تفاوت و شباهت ایمپلنت با دندان طبیعی تفاوت و شباهت ایمپلنت با دندان طبیعی کلینیک دندانپزشکی دکتر جوادیان

تفاوتها و شباهت های ایمپلنت با دندان طبیعی + سوالات متداول

پنج شنبه, 12 اسفند 1400 ساعت 10:20
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

مطالعه این مطلب 3 دقیقه زمان نیاز دارد

دسترسی سریع به عناوین این مطلب

چکیده مطلب

آیا به دنبال دانستن شباهت‌ها و تفاوت‌های ایمپلنت با دندان طبیعی هستید؟ آیا این روش می‌تواند جایگزین مناسبی برای دندان از دست رفته باشد؟ ایمپلنت چه شباهت‌هایی با دندان طبیعی دارد؟ تفاوت‌های آن‌ها کدام‌اند؟
در این مطلب به معرفی و شرح کامل تفاوت‌ها و شباهت‌های این ایمپلنت و دندان طبیعی پرداخته‌ایم تا با مطالعه آن بتوانید با خیال راحت تری اقدام به ایمپلنت کردن دندان‌های خود نمایید. پس با دکتر لاله جوادیان همراه باشید.

ایمپلنت و دندان طبیعی

افراد ممکن است بر اثر عوامل متعددی از جمله تصادف، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و یا ابتلا به برخی بیماری‌ها، یک یا چند دندان خود را از دست بدهند. از دست دادن دندان هم از نظر سلامت دهان و دندان و هم از لحاظ روحی می‌تواند عوارض بسیار بدی را برای فرد به همراه داشته باشد.
مشکلات این دسته از افراد با استفاده از ایمپلنت‌های دندانی که می‌توانند جایگزین بسیار مناسبی برای دندان‌ها باشند، قابل حل شدن است. این جسم خارجی با وجود تفاوت‌هایی که با دندان طبیعی دارد، شباهت‎های بسیار زیادی نیز با آن دارد. این شباهت‌ها را می‌توان از مزایای ایمپلنت به شمار آورد که موجب شده‌اند که افرادی که به هر دلیلی با مشکل از دست دادن دندان مواجه‌اند، بتوانند با خیال راحت این روش را به عنوان روش درمان این عارضه انتخاب کنند.

5 شباهت ایمپلنت و دندان طبیعی

5 شباهت ایمپلنت و دندان طبیعی

 دلیل مناسب بودن این روش، شباهت بسیار زیادی است که به دندان‌های طبیعی دارند. در ادامه با شباهت‌های آن‌ها آشنا می‌شویم:

  1. شباهت ظاهری

    تاج ایمپلنت‌ها از جنس سرامیک ساخته می‌شود. تاج‌های سرامیکی به دلیل قابلیت انعکاس نور و همچنین به دلیل استفاده از تکنولوژی‌های خاص برای ساخت آن ها شباهت بسیار زیادی به تاج دندان‌های طبیعی دارد. پایه ایمپلنت نیز کاملا زیر بافت لثه قرار می‌گیرد و تنها تاج آن همانند تاج دندان‌های طبیعی بیرون خواهد بود. این شباهت به قدری است که ممکن است سایر افراد با دیدن آن ها متوجه طبیعی نبودنشان نشوند و نتوانند آن‌ها را از دندان‌های طبیعی تشخیص دهند.
  2. شباهت عملکردی

    افرادی که از ایمپلنت‌های دندانی استفاده می‌کنند، می‌توانند آن‌ها را همانند دندان‌های طبیعی خود داشته باشند.
    ایمپلنت‌ها به این دلیل که با استخوان فک پیوند برقرار می‌کنند، ثبات بسیار بالایی دارند و در زمان عطسه کردن، سرفه کردن، خندیدن، صحبت کردن و غذا خوردن امکان خارج شدن آن‌ها از محل خود و همچنین لغزیدنشان وجود ندارد.
    همچنین این ویژگی باعث شده است که افراد بتوانند به راحتی عمل جویدن غذا را انجام دهند. تمام موارد ذکر شده شباهت عملکرد ایمپلنت و دندان طبیعی را شامل می‌شوند.
  3. امکان شل شدن

    هم ایمپلنت‌های دندانی و هم دندان طبیعی در صورتی که لثه دچار عفونت باکتریایی شدید شود، امکان شل و یا لق شدن آن‌ها وجود خواهد داشت که در هر دو مورد بیمار درد زیادی را تجربه خواهد کرد. لازم است بدانید که ایمپلنت‌ها همانند دندان‌ها دارای عروق و اعصاب نیستند و درد ایجاد شده به دلیل آسیب دیدن بافت‌های مجاور آن می‌باشد.
  4. حفظ ساختار فک و لثه

