سفید کردن دندان در بارداری

دوشنبه, 01 اسفند 1401 ساعت 12:41
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

آیا این مطلب برایتان مفید است؟

خیلی از مادران باردار به دلیل حساسیت‌های این دوران، ممکن است با خود بپرسند که آیا می‌توان از روش‌های سفید کردن دندان در بارداری استفاده کرد؟
آیا انجام بلیچینگ دندان در بارداری برای سلامت جنین و مادر خطری ندارد؟ آیا روش‌هایی برای پیشگیری از زرد شدن دندان‌ها در بارداری وجود دارد؟
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش‌ها و خطرات سفید کردن دندان در بارداری، این مقاله را تا انتها دنبال کنید. در ادامه به تمام سوال‌هایی که به ذهن شما عزیزان خطور می‌کنند را پاسخ خواهیم داد.

آیا می‌توانم در دوران بارداری بلیچینگ دندان انجام دهم؟

سفید کردن دندان در بارداری، معمولا عارضه‌ای برای جنین شما به همراه نخواهد داشت. به همین دلیل هم می‌توانید با خیال راحت این درمان را در این دوران انجام دهید. اما باید این موضوع توجه داشته باشید که استفاده از بلیچینگ، یک درمان غیر ضروری برای شما محسوب خواهد شد. این درحالی است که پزشک شما، معمولا توصیه می‌کند که از انجام درمان‌های غیر ضروری پرهیز کنید. با این حال، انجام بلیچینگ در دوران بارداری، مشکل خاصی برای شما و فرزندتان به وجود نخواهد آورد.

چه عواملی باعث می‌شوند مادران باردار نتوانند بلیچینگ کنند؟

عوامل زیادی سبب می‌شوند تا سفید کردن دندان در بارداری به تعویض بیفتد. هر یک از عوامل زیر می‌توانند سبب شوند مادر باردار نتواند بلیچینگ کند:

  1. خونریزی و تورم لثه در بارداری
    دوران بارداری با توجه به تغییرات هورمونی که در بدن مادر اتفاق می‌افتد، ممکن است یکسری مشکلاتی برای سلامت دهان وی نیز به وجود آورد. خونریزی و تورم لثه، یکی از عوارض این تغییرات هورمونی است. همین موضوع می‌تواند دندان‌ها و لثه مادر را بسیار حساس کند.
  2. خنثی‌سازی تاثیر درمان‌های بلیچینگ
    مادران باردار معمولا از تهوع‌های صبحگاهی رنج می‌برند و اسید موجود معده، خود می‌تواند سبب فرسایشِ بیشتر دندان‌ها شود. همین موضوع سبب می‌شود تا درمان‌های بلچینگ نتوانند آنطور که باید، تاثیر خود را روی دندان بگذارند. به علاوه اینکه دندان‌ها در این مدت به دلیل همین تهوع صبحگاهی، کمی حساس می‌شوند و استفاده از بلیچینگ می‌تواند بر این حساسیت، دامن زند.
  3. پوسیدگی زیاد در دندان‌های مادر
    مادران باردار با توجه به میل آن‌ها به شیرینی‌جات در این دوره، ممکن است همه روز در معرض پوسیدگی دندانی باشند. به همین دلیل هم باید در ابتدا این مشکلات را برطرف کرد، نه اینکه به سراغ درمان‌های بلیچینگ رفت.
  4. لقی دندان‌ها در این دوره
    هورمون‌های استروژن و پروژسترون، دو هورمونی هستند که با تغییرات خود در دوره بارداری، می‌توانند دندان‌ها را نسبت به حالت عادی، کمی لق‌تر کنند. همین موضوع سبب می‌شود تا فرد نتواند به درستی، محافظ لثه را به کار ببرد.

آیا انجام بلیچینگ دندان در بارداری برای سلامت جنین و مادر خطر دارد؟

دقت داشته باشید که مواد و ترکیبات مصرف شده توسط مادر باردار، می‌توانند تاثیرات مختلفی رو جنین داشته باشند. اما این اثرات زمانی اتفاق می‌افتند که این ترکیبات از طرق مختلف در بدن مادر باردار جذب شود. این در حالی است که مواد بلیچینگی که برای سفید کردن دندان در بارداری یا هر دوره دیگری استفاده می‌شوند، در بدن مادر جذب نخواهند شد؛ چرا که مادر پس از استفاده از این ترکیبات روی دندان خود، آن‌ها را از دهان خود خارج می‌کند. با این وجود، توصیه می‌شود با توجه به اینکه این درمان صرفا جنبه زیبایی دارد، آن را به یک وقت دیگر موکول کنید.

بلیچینگ دندان در بارداری ممکن است چه عوارضی داشته باشد؟

سفید کردن دندان در بارداری معمولا عوارض چندانی به همراه ندارد. بیشتر عوارض آن با عوارضی که در افراد سالم بروز پیدا می‌کنند، مشابه است. هر یک از عوارض زیر ممکن است پس از انجام بلیچینگ دندان در بارداری بروز پیدا کنند:

  1. حساسیت دندان‌ها
    حساسیت دندان در هنگام خوردن مواد غذایی خیلی سرد یا گرم، ممکن است پس از سفید کردن دندان در بارداری بروز پیدا کند. این عارضه بیشتر به دلیل نفود مواد بلیچینگ به مینای دندان ایجاد می‌شود. در دوران بارداری به دلیل افزایش جریان خون مادر، به خودی خود ممکن است این حساسیت ایجاد شود که با استفاده مواد بلیچینگ، میزان آن افزایش می‌یابد.
  2. حساسیت لثه‌ها
    در مادران باردار، ممکن است به دلیل افزایش جریان خون، لثه‌ها نسبت به گذشته بیشتر دچار التهاب و تورم شوند. استفاده ترکیبات بلیچینگ می‌تواند بر این حساسیت تاثیر گذار باشد و شدت آن را افزایش دهد.
  3. آلرژی به مواد بلیچینگ
    دقت داشته باشید که اگر به ترکیبات موجود در مواد بلیچینگ حساسیت داشته باشید، ممکن است سبب بروز واکنش‌های آلرژیک در شما شود. البته این موضوع در افراد سالم نیز ممکن اتفاق بیفتد، اما خطر آن برای یک مادر باردار خیلی بیشتر است.

