آیا لمینت دندان درد دارد؟ + 5 راهکار کاهش درد لمینت آیا لمینت دندان درد دارد؟ + 5 راهکار کاهش درد لمینت کلینیک دندانپزشکی دکتر جوادیان

آیا لمینت دندان درد دارد؟ + 5 راهکار کاهش درد لمینت

سه شنبه, 30 آذر 1400 ساعت 10:23
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

چکیده مطلب

لمینت سرامیکی جزو خدمات زیبایی دندانپزشکی می باشد که در برطرف کردن ایرادات و مشکلات ظاهری دندان نقش داشته و به دلیل طبیعی بودن و زیبایی بسیار زیادی که دارد، تبدیل به یکی از پرطرفدارترین روش های اصلاح طرح لبخند شده است. یکی از عللی که باعث می شود افراد از انجام خدمات زیبایی و یا درمانی دندانپزشکی پرهیز کنند و یا انجام آن ها را به تعویق بیندازند، ترس از درد می باشد.
ممکن است اولین سوالی که هنگام انتخاب این روش بپرسند این باشد که آیا لمینت دندان درد دارد؟
چه مواردی موجب بروز درد لمینت دندان می شوند؟ در صورتی که با درد ناشی از کاشت این نوع روکش ها مواجه شویم چکار کنیم؟
در این مقاله اطلاعات و توضیحات کاملی در این رابطه آورده ایم تا بتوانیم به کاهش ترس و نگرانی شما عزیزان در مورد استفاده از این روش کمک نماییم. با کلینیک دندانپزشکی دکتر جوادیان همراه باشید.

آیا لمینت دندان درد دارد؟

ایجاد پیوند و چسبندگی لازم بین لمینت و دندان نیاز به تراشیدن مقدار جزئی از مینای دندان دارد. تراشیدن مینای دندان دردناک نمی باشد، اما این عمل باعث ایجاد احساس ناخوشایندی در بیمار می گردد، به همین دلیل دندانپزشک پیش از شروع فرایند نصب این نوع روکش ها، از بی حسی موضعی استفاده می کند.
نصب نوعی از لمینت ها که به لمینت لومینیرز معروف هستند، بدون نیاز به تراشیدن دندان صورت می گیرد که در این صورت بیمار هیچگونه درد و ناراحتی را تجربه نخواهد کرد.
داشتن لثه های سالم و هم تراز در زیباتر شدن نتیجه لمینت دندان نقش بسیار موثری دارد. در مواردی که لثه بیمار یکدست نباشد و ارتفاع آن بر روی برخی دندان ها بیشتر از سایر دندان ها باشد، لازم است تا بافت اضافه آن پیش از نصب لمینت برداشته شود و خط لثه صاف و یکدستی فراهم شود. انجام این کار با درد همراه خواهد بود به همین دلیل دندانپزشک بی حسی موضعی در لثه تزریق می نماید تا بیمار هیچگونه درد و ناراحتی را تجربه نکند.

علل درد لمینت دندان

علل درد لمینت دندان

علل درد لمینت دندان را می توان در دو دسته علل کوتاه مدت و بلند مدت قرار داد. در ادامه این موارد را معرفی کرده و به توضیح آن ها می پردازیم:

علل کوتاه مدت

بعضی درد ها در حین انجام درمان و یا مدتی پس از آن ایجاد می شوند و ممکن است تا چند روز ادامه پیدا کنند. علل به وجود آمدن این درد ها را در ادامه معرفی خواهیم کرد:

  1. تراشیدن مینای دندان

    تراشیدن مینای دندان با هدف ایجاد پیوند قوی بین دندان و روکش و همچنین پیشگیری از ضخیم شدن لایه لمینت و ظریف و طبیعی ظاهر شدن آن انجام می شود. به طور معمول در حدود 0.5 تا 0.7 میلی متر از سطح دندان تراشیده می شود، اما در برخی بیماران ممکن است اصلاحات دندان و کسب نتیجه مطلوب نیاز به تراش بخش بیشتری از مینای آن داشته باشد. به طور کلی این تراش در هر مقیاسی می تواند موجب احساس درد و ناراحتی در بیمار گردد.
  2. انجام درمان های جانبی