    پایه ایمپلنت همانند ریشه دندان طبیعی عمل کرده و با انتقال فشار‌هایی که هنگام جویدن غذا به آن‌ها وارد می‌شود به استخوان فک، باعث حفظ استحکام این استخوان و پیشگیری از تحلیل رفتن آن می‌شود. همچنین این ایمپلنت‌ها همانند دندان‌های طبیعی از برخورد غذا با لثه جلوگیری کرده و مانع از به وجود آمدن بیماری‌های لثه می‌شوند.
  5. حفظ بهداشت دهان و دندان

    انجام نکات مربوط به بهداشت دهان و دندان زمانی که افراد ایمپلنت دندانی دارند تفاوتی با دندان طبیعی ندارد. ایمپلنت‌ها مشکلی در مسواک زدن و نخ دندان کشیدن ایجاد نمی‌کنند

3 تفاوت ایمپلنت و دندان طبیعی

با وجود شباهت بسیار زیادی که ایمپلنت‌ها به دندان‌های مصنوعی دارند، اما در برخی موارد تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند که در ادامه به معرفی و شرح این تفاوت‌ها پرداخته‌ایم:

  1. پوسیده نشدن

    مصرف مواد غذایی مختلفی از جمله شیرینی‌ها باعث می‌شود که باکتری‌ها بر روی سطح دندان تجمع کرده و اسید تولید کنند. اسید تولید شده موجب پوسیدگی دندان ها می‌شود. این در حالی است که باکتری‌ها نمی‌توانند بر روی تاج سرامیکی ایمپلنت‌ها تاثیر داشته باشند و سلامت آن را به خطر بیندازند، به همین دلیل امکان پوسیدگی آن‌ها وجود نخواهد داشت.
  2. استحکام و دوام

    پایه ایمپلنت با استخوان فک جوش خورده و در جای خود محکم می‌شود، به طوری که می‌توان گفت که بخشی از استخوان شده است. این امر موجب می‌شود که پایه ایمپلنت استحکام بسیار بالایی داشته باشد. استحکام اباتمنت و پایه ایمپلنت به قدری است که اگر فشار و یا ضربه ای به آن وارد شود، تنها تاج آن ممکن است بشکند و پایه آن دچار شکستگی نمی‌شود. در صورتی که دندان‌ها توسط لیگامان پریودنتال به استخوان آلوئول متصل می‎شوند که این لیگامان از یک طرف به استخوان و از سمت دیگر به دندان متصل شده است. با توجه به توضیحات ذکر شده می‌توان گفت که استحکام و دوام ایمپلنت‌ها از دندان‌های طبیعی بیشتر می‌باشد.
  3. جابجا شدن

    ایمپلنت‌ها به این دلیل که پایه آن‌ها با استخوان فک پیوند می‌خورد، دیگر نمی‌توانند جابجا شوند، اما دندان‌های طبیعی درون لثه قرار دارند و همیشه امکان حرکت کردن و جابجا شدن آن‌ها وجود خواهد داشت. اهمیت این موضوع زمانی مطرح می‌شود که فرد پس از ایمپلنت کردن نیاز به ارتودنسی دندان و جابجا شدن و حرکت کردن دندان‌ها پیدا می‌کند.

سوالات متداول

  1. آیا ایمپلنت به اندازه دندان طبیعی دوام دارد؟

    مراقبت های پس از ایمپلنت همانند مراقبت از دندان‌های طبیعی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می‌باشد. اگر بیمار دستورات ایمپلنتوژیست خود را درباره مراقبت از ایمپلنت را به درستی رعایت کند، ماندگاری پایه آن تا 25 سال و دوام تاج آن 10 تا 15 سال می‌باشد.
  2. آیا تمیز کردن ایمپلنت همانند دندان طبیعی است؟

    بله. کاشت ایمپلنت اختلالی در تمیز کردن دندان‌ها به وجود نمی‌آورد و می‌توان همانند دندان‌های طبیعی آن را مسواک زد و نخ دندان کشید.
خواندن 319 دفعه آخرین ویرایش در یکشنبه, 07 فروردين 1401 ساعت 11:20