سایر روش های سفید کردن دندان در بارداری

اگر از انجام بلیچینگ در دوران بارداری هراس دارید، می‌توانید هر یک از روش‌های جایگزین زیر را به جای آن انتخاب کنید:

  1. جرم گیری دندان
    جرم گیری علاوه بر سفید کردن دندان‌ها به بهبود سلامت دهان و دندان‌های یک مادر باردار، کمک شایانی خواهد کرد. دقت داشته باشید که جرم گیری دندان، برخلاف بلیچینگ نباید به تعویض بیفتد؛ چرا که می‌تواند وضعیت سلامت دهان مادر را بدتر کند.
  2. خمیر دندان سفید کننده دندان
    به جای استفاده از مواد بلیچینگ، می‌توانید به ترکیباتی روی آورید که خاصیت سایندگی کمتری داشته باشند. خمیر دندان‌های سفید کننده دندان می‌تواند جایگزین موقتی برای بلیچینگ باشند. اما دقت داشته باشید که نباید به مدت طولانی از این نوع خمیر دندان استفاده کنید؛ زیرا ممکن است به مینای دندان، آسیب رسانده و سبب حساسیت بیشتر دندان شود.
  3. استفاده از دهانشویه
    دهانشویه از جمله روش‌هایی است که باید حتما مشورت دندانپزشک استفاده شود. بسته به نوع دهانشویه‌ای که برای شما تجویز می‌شود، تعداد دفعات استفاده از آن در هفته متفاوت خواهد بود. این روش نیز به صورت موقت برای سفید کردن دندان استفاده خواهد شد و استفاده طولانی مدت از آن، حتی می‌تواند عامل تغییر رنگ دندان‌ها باشد.
  4. استفاده از مسواک برقی
    مسواک برقی نیز با توجه به بهبود شرایط بهداشتی دندان‌های شما، می‌تواند گزینه مناسبی باشد. عملکرد این نوع مسواک همانند پولیش دندان است و به همین دلیل هم می‌تواند در سفید کردن دندان در بارداری موثر باشد.

روش‌های پیشگیری از زرد شدن دندان‌ها در بارداری

روش‌های زیادی برای پیشگیری از زرد شدن دندان‌ها در بارداری وجود دارند؛ دقت داشته باشید که پیشگیری از چنین تغییر رنگی یک روش بی‌عارضه و کم هزینه در این دوران است. به همین دلیل هم بهتر است هر یک از روش‌های زیر را امتحان کنید:

  1. رعایت بهداشت دهان و دندان
    با توجه به اینکه زرد شدن دندان‌ها، بیشتر به عدم رعایت بهداشت دهان بر می‌گردد، یکی از بهترین راه‌های پیشگیری از آن، همین رعایت بهداشت دندان‌هاست.
  2. داشتن رژیم غذایی مناسب
    از دیگر دلایل زرد شدن دندان‌ها، استفاده از مواد غذایی رنگی و پر از کربوهیدرات است. به خصوص چای و قهوه از جمله این موارد اند که می‌توانند در دراز مدت، زرد شدن دندان‌ها را سبب شوند. برای پیشگیری از زرد شدن دندان در بارداری، می‌توانید مصرف این ترکیبات را به حداقل برسانید.
  3. جرم گیری در موعد مناسب
    جرم گیری هم یک روش درمانی و هم یک روش پیشگیرانه برای زرد شدن دندان‌هاست. در واقع اگر شما قبل از زرد شدن دندان‌ها برای جرم گیری اقدام کنید، می‌توانید خیلی راحت و با هزینه کمتر از زرد شدن دندان‌ها پیشگیری کنید.

سوالات متداول

  1. در دوران شیردهی می‌توانم برای سفید کردن دندان اقدام کنم؟

    با توجه به عدم جذب مواد بلیچینگ در بدن مادر، می‌توانید در این دوران نیز برای انجام بلیچینگ اقدام کنید.
  2. آیا استفاده از خمیر دندان‌های سفید کننده کم خطر‌تر از بلیچینگ است؟

    استفاده از این دو روش، خطری برای شما به همراه ندارد؛ اما به دلیل ترکیبات ساینده کمتری که این خمیر دندان‌ها دارند، احتمال بروز عوارض در آن‌ها کمتر خواهد بود.
  3. چرا بهتر است بعد از بارداری برای بلیچینگ اقدام کنیم؟

    زیرا بلیچینگ یک درمان انتخابی و غیر ضروری محسوب می‌شود؛ اگر این درمان در دوره مشخصی انجام نشود، هیچ مشکلی برای شما ایجاد نمی‌کند. به همین دلیل بهتر است برای کاهش ریسک احتمالی، آن را به بعد بارداری موکول کنید.
خواندن 81 دفعه آخرین ویرایش در دوشنبه, 01 اسفند 1401 ساعت 13:15
محتوای بیشتر در این بخش: « تفاوت هوم بلیچینگ و آفیس بلیچینگ

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

تماس سریع

02122976274
02122963447
09380132273

پاسداران-بالاتر از میدان هروی-خیابان وفامنش نبش مکران شمالی-پلاک 32، طبقه 2