    در صورتی که بیمار از سلامت دهان و دندان خوبی برخوردار نباشد و به طور مثال دندان های او دچار پوسیدگی باشند و نیاز به روت کانال و یا برداشتن پوسیدگی پیدا کنند، احتمال تجربه درد و ناراحتی به وجود می آید. علاوه بر این وجود بیماری های پریودنتال و درمان آن ها و یا نیاز به صاف کردن لثه که با دستکاری آن امکان پذیر است، از دیگر مواردی هستند که موجب ایجاد درد می شوند.
  3. حساسیت دندان ها پس از نصب لمینت

    پس از نصب لمینت ممکن است دندان های بیمار به دما حساس شوند و با مصرف غذاها و نوشیدنی های سرد و یا گرم احساس ناراحتی در دندان های خود داشته باشند که این امر طبیعی می باشد و به طور معمول پس از چند روز، حساسیت به وجود آمده از بین می رود.
  4. عدم نصب صحیح لمینت

    نصب صحیح لمینت علاوه بر تاثیری که بر زیبایی دندان ها دارد، در حفظ سلامت آن ها نیز نقش دارد. عدم نصب صحیح لمینت از جمله مواردی است که می تواند در بروز درد و ناراحتی در دندان های بیمار تاثیر داشته باشد. وجود فاصله بین روکش ها باعث می شود تا ذرات مواد غذایی در این فضا تجمع کرده و موجب پوسیدگی دندان و عفونت لثه گردد.
  5. آسیب به لثه و دندان حین کاشت لمینت

    تراشیدن دندان نیاز به مهارت بالایی دارد تا دندان و لثه دچار آسیب دیدگی بر اثر استفاده نادرست از ابزار دندانپزشکی نشوند. تراشیدن بیش از حد دندان و وارد شدن فشار زیاد به آن می توانند موجب التهاب پالپ دندان شوند. ملتهب و متورم شدن پالپ دندان به ریشه آن فشار وارد کرده و با از بین رفتن اثر داروی بی حسی، موجب بروز درد زیاد می شود.

علل بلند مدت

برخی دیگر از درد ها مدتی پس از انجام این روش به وجود می آیند که از علل ایجاد آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. پوسیدگی دندان زیر لمینت

    برخی بیماران مدتی پس از نصب لمینت دچار دندان درد می شوند که این اتفاق می تواند بر اثر پوسیدگی دندان زیر لمینت به وجود بیاید. یکی از مراحلی که حین نصب روکش ها انجام می شود، تمیز کردن دندان ها و اطمینان از عاری بودن آن ها از هرگونه جرم، پلاک و پوسیدگی می باشد که توسط دندانپزشک زیبایی انجام می شود. این مرحله از اهمیت زیادی برخوردار است که در صورتی که به طور اصولی انجام نشود می تواند با عوارضی مانند پوسیدگی دندان زیر لمینت همراه باشد.
    از دیگر عللی که می توانند در این اتفاق نقش داشته باشند، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می باشد که نه تنها سلامت دندان، بلکه سلامت لثه را نیز به خطر می اندازد. به دلیل پنهان بودن دندان زیر روکش بیمار قادر به مشاهده پوسیدگی های به وجود آمده نخواهد بود به همین دلیل امکان گسترش آن ها و آسیب به بخش زیادی از دندان و لثه وجود خواهد داشت که با بروز درد خود را نشان می دهد.
  2. اندازه نامناسب و تراز نبودن لمینت

    علاوه بر این اندازه نامناسب لمینت ها و تراز نبودن آن ها در عمل جویدن و توزیع صحیح فشار های وارده هنگام جویدن غذا، اختلال ایجاد کرده و این عمل را با مشکل مواجه می کند. این اتفاق باعث ایجاد درد در دندان ها و فک می گردد.
  3. آسیب به لمینت

    دندانپزشک پس از نصب این نوع روکش ها، نکات مراقبتی لازم را به بیمار آموزش می دهد. عدم رعایت این نکات، با وجود استحکام بالای لمینت، می تواند به آن آسیب وارد کند. مواردی مانند وارد شدن فشار بیش از حد به لمینت به دلیل گاز گرفتن غذاهای سفت و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، موجب آسیب به لمینت و ایجاد درد می گردند.