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

تماس سریع

02122976274
02122963447
09380132273

پاسداران-بالاتر از میدان هروی-خیابان وفامنش نبش مکران شمالی-پلاک 32، طبقه 2

سوالات متداول

  1. آیا ایمپلنت دندان قدیمی باید حتما جایگزین شود؟

    تا زمانی که با مراقبت ها و نگهداری های لازم، ایمپلنت دچار آسیب و عفونت نشود، شاید هرگز نیاز به تعویض ایمپلنت دندان به وجود نیاید. برای مراقبت درست و اطمینان از سلامت دهان و دندان و ایمپلنت خود، لازم است تا هر چند وقت یک بار (حدود 6 ماه یک بار) برای چکاپ به مطب دندانپزشکی بروید. همچنین عامل اصلی در موفق بودن ایمپلنت دندان، تخصص و تبحر دندانپزشک می باشد. متخصص ایمپلنت دندان علاوه بر اینکه دارای مهارت کافی در زمینه کاشت ایمپلنت می باشد، توانایی و تبحر لازم را برای درمان بیماری های لثه، پیوند استخوان و لیفت سینوس دارد.
  2. آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

    ایمپلنت همانند یک جراحی معمولی می باشد، بنابراین بروز درد و ناراحتی بعد از آن کاملا طبیعی بوده و به کمک دارو های مسکن به مرور زمان رفع می گردد. این امکان نیز وجود دارد تا میزان درد در برخی از افراد به قدری کم باشد که نیازی به استفاده از دارو های مسکن نداشته باشند. حدود 3 الی 4 ساعت بعد از کاشت ایمپلنت دندان بی حسی از بین رفته و درد آغاز می گردد که این درد تا حدود 10 روز ادامه خواهد داشت. بهتر است تا در این دوران غذا های نرم و دارو های مسکن تجویز شده توسط دندانپزشک متخصص را مصرف کنید.
  3. چه زمانی بعد از کشیدن دندان، ایمپلنت کاشته می شود؟

    برای کاشت ایمپلنت دندان دو روش کلی وجود دارد. یکی از آن ها ایمپلنت فوری بوده که در این روش، بلافاصله بعد از کشیدن دندان، ایمپلنت کاشته می شود. این روش تنها در مواقعی انجام می گیرد که برای تثبیت دندان، تراکم استخوان به قدر کافی وجود داشته باشد. مزیت این روش درمانی، صرفه جویی در وقت و کاهش تعداد جراحی های مورد نیاز برای کاشت است، اما احتمال ناموفق بودن درمان در این روش بیشتر می باشد. روش بعدی به این صورت است که بعد از کشیده شدن دندان، پیوند استحوان انجام شده و به حدود 3 ماه دوره بهبودی نیاز دارد. این روش نتیجه موفقیت آمیز بیشتری را به همراه دارد.
  4. آیا ظاهر ایمپلنت دندان طبیعی است؟

    بسیاری از افرادی که قصد انجام ایمپلنت دندان را دارند، نگران این هستند که مبادا ظاهر بدی روی دندان هایشان داشته باشد. اما باید گفت که پاسخ این سوال را می توان یک بله ی محکم و قطعی گفت، زیرا ایمپلنت دندان به دندان طبیعی شباهت بسیار زیادی دارد.
  5. آیا امکان سفید کردن ایمپلنت دندان وجود دارد؟

    ایمپلنت دندان را همانند دیگر روش های زیبایی دندان، نمی توان سفید تر کرد و بلیچینگ دندان اثر مثبتی روی ایمپلنت ندارد. اگر قصد انجام بلیچینگ دندان را دارید، بهتر است تا در ابتدا این کار را انجام دهید و بعد از آن اقدام به کاشت ایمپلنت دندان نمایید تا بتوانید رنگ ایمپلنت خود را مشابه با دندان های کناری پیدا کنید.
  6. آیا عدم موفقیت درمان ایمپلنت ممکن است؟

    احتمال شکست و عدم موفقیت هر درمان پزشکی وجود دارد و ایمپلنت دندان نیز مانند هر روش درمانی دیگری ممکن است تا با شکست رو به رو شود. اما با این وجود می توان به قطع گفت که اگر دندانپزشک متخصص را برای درمان خود انتخاب نمایید، این درمان با احتمال موفقیت بالای 98 درصد به اتمام خواهد رسید.
  7. آیا امکان خرابی و پوسیدگی ایمپلنت دندان وجود دارد؟

    ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم بوده که این فلز به هیچ عنوان دچار پوسیدگی نمی شود. اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند به راحتی تاج دندان و اطراف ایمپلنت دندان را دچار عفونت کرده که در این شرایط، احتمال لق شدن ایمپلنت دندان نیز وجود دارد.
  8. چه تعداد ایمپلنت دندان مورد نیاز من می باشد؟

    در صورتی که یک دندان از دست رفته داشته باشید، به یک ایمپلنت نیاز دارید، اما اگر بیش از یک دندان خود را از دست داده باشید، این احتمال وجود دارد که برای هر دندان به ایمپلنت نیازمند نباشید. فک بالا و پایین با هم تفاوت هایی دارند، در واقع فک پایین از تراکم استخوان بیشتری نسبت به فک بالا برخوردار است. برای متوجه شدن تعداد دقیق ایمپلنت مورد نیاز خود، باید با دندانپزشک مشورت نمایید.
  9. کدام دندان ها می توانند ایمپلنت شوند؟

    کاشت ایمپلنت دندان محدودیت عددی ندارد و یک یا مجموعه ی کامل دندان را می توان ایمپلنت کرد که این موضوع کاملا به شرایط بیمار بستگی دارد.
  10. آیا امکان کاشت ایمپلنت دندان برای خانم باردار وجود دارد؟

    با وجود اینکه ایمپلنت دندان روشی کاملا بی خطر می باشد، اما همواره به خانم های باردار توصیه می شود تا این درمان را به بعد از زایمان خود موکول کنند. قبل از شروع به درمان، برای بررسی و ارزیابی های لازم، بیمار باید عکس های رادیولوژی و اسکن تهیه کند که قرار گرفتن مادر باردار در معرض اشعه می تواند به جنین آسیب وارد کند. همچنین بعد از کاشت ایمپلنت دندان برای کاهش درد و احتمال بروز عفونت، لازم است تا دارو های مسکن مصرف شود که برخی از این دارو ها می تواند برای جنین مضر باشد.
  11. کاشت ایمپلنت دندان با لیزر چگونه است؟

    کاشت ایمپلنت دندان با لیزر یک روش کم تهاجمی و راحت تر می باشد و در این روش بیمار درد کمتری را تجربه خواهد کرد. بیو لیزر، سیستم فیبری نوری دارد که با برخورد به بافت هدف، می تواند برش را راحت تر و دور از صدای ناخوشایند دریل جراحی، ایجاد کند. با کمک لیزر که روشی مطمئن می باشد، دندانپزشک می تواند درمان های پیچیده تر را راحت تر انجام دهد. همپنین درد کمتری برای بیمار ایجاد شده و دوره نقاهت را سریع تر می گذراند.
  12. آیا ایمپلنت دندان بوی بدی در دهان ایجاد می کند؟

    با وجود اینکه ایمپلنت دندان عملکردی مشابه با دندان طبیعی دارد، اما در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند مشکلات کوچک و بزرگی به همراه داشته باشد. یکی از این مشکلات بوی بد دهان است که تعیین علت دقیق آن کار راحتی آسانی نیست. با این حال موارد زیر می توانند دلیلی بر ایجاد بوی بد دهان توسط ایمپلنت دندان باشند:
    • به وجود آمدن پلاک روی ایمپلنت: ایجاد پلاک دندانی، علاوه بر تحت تاثیر قرار دادن بوی دهان، می تواند بیماری های لثه را به دنبال داشته باشد که در این شرایط احتمال از بین رفتن ایمپلنت دندان وجود دارد.
    • گیر کردن مواد غذایی در ایمپلنت: همانطور که غذا در بین دندان های طبیعی گیر می کند، این اتفاق برای ایمپلنت دندان نیز رخ می دهد. باقی ماندن تکه های غذا در ایمپلنت می توانند سبب ایجاد بوی بد دهان شوند. بنابراین باید روزانه مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده داشته باشید.
    • عفونت ایمپلنت: در صورت عفونت ایمپلنت دندان، بوی تندی ایجاد می شود. عفونت ایمپلنت نیز می تواند به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان رخ دهد، اما در صورت بروز آن حتما باید به مطب دندانپزشکی مراجعه نمایید.
  13. بین ایمپلنت تیتانیوم یا ایمپلنت زیرکونیا، کدام یک بهتر اند؟

    بسیاری از بیمارانی که برای ایمپلنت دندان مراجعه می کنند، نگرانی هایی درباره ایمپلنت تیتانیوم و یا زیرکونیا دارند. در واقع این افراد نمی دانند که کدام یک از این دو ایمپلنت برایشان مناسب تر است. دندانپزشک متخصص ایمپلنت با داشتن مهارت و تجربه و با در نظر گرفتن شرایط و خواسته های بیمار، نوع خاص ایمپلنت مناسب برای بیمار را انتخاب می کند. در ادامه به بررسی این دو نوع ایمپلنت می پردازیم:
    1. ایمپلنت تیتانیومی هزینه ای بالاتر از ایمپلنت زیرکونیا دارد.
    2. هر دو نوع سازگاری بسیار خوبی با بدن انسان دارند.
    3. زیبایی ظاهری ایمپلنت زیرکونیا بیشتر می باشد.
    4. با وجود خاصیت ارتجاعی کمتر ایمپلنت زیرکونیا، اما هر دو نوع دارای مقاومت و استحکام بسیار بالایی هستند.