دارد؟

    ایمپلنت دندان را همانند دیگر روش های زیبایی دندان، نمی توان سفید تر کرد و بلیچینگ دندان اثر مثبتی روی ایمپلنت ندارد. اگر قصد انجام بلیچینگ دندان را دارید، بهتر است تا در ابتدا این کار را انجام دهید و بعد از آن اقدام به کاشت ایمپلنت دندان نمایید تا بتوانید رنگ ایمپلنت خود را مشابه با دندان های کناری پیدا کنید.
  6. آیا عدم موفقیت درمان ایمپلنت ممکن است؟

    احتمال شکست و عدم موفقیت هر درمان پزشکی وجود دارد و ایمپلنت دندان نیز مانند هر روش درمانی دیگری ممکن است تا با شکست رو به رو شود. اما با این وجود می توان به قطع گفت که اگر دندانپزشک متخصص را برای درمان خود انتخاب نمایید، این درمان با احتمال موفقیت بالای 98 درصد به اتمام خواهد رسید.
  7. آیا امکان خرابی و پوسیدگی ایمپلنت دندان وجود دارد؟

    ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم بوده که این فلز به هیچ عنوان دچار پوسیدگی نمی شود. اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند به راحتی تاج دندان و اطراف ایمپلنت دندان را دچار عفونت کرده که در این شرایط، احتمال لق شدن ایمپلنت دندان نیز وجود دارد.
  8. چه تعداد ایمپلنت دندان مورد نیاز من می باشد؟

    در صورتی که یک دندان از دست رفته داشته باشید، به یک ایمپلنت نیاز دارید، اما اگر بیش از یک دندان خود را از دست داده باشید، این احتمال وجود دارد که برای هر دندان به ایمپلنت نیازمند نباشید. فک بالا و پایین با هم تفاوت هایی دارند، در واقع فک پایین از تراکم استخوان بیشتری نسبت به فک بالا برخوردار است. برای متوجه شدن تعداد دقیق ایمپلنت مورد نیاز خود، باید با دندانپزشک مشورت نمایید.
  9. کدام دندان ها می توانند ایمپلنت شوند؟

    کاشت ایمپلنت دندان محدودیت عددی ندارد و یک یا مجموعه ی کامل دندان را می توان ایمپلنت کرد که این موضوع کاملا به شرایط بیمار بستگی دارد.
  10. آیا امکان کاشت ایمپلنت دندان برای خانم باردار وجود دارد؟

    با وجود اینکه ایمپلنت دندان روشی کاملا بی خطر می باشد، اما همواره به خانم های باردار توصیه می شود تا این درمان را به بعد از زایمان خود موکول کنند. قبل از شروع به درمان، برای بررسی و ارزیابی های لازم، بیمار باید عکس های رادیولوژی و اسکن تهیه کند که قرار گرفتن مادر باردار در معرض اشعه می تواند به جنین آسیب وارد کند. همچنین بعد از کاشت ایمپلنت دندان برای کاهش درد و احتمال بروز عفونت، لازم است تا دارو های مسکن مصرف شود که برخی از این دارو ها می تواند برای جنین مضر باشد.
  11. کاشت ایمپلنت دندان با لیزر چگونه است؟

    کاشت ایمپلنت دندان با لیزر یک روش کم تهاجمی و راحت تر می باشد و در این روش بیمار درد کمتری را تجربه خواهد کرد. بیو لیزر، سیستم فیبری نوری دارد که با برخورد به بافت هدف، می تواند برش را راحت تر و دور از صدای ناخوشایند دریل جراحی، ایجاد کند. با کمک لیزر که روشی مطمئن می باشد، دندانپزشک می تواند درمان های پیچیده تر را راحت تر انجام دهد. همپنین درد کمتری برای بیمار ایجاد شده و دوره نقاهت را سریع تر می گذراند.
  12. آیا ایمپلنت دندان بوی بدی در دهان ایجاد می کند؟

    با وجود اینکه ایمپلنت دندان عملکردی مشابه با دندان طبیعی دارد، اما در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند مشکلات کوچک و بزرگی به همراه داشته باشد. یکی از این مشکلات بوی بد دهان است که تعیین علت دقیق آن کار راحتی آسانی نیست. با این حال موارد زیر می توانند دلیلی بر ایجاد بوی بد دهان توسط ایمپلنت دندان باشند:
    • به وجود آمدن پلاک روی ایمپلنت: ایجاد پلاک دندانی، علاوه بر تحت تاثیر قرار دادن بوی دهان، می تواند بیماری های لثه را به دنبال داشته باشد که در این شرایط احتمال از بین رفتن ایمپلنت دندان وجود دارد.
    • گیر کردن مواد غذایی در ایمپلنت: همانطور که غذا در بین دندان های طبیعی گیر می کند، این اتفاق برای ایمپلنت دندان نیز رخ می دهد. باقی ماندن تکه های غذا در ایمپلنت می توانند سبب ایجاد بوی بد دهان شوند. بنابراین باید روزانه مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده داشته باشید.
    • عفونت ایمپلنت: در صورت عفونت ایمپلنت دندان، بوی تندی ایجاد می شود. عفونت ایمپلنت نیز می تواند به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان رخ دهد، اما در صورت بروز آن حتما باید به مطب دندانپزشکی مراجعه نمایید.
  13. بین ایمپلنت تیتانیوم یا ایمپلنت زیرکونیا، کدام یک بهتر اند؟

    بسیاری از بیمارانی که برای ایمپلنت دندان مراجعه می کنند، نگرانی هایی درباره ایمپلنت تیتانیوم و یا زیرکونیا دارند. در واقع این افراد نمی دانند که کدام یک از این دو ایمپلنت برایشان مناسب تر است. دندانپزشک متخصص ایمپلنت با داشتن مهارت و تجربه و با در نظر گرفتن شرایط و خواسته های بیمار، نوع خاص ایمپلنت مناسب برای بیمار را انتخاب می کند. در ادامه به بررسی این دو نوع ایمپلنت می پردازیم:
    1. ایمپلنت تیتانیومی هزینه ای بالاتر از ایمپلنت زیرکونیا دارد.
    2. هر دو نوع سازگاری بسیار خوبی با بدن انسان دارند.
    3. زیبایی ظاهری ایمپلنت زیرکونیا بیشتر می باشد.
    4. با وجود خاصیت ارتجاعی کمتر ایمپلنت زیرکونیا، اما هر دو نوع دارای مقاومت و استحکام بسیار بالایی هستند.