راهکارهای کاهش درد لمینت دندان

راهکار های کاهش درد لمینت دندان

اکثر افراد پس از نصب لمینت مشکلی نخواهند داشت، اما در مواردی که بیماران دچار درد و ناراحتی شوند، استفاده از راهکار های زیر می تواند به کاهش درد آن ها کمک کند:

  1. رعایت بهداشت دهان و دندان

    اولین و مهمترین نکته در پیشگیری از عوارضی مانند درد لمینت، رعایت بهداشت دهان و دندان می باشد. توصیه می شود که حتما روزی دو بار مسواک بزنید، نخ دندان بکشید و از دهانشویه استفاده نمایید تا دچار پوسیدگی دندان و یا بیماری های پریودنتال نشوید.
  2. انجام چکاپ های منظم دندانپزشکی

    همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم، در صورتی که مشکلاتی مانند پوسیدگی در دندان ها ایجاد شوند، به دلیل نمایان نبودن آن ها امکان پیشرفت و گسترش این مشکلات وجود خواهد داشت، بنابراین انجام چکاپ های 6 ماهه دندانپزشکی می تواند به تشخیص زودهنگام این مشکلات کمک کند و از پیشرفت آن ها پیشگیری نماید.
  3. مراجعه به دندانپزشک متخصص زیبایی

    دقت در انتخاب دندانپزشک زیبایی باتجربه می تواند از بروز بسیاری از عوارض احتمالی پیشگیری کند. تمیز کردن اصولی دندان، برطرف کردن بیماری های دهان و دندان پیش از انجام فرایند نصب، تراشیدن صحیح مینای دندان و همچنین نصب حرفه ای لمینت از مواردی می باشند که باید مورد توجه قرار بگیرند تا بیمار دچار عوارض لمینت مانند درد نشود.
  4. استفاده از داروی بی حسی

    درد و حساسیت ناشی تراش مینای دندان و همچنین اصلاح خط لثه، با تزریق داروی بی حسی قابل کنترل می باشد.
  5. مصرف داروی مسکن

    در مواردی که بیمار بر اثر کاشت لمینت دچار آسیب به لثه و یا دندان شود، مصرف داروهای ضد درد مانند استامینوفن و یا در صورت نیاز داروی ضد التهاب مانند ایبوپروفن توصیه می شود.

نقش روکش های موقت در پیشگیری از درد دندان

آماده سازی لمینت سرامیکی در لابراتوار در حدود دو هفته زمان می برد، به همین دلیل در طول مدت زمان آماده سازی آن ها، روکش موقتی بر روی دندان ها قرار داده می شود تا از دندان تراشیده شده محافظت شود. نصب این روکش ها به دو دلیل انجام می شود:

  1. اولین دلیل این است که دندان های تراشیده شده آسیب پذیر می شوند و ممکن است بیشتر از قبل در معرض پوسیدگی قرار بگیرند که با استفاده از روکش های موقتی می توان از بروز این عارضه پیشگیری کرد.
  2. دلیل دوم این است که دندان ها به دما حساس می شوند و هنگام مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های گرم و یا سرد موجب ایجاد احساس درد و ناراحتی در بیمار شوند. گرچه روکش های موقتی به اندازه لمینت نمی توانند عایق مناسبی باشند، اما تا حد بسیار زیادی از ایجاد حساسیت در دندان ها پیشگیری می کنند.

نقش بیماری های لثه و دندان در درد لمینت

در صورت ابتلای بیمار به بیماری های دهان و دندان، دندانپزشک از انجام خدمات زیبایی دندانپزشکی برای او خودداری می نماید. وجود هرگونه بیماری لثه و یا پوسیدگی دندان موجب شکست این درمان می شود و می تواند با عوارض خطرناکی مانند از دست دادن دندان که با درد زیادی همراه می باشد، شود. به همین دلیل پیش از کاشت لمینت، ابتدا سلامت دهان و دندان مورد ارزیابی و بررسی قرار می گیرد و در صورت نیاز، درمان های جانبی صورت گرفته و پس از اطمینان حاصل کردن از سلامت کامل لثه و دندان ها، فرایند نصب این نوع روکش ها انجام می شود.

دندانپزشک از چه داروهایی برای کاهش درد نصب لمینت استفاده می کند؟

اغلب افراد به دلیل ترس از درد، از انجام خدمات درمانی و زیبایی دندانپزشکی خودداری می کنند. برخی خدمات دنداپزشکی مانند نصب لمینت و کامپوزیت بدون درد انجام می شوند، اما همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم، دندانپزشک جهت بالا بردن آرامش بیمار و پیشگیری از درد حین کاشت این نوع روکش ها از مواد بی حسی مانند اکسید نیتروژن، آرام بخش دهان یا آرام بخش IV استفاده می کند.

اگر با درد دندان پس از لمینت مواجه شدم، چکار کنم؟

اگر با درد دندان پس از لمینت مواجه شدم، چکار کنم؟

در صورتی که بیمار پس از انجام فرایند احساس درد داشته باشد، می تواند از داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن جهت کاهش درد و حساسیت استفاده کند. در مواردی که درد شدید بوده و یا پس از چند روز کاهش پیدا نکند، حتما با دندانپزشک زیبایی خود تماس بگیرید و موضوع را با او در میان بگذارید تا اقدامات لازم صورت گیرد.

سوالات متداول

  1. آیا درد لمینت نشان دهنده آسیب به دندان می باشد؟

    پاسخ به این سوال بستگی به زمان ایجاد درد دارد. در صورتی که حین کاشت لمینت و یا تا چند روز پس از آن، بیمار درد و سوزشی را احساس نماید، نمی توان آن را به آسیب دندان ربط داد و در واقع این امر طبیعی می باشد. اما در مواردی که این درد ادامه دار باشد، به مرور تشدید یابد و یا مدتی پس از کاشت لمینت ایجاد شود، می توان به آسیب دندان شک کرد و با مراجعه به کلینیک دندانپزشکی و انجام معاینات لازم، از وجود هرگونه آسیب و یا بیماری دهان و دندان اطمینان حاصل کرد و اقدامات درمانی مناسب را انجام داد.
  2. آیا تراش مینای دندان در فرایند نصب لمینت، دردناک می باشد؟

    خیر. انجام این مرحله بدون درد می باشد، اما به دلیل حساسیت بیماران به ارتعاشات ناشی از عمل تراشیدن دندان و همچنین پیشگیری از ایجاد حس ناخوشایند در بیمار، دندانپزشکان اغلب از داروی بی حسی استفاده می نمایند.
  3. احساس درد و ناراحتی ناشی از لمینت چقدر طول می کشد؟

    این احساس ناخوشایند از چند روز تا حداکثر دو هفته طول می کشد و پس از آن بیمار به وجود شیء خارجی در دهان خود عادت کرده و نحوه غذا خوردن و صحبت کردن او به حالت طبیعی خود بازمی گردد و حساسیت بافت های دهان و دندان به لمینت از بین می رود.
  4. چگونه درد لمینت را کم کنیم؟

    با مصرف دارو های ضد درد و ضد التهابی که بدون نسخه نیز قابل تهیه می باشند، می توان این درد را کاهش داد. مسواک زدن، استفاده از دهانشویه و نخ دندان، عدم مصرف سیگار، استفاده از نایت گارد در صورت ابتلا به دندان قروچه به تسکین درد و التهاب و همچنین جلوگیری از عوارض احتمالی کمک می نماید.
خواندن 1354 دفعه آخرین ویرایش در سه شنبه, 30 آذر 1400 ساعت 13:58

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

تماس سریع

02122976274
02122963447
09380132273

پاسداران-بالاتر از میدان هروی-خیابان وفامنش نبش مکران شمالی-پلاک 32، طبقه